Hyppää pääsisältöön

Melkein unplugged syventyy uusiin artisteihin

Jari Sillanpää ohjelmassa Melkein unplugged.
Jari Sillanpää Jari Sillanpää ohjelmassa Melkein unplugged. Kuva: Henkka Niemistö melkein unplugged,Yle Fem,Jari Sillanpää

Yle Femman viihdeohjelma Melkein Unplugged on musiikillinen matka, jossa tutustumme kolmen muusikon ja kolmen yhtyeen ainutlaatuiseen uraan. Uusissa jaksoissa Aleksanterin teatterin lavalle astuvat Jari Sillanpää, Maria Kalaniemi, Paul Oxley´s Unit, Satin Circus, Krista Siegfrids ja Hans on the Bass.

Ohjelmassa muusikot kertovat elämästään ja jakavat viisauksiaan ja kokemuksiaan yhä kovemmassa musiikki- ja mediamaailmassa.

Jaksot rakentuvat Helsingin Aleksanterin teatterin live-esiintymisten ympärille. Jakson alussa artisti esittää akustisia, pelkistettyjä kappaleita. Loppua kohti tahti kiihtyy ja esiintyjiä säestää orkesteri.

- Myös tällä kertaa haluamme tarjota monipuolisen ohjelman, jossa katsojat voivat tutustua ja syventyä artistien elämään ja uraan, kertoo tuottaja Niklas Rosström.

- Luomme visuaalisesti tunnelmallisen konserttikokonaisuuden Suomen entisessä oopperatalossa, Aleksanterin teatterissa. Oopperasalissa yleisö istuu lavalla ja artistit soittavat selkä vasten salonkia.

Laaja valikoima artisteja

Tällä kertaa sarjassa esiintyvät tangokuningas ja megatähti Jari Sillanpää, kansainvälisesti ansioitunut hanuristi ja kansanmuusikko Maria Kalaniemi, Tammisaaren ja Manchesterin lahja suomalaiselle popmusiikille, Paul Oxley´s Unit, pohjalainen poplaulaja-juontaja Krista Siegfrids, Pohjolan paras feelgood-yhtye Hans on the Bass ja Satin Circus -yhtyeen nuoret ja monipuoliset lahjakkuudet.

- Olen nykyään entistä avoimempi ja uskallan näyttää aidon itseni, toteaa avausjakson tähti Jari Sillanpää.
Krista Siegfrids haaveilee duetosta Lady Gagan kanssa ja Paul Oxley´s Unit on saanut uuden kipinän musiikin tekemiseen ja julkaisi viime vuonna uuden albumin.

- Olen oppinut virheistäni, Helsinkiin vuosia sitten muuttanut Paul toteaa.

Satin Circus -yhtyeen pojat pitävät itseään monipuolisina artisteina ja uskovat omaan juttuunsa. Hans Teckenström, yhtyeestä Hans on the Bass, kokee yhtyeen elävän rakkaudesta musiikkiin.

- Nykyään kaikkein mukavinta on kävellä rauhassa metsässä, toteaa puolestaan hanuristi Maria Kalaniemi, joka on viettänyt useita vuosia keikkaillessa.

Kompakti paketti, vahvoja muistoja

Avausjakso on tiivis muotokuva Jari Sillanpäästä.

- Ohjelma sisältää kaikkea, mitä edustan tunnin mittaisessa paketissa, toteaa Sillanpää kuvauksissa. Kun esiintymiset on kuvattu, vuorossa ovat haastattelut.

Jari Sillanpää syntyi 1965 suomalaisperheeseen Pohjois-Ruotsissa. Kuten monet muut suomalaiset hänen vanhempansa muuttivat länsinaapuriin paremman elämän ja työn toivossa.

- Minussa on paljon ruotsalaisia piirteitä, mutta sielultani olen suomalainen! Olen myös viime vuosina unohtanut joitain ruotsalaisista piirteistäni.

Vuodet ovat vaikuttaneet myös Sillanpään tapaan katsoa uraansa. Hän on pohtinut alan vaihtamista, mutta jatkanut artistina rakkaudesta musiikkiin ja yleisöönsä.

- Joskus olen niin kyllästynyt itseeni, mediaan ja artistielämään että ajattelen, etten jaksa. Mutta kun seuraavan kerran astun lavalle, tunne on taas mahtava, Sillanpää nauraa.

Ohjelmassa hän kertoo myös raskaista elämänjaksoistaan, ankarasta kasvatuksestaan ja kuinka hänen isänsä ei saanut toivomaansa poikaa. Hän kertoo homoseksuaalisuudestaan 20-vuotiaana.

Sillanpäällä on nuoruudestaan myös hyviä muistoja. Tavallaan ympyrä sulkeutuu tässä ohjelmassa. Hänen esikuvistaan ja idoleistaan yksi on ollut käänteentekevä.

