Hyppää pääsisältöön

Our Vinyl Weighs a Ton

Sampleri-sekvensseri on hiphop-muusikon keskeinen työkalu
Sampleri-sekvensseri on hiphop-muusikon keskeinen työkalu teeman rockdokumentit

Dokumenttielokuva pienestä suuresta levy-yhtiöstä Stones Throw Recordsista.
Teema sunnuntaina 8.1. klo 21.00. Areenassa 30 päivää

Stones Throw Records on legendaarinen, tiukasti itsenäisyytensä ja periaatteensa säilyttänyt avant-garde-levy-yhtiö, jonka päämaja on Los Angelesissa. Yhtiö on merkittävästi vaikuttanut etenkin hip hopin kehitykseen. Jeff Broadwayn dokumentissa asiaa todistavat mm. Kanye West, Common, Snoop Dogg, Madlib ja Questlove.

San Josesta kotoisin oleva DJ/tuottaja Chris Manak (alias Peanut Butter Wolf) perusti firman vuonna 1996. Taustalla oli tragedia: hänen rakas lapsuudenystävänsä MC Charles Hicks/Charizma kuoli 20-vuotiaana ryöstäjän luoteihin saatuaan juuri sitä ennen levytysopimuksen vuonna 1993. Kolme vuotta myöhemmin Manak totesi, että ainoa tapa saada julkaistua hänen ja Charizman alkuperäistä yhteistä musiikkia oli perustaa oma levy-yhtiö, jossa hän saa itse päättää mitä julkaisee. Stones Throw otti hoiviinsa monia muiden yhtiöiden torjumia artisteja, kuten Madlib, MF Doom ja DJ Dilla (joka sittemmin kuoli traagisesti harvinaisen verisairauteen). Menestystä ovat keränneet uusio-soulillaan mm. Mayer Hawthorne ja Aloe Blacc sekä funk-mies Dam-Funk.

Iltaa jatkaa dokumentin jälkeen Yle Live: näemme Kanye Westin Glastonburyssä kesällä 2015.

Teksti: Jyrki Nokkonen

 • Our Vinyl Weighs a Ton, USA 2013
 • Kuolematon Jeanne Moreau on Teemalauantain tähti

  Pitkä ilta Jeanne Moreaun (1928–2017) seurassa.

  Teemalauantai 20.1.2018 on suurenmoisen ranskalaisnäyttelijän muistoilta. Jeanne Moreau (1928–2017) olisi täyttänyt 90 vuotta 23.1. Teemaillassa nähdään elokuvat Hissillä mestauslavalle ja Kuolematon tarina sekä dokumentti Moreausta vuodelta 2007.

 • Kirjailija Kjell Westö vuoden 1918 tapahtumista: "Järkyttävintä oli sisällissodan jälkeinen julma kosto"

  Kjell Westö puhuu sisällissodan jälkeisistä tapahtumista.

  Suomen sisällissota alkoi tammikuun lopulla 100 vuotta sitten. Teeman Elävän arkiston paketissa nähdään aiheesta kolme romaania kirjoittaneen Kjell Westön tuore haastattelu sekä kaksi dokumenttia 1960- ja -80-luvuilta. Niissä ääneen pääsevät myös sisällissodan kokeneet ihmiset. Ohjelmat televisiossa: Yle Teema torstaina 18.1. klo 22.45, perjantaina 19.1. klo 14.55 ja maanantaina 22.1.

 • Beside Bowie: kitaristi Mick Ronsonin tarina avaa vuoden 2018 Bowie-teemaillan

  Teemalauantai on jälleen omistettu David Bowielle.

  David Bowien kuolemasta tuli kuluneeksi kaksi vuotta 10.1.2018 – tammikuinen Bowie-ilta alkaa jo muodostua Teeman traditioksi! Tämän vuoden ensi-ilta on pitkä dokumenttielokuva Spiders from Mars -kitaristi Mick Ronsonista (1946–1993), kertojaäänenä itse Bowie. Lisäksi nähdään upea dokumentti David Bowien viimeiset vuodet (2017) sekä elokuva Merry Christmas Mr. Lawrence (1983).

Yle Teema

 • Beside Bowie: kitaristi Mick Ronsonin tarina avaa vuoden 2018 Bowie-teemaillan

  Teemalauantai on jälleen omistettu David Bowielle.

  David Bowien kuolemasta tuli kuluneeksi kaksi vuotta 10.1.2018 – tammikuinen Bowie-ilta alkaa jo muodostua Teeman traditioksi! Tämän vuoden ensi-ilta on dokumenttielokuva Spiders from Mars -kitaristi Mick Ronsonista, kertojaäänenä itse Bowie. Lisäksi nähdään dokumentti David Bowien viimeiset vuodet (2017), elokuva Merry Christmas Mr. Lawrence (1983) ja musiikkivideoita. Kaikki myös Areenassa.

 • Milanon naisten paratiisi

  Uusi italialainen draamasarja 1950-luvun tavaratalosta

  Italialaissarjassa seurataan elämää 1950-luvun Milanossa, uudessa loisteliaassa tavaratalossa. Sarja jatkuu uusin, toisen tuotantokauden jaksoin.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!