Hyppää pääsisältöön

Golden Globe -gaalan parhaat: Meryl Streepin ja Ryan Goslingin koskettavat puheet, herkkä äiti-tytär-tribuutti ja täysin pieleen mennyt halaus

Streepin puheenvuoro jakoi yhdysvaltalaiset kahtia. Ryan Goslingia ei taas voinut olla rakastamatta.

Meryl Streep ja Ryan Gosling olivat Golden Globe -gaalan hahmot. // Kuva: EPA / Mike Nelson

Suurