Hyppää pääsisältöön

Our Vinyl Weighs a Ton

Sampleri-sekvensseri on hiphop-muusikon keskeinen työkalu
Sampleri-sekvensseri on hiphop-muusikon keskeinen työkalu teeman rockdokumentit

Dokumenttielokuva pienestä suuresta levy-yhtiöstä Stones Throw Recordsista.
Teema sunnuntaina 8.1. klo 21.00. Areenassa 30 päivää

Stones Throw Records on legendaarinen, tiukasti itsenäisyytensä ja periaatteensa säilyttänyt avant-garde-levy-yhtiö, jonka päämaja on Los Angelesissa. Yhtiö on merkittävästi vaikuttanut etenkin hip hopin kehitykseen. Jeff Broadwayn dokumentissa asiaa todistavat mm. Kanye West, Common, Snoop Dogg, Madlib ja Questlove.

San Josesta kotoisin oleva DJ/tuottaja Chris Manak (alias Peanut Butter Wolf) perusti firman vuonna 1996. Taustalla oli tragedia: hänen rakas lapsuudenystävänsä MC Charles Hicks/Charizma kuoli 20-vuotiaana ryöstäjän luoteihin saatuaan juuri sitä ennen levytysopimuksen vuonna 1993. Kolme vuotta myöhemmin Manak totesi, että ainoa tapa saada julkaistua hänen ja Charizman alkuperäistä yhteistä musiikkia oli perustaa oma levy-yhtiö, jossa hän saa itse päättää mitä julkaisee. Stones Throw otti hoiviinsa monia muiden yhtiöiden torjumia artisteja, kuten Madlib, MF Doom ja DJ Dilla (joka sittemmin kuoli traagisesti harvinaisen verisairauteen). Menestystä ovat keränneet uusio-soulillaan mm. Mayer Hawthorne ja Aloe Blacc sekä funk-mies Dam-Funk.

Iltaa jatkaa dokumentin jälkeen Yle Live: näemme Kanye Westin Glastonburyssä kesällä 2015.

Teksti: Jyrki Nokkonen

 • Our Vinyl Weighs a Ton, USA 2013

Yle Teema

 • Puoli vuosisataa Kaustisen kansanmusiikkijuhlia

  Mestaripelimanneja sekä festivaalitunnelmaa vuodelta 1972

  Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on tarjonnut unohtumattomia elämyksiä jo viidenkymmenen vuoden ajan. Yle Teema onnittelee puolen vuosisadan ikäistä festivaalia ja esittää synttäreiden kunniaksi kahden mestaripelimannin henkilökuvat sekä ohjelman festivaalista vuodelta 1972.

 • Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

  Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

  Suomalaiset ovat saunahulluja, se tiedetään, mutta meissä on paljon myös soutuhulluja. Heinäkuun toisena viikonloppuna tuhannet suomalaiset pakkaavat soutuveneen auton katolle tai traileriin, ja sitten lähdetään kohti kaunista Itä-Savoa. Teema maanantaina 3.7. klo 12, torstaina 6.7. klo 22.45 ja perjantaina 7.7. klo 14.55 Sulkavan suursoudut täyttää tänä vuonna komeat 50 vuotta.

 • Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

  Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

  Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

 • Jazzia! Teeman kesässä soi paholaisen torvi ja Verneri Pohjolan trumpetti

  Kesäkuu alkaa Teemalla saksofonin soinnilla.

  Teemalla puhalletaan kesän avaukseen jazzin meininkiä. Jazzkesä alkaa muhkeasti saksofonin soinnilla ja huipentuu trumpetisti Verneri Pohjolasta kertovan dokumentin ensi-iltaan 17.6. Siinä välissä ääneen pääsevät muun muassa Ornette Coleman, Rahsaan Roland Kirk, Donny McCaslin ja Charles Lloyd. Kesäkuun kolme perättäistä Yle Liveä on taltioitu Tampere Jazz Happeningissä, ja kesäkuun ensimmäinen Teemalauantai on omistettu paholaisen torvelle eli saksofonille.

 • Velvet – muotitalon tarina

  Suosikkisarjan uusi kausi alkaa 31.5.!

  Teemalla suuren suosion saavuttanut espanjalaissarja sijoittuu 1950–60-luvuille ja kertoo eräästä maan hienoimmista tavarataloista. Velvetin uusi neljäs kausi alkaa Teemalla 31.5.2017.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!