- Kaikki muuttui, kun näin lapsena tähdeksi nousseen Anita Hegerlandin esiintyvän. Olin seitsemänvuotias. Hän sai minut ryhtymään artistiksi.

Hegerland on yksi ohjelman erikoisvieraista ja laulaa yhdessä Sillanpään kanssa. Kyseessä on kahden artistin välinen tunteikas tapaaminen, joka herättää Sillanpäässä lapsuudenmuistoja.

Jaksoon mahtuu musiikkia myös Ted Gärdestadilta ja Andersson & Ulvaeukselta, minkä lisäksi kuulemme Sillanpään suurimpia hittejä ja tangoa.

Anita Hegerland ja Jari Sillanpää ohjelmassa Melkein unplugged.
Anita Hegerland ja Jari Sillanpää. Anita Hegerland ja Jari Sillanpää ohjelmassa Melkein unplugged. Kuva: Henkka Niemistö melkein unplugged,Yle Fem,Jari Sillanpää,Anita Hegerland

Vastakohtia ja täyteläistä soundia

Ohjelman idea syntyi 2012 kun yhtye Pappas Eget Band piti samanhenkisen konsertin, joka esitettiin Yle Femmalla 2013. Miljöö ja konsepti olivat uniikkeja, ja syntyi päätös tehdä usean jakson ohjelma 2014. Muun muassa Englannissa ja Yhdysvalloissa vastaavia ohjelmia on kuvattu entisissä musiikkistudioissa ja teattereissa.

Jännittäviä kontrasteja syntyy, kun monipuoliset nykyartistit esiintyvät historiallisessa miljöössä. Tämä on uuden Melkein unplugged -kauden lähtökohta.

Ohjelman musiikillisen johtajan, Anssi Växbyn mukaan musiikki järjestyi tällä kertaa helpommin koska esiintyjät ovat sekä sooloartisteja että yhtyeitä, joilla oli omat koneistonsa.

Talon bändissä soittavat mm. Harri Ala-Kojola, Lasse Piirainen, Mikko Kosonen, Aleksi Ahoniemi, Jannike Sandström, Maria Höglund ja Lauri Schreck.

Loppuesityksissä lavalle nousee enimmillään 20 henkilöä, studioyleisön kannustamina. Kahdeksanhenkinen jousiorkesteri täydentää soundia, jonka miksauksesta vastaa Niklas Nylund.

Artistit ovat saaneet kutsua lavalle musiikkiystäviään, heitä ovat mm. Sam Huber, Kimmo Blom, Lori & Niki Campbell, Emma Salokoski ja Akateemisen lauluyhdistyksen jäsenet.


2. kausi, 6 jaksoa
Ohjaus ja editointi: Esa Sulkanen
Tuotanto: Make My Moment Nordic / Niklas Rosström

Lähetysajat:
(Sarja pitää lyhyen tauon neljännen jakson jälkeen Ruotsin Melodifestivalenin takia).

Jakso 1: Lauantai 7.1.2017 klo 21.00 Jari Sillanpää
Jakso 2: Lauantai 14.1.2017 klo 21.00 Maria Kalaniemi
Jakso 3: Lauantai 21.1.2017 klo 21.00 Paul Oxley´s Unit
Jakso 4: Lauantai 28.1.2017 klo 21.00 Satin Circus
Jakso 5: Lauantai 18.3.2017 klo 21.00 Krista Siegfrids
Jakso 6: Lauantai 25.3.2017 klo 21.00 Hans on the Bass

Ohjelman musiikista on tehty myös kuuden jakson radioversio joka kuullaan Yle Vegassa maanantaiiltaisin ohjelmassa Vår musik. Radioversio sisältää myös haastatteluja ja keskusteluja juontaja Niklas Rosströmin kanssa.

Käännös: Eva Lamppu

Lisää ohjelmasta

 • Katsojat kommentoivat: Onko Casualtysta Holby Cityn seuraajaksi?

  Holby Cityn emosarja Casualty nyt Areenassa

  Holby Cityn sairaala on ollut pitkään Areenan suosituimpia ohjelmia. Sairaaladraaman ystäville on nyt katsottavissa myös Holbyn "emosarja" Casualty. Britannian pitkäikäisin ja menestynein sairaalasarja Casualty on saapunut Areenaan. Vuodesta 1986 jatkuneen sarjan 31. kausi esitettiin Britanniassa syksyllä 2016. Areenassa sarjan esittäminen alkaa kaudesta 19.

 • Radiodekkareita - jännitystä ja murhia keskellä kesää

  Jännityskuunnelmia kesäloman ratoksi

  Mauri Sariola, Leena Lehtolainen, Georges Simenon, Jarkko Sipilä, Pentti Järvinen ja Tapani Bagge. Tässä kattaus jännityksen mestareiden luomuksia, joissa mukana loistavat niin tämän päivän eturivin näyttelijät kuin vuosikymmenten takaiset suuret tähdet.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.