Hyppää pääsisältöön

Naiseuden, ystävyyden ja elämän ylistys

Tämä SuomiLOVE-tarina kertoo siitä, kuinka valtava merkitys ystävyydellä on. Kouvolalaisen tanssiryhmän jäsenet ovat tuon merkityksen joutuneet ja päässeet kokemaan kovemman kautta.

Kouvolalainen Helena ei tiennyt, mitä tuli tehneeksi perustaessaan aikuisten naisten tanssiryhmän vuonna 2012. Cougars-ryhmän piti olla porukka, jossa nelikymppiset naiset pääsevät esiintymään juuri sellaisina kuin ovat. Mutta sen lisäksi ryhmästä muodostui erittäin tiivis ystäväporukka, joka on kannatellut jäseniään, kun elämä on törmännyt seinään.

”Tämä ryhmä on opettanut minulle todella paljon ystävyydestä. Olen onnellinen siitä, että olen saanut uusia ystäviä aikuisiälläkin”, Helena sanoo.

Ystävyyden voimaa on testattu monta kertaa, sillä ryhmän naisia on koeteltu välillä erittäin kovalla kädellä. Ystävät ovat pitäneet toisistaan huolta, kun läheisten menetykset, vakavat sairaudet ja muut traagiset tapahtumat ovat runnelleet. Pahimmillaan ryhmä on saanut ulkopuolista kriisiapua, mutta tärkeintä ystäväporukan kannalta on aina ollut sen sisäinen tuki. Sen voimalla Cougars on pystynyt säilyttämään positiivisen energian läpi myrskyjen.

”Syksyllä 2015 Cougarsilla oli edessään historiansa suurin esitys. Viikko ennen tuota esitystä tapahtui kamala asia, eikä yksi jäsenistämme päässyt näytökseen. Hänen oli tarkoitus laulaa duettona ryhmän toisen jäsenen kanssa Susanna Haaviston ja Eija Ahvon tutuksi tekemä Ystävät-laulu. Ryhmä sai kuitenkin koottua itsensä ja esityksen vedettyä. Siitä hetkestä lähtien tuo kappale tulee aina olemaan meille kaikille todella tärkeä”, kertoo ryhmän alkuperäisenä koreografina ja tanssiohjaajana toiminut Katja.

Hän tietää Cougarsin myötä, miten ystävästä pidetään huolta, kun tälle sattuu pahoja asioita.

”Sillä hetkellä maailma pysähtyy. Mitään ei tapahdu. Kaikki omat huolet ja murheet katoavat ja sitä fokusoi kaiken tekemisensä sille, joka apua tarvitsee”, Katja sanoo.

Kouvolalainen tanssiryhmä Cougars on mukana SuomiLOVEn kolmannella kaudella.
Tämä porukka näkyy ja kuuluu kauas - hyvä niin! Kouvolalainen tanssiryhmä Cougars on mukana SuomiLOVEn kolmannella kaudella. suomilove

Voimakasta hyväksyntää

Cougarsin voima selviytyä ja pitää yhtä pohjaa voimakkaaseen hyväksyntään. Ja siinähän ystävyyden ydin kaikkinensa onkin, että toisen hyväksyy juuri sellaisena kuin hän on.

”Se, joka apua tarvitsee, saa puhua juuri sen verran, kuin haluaa. Jos hän kaipaa neuvoja, niitä annetaan niin paljon kuin pystytään. Avuntarvitsija määrittää sen, kuinka paljon apua tarvitsee”, Katja kuvailee ryhmän dynamiikkaa hädän hetkellä.

”Tämä on hirveän rehellinen porukka. Kaikki ryhmän jäsenet ovat taiteellisia ja aikuisia naisia, jotka tietävät mitä elämältään haluavat. Meillä saa näyttää tunteitaan ja välillä se tarkoittaa myös sarvien kalistelua”, Katja sanoo lämpimästi.

”Ikävien sattumusten kautta on tullut myös armo”, hän lisää.

Samaa mieltä on Helena.

”Nämä ystävät hyväksyvät minut juuri tällaisena pakettina. Se on syvää ymmärtämistä.”
”Cougarsissa on sellaisia persoonia, jotka osaavat nauttia elämästä ja naiseudesta. Se antaa meille kaikille energiaa”, Helena kuvailee.

Helena perusti kouvolalaisen tanssiryhmä Cougarsin, joka on mukana SuomiLOVEn kolmannella kaudella.
Cougarsin perustaja Helena. Helena perusti kouvolalaisen tanssiryhmä Cougarsin, joka on mukana SuomiLOVEn kolmannella kaudella. suomilove

Cougars lämmittää SuomiLOVEn

Kuten hyvään ystävyyteen monesti kuuluu, on myös Cougarsissa suuri määrä iloa. Ystävät saavat voimaa toisistaan, mikä näkyy esimerkiksi uskalluksena hypätä rohkeisiin ja rehellisiin esityksiin, oli yleisönä keitä tahansa. Cougarsin energia näkyy myös SuomiLOVEssa, kun ryhmä on mukana ohjelman neljännessä jaksossa.

”Vaikeuksien jälkeen olemme löytäneet uuden ilon. Se löytyi sitäkin kautta, että Katja järjesti meille SuomiLOVE-yllätyksen. Se oli voimaannuttava kokemus – ja sellaisia ystävät aina välillä tarvitsevat”, Helena sanoo.

Ja kyllä, SuomiLOVEn lavalle nousi Cougarsille niin kovin tärkeät naiset laulamaan sen kaikkein tärkeimmän laulun. Kun Eija Ahvo ja Susanna Haavisto esittävät Cougarsille Ystävät-laulun, ollaan naiseuden, ystävyyden ja elämän ylistyksen ytimessä.

Eija Ahvo ja Susanna Haavisto esiintyvät SuomiLOVEssa.
Eija Ahvo ja Susanna Haavisto - mikä ihana kaksikko! Eija Ahvo ja Susanna Haavisto esiintyvät SuomiLOVEssa. suomilove

Lisää ohjelmasta