Hyppää pääsisältöön

Totuus alkoholista

Javid Abdelmoneim nauttii alkoholia valvotuissa oloissa
Javid Abdelmoneim nauttii alkoholia valvotuissa oloissa Javid Abdelmoneim nauttii alkoholia valvotuissa oloissa Kuva: BBC teeman tiede

Mikä on totuus alkoholin haitoista? Lääkäri tekee itsestään koekaniinin.
Teema maanantaina 10.7. klo 15.00. Areenassa 90 päivää

Tiededokumentin juontaja Javid Abdelmoneim on ammatiltaan ensiapupoliklinikan lääkäri. Hän tapaa työssään jatkuvasti tapauksia, joissa alkoholilla on ollut osuutta asiaan. Nyt hän ottaa asiakseen selvittää, kuinka haitallista alkoholi oikeastaan on.

Alkoholin kulutuksen riskirajoja ja suositeltuja enimmäismääriä on viime vuosina madallettu Britanniassa – kuten Suomessa ja muuallakin maailmassa. Mihin uudet rajat perustuvat?

Se on yksi kysymyksistä, joihin Javid etsii vastausta. Miksi toiset päihtyvät nopeammin kuin toiset? Mikä on totuus punaviinin terveellisyydestä? Parantaako yömyssy unia? Saako alkoholi ihmisen syömään liikaa? Ja onko krapulaan toimivaa lääkettä?

 • Totuus alkoholista (The Truth about Alcohol), Britannia 2016. Tuotanto BBC
Kommentit
 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema