Hyppää pääsisältöön

Joutsenien lampi

Kuva teoksesta Joutsenien lampi
Kuva teoksesta Joutsenien lampi parrasvalot

Ranskalaisen, malilaistaustaisen koreografin Ibrahima Sissokon tulkinta Tshaikovskin Joutsenlammesta hiphopin ja katutanssin hengessä.
Areenassa 30 päivää

Ibrahima Sissoko kypsytteli ajatusta Joutsenlammesta kymmenen vuotta. Syntyi teos, jossa osa musiikista on alkuperäistä Tšaikovskia ja osa uudelleen sovitettua. Sissokon tanssijoista osalla on klassinen koulutus, osalla katutanssitausta. Koreografi on itse nähnyt valkeassa joutsenessa taiteilijan, joka tekee työtään tinkimättä ja taistelee maailmassa, joka ei tunnista autenttisuutta.

  • Joutsenien lampi (Le lac des cygnes), Ranska 2015

Lue lisää:

Joutsenlampi-baletti Moskovan Bolšoissa

Lahjapaketti: Joutsenlampi

Viimeiseksi lahjapaketiksi on säästetty todellinen helmi. Kuusi tuntia Joutsenlampea – Bolšoi-baletin upean klassisen esityksen lisäksi nähdään ruotsalaisen Fredrik Rydmanin uusi katutanssiversio sekä dokumentteja teoksesta, säveltäjästä ja erikoisimpana ranskalaisesta koreografista, joka kouluttaa joutsenia tanssimaan.

Lue lisää:

Kuva teoksesta Eräs Joutsenlampi

Eräs Joutsenlampi

Teema tanssii: Ruotsalaiskoreografi Alexander Ekmanin villi ja erilainen Joutsenlampi tuo lavalle 5000 litraa vettä ja tuhat kumiankkaa. Sekä tietysti Norjan Kansallisbaletin tanssijat, näyttelijät ja sopraanolaulajan.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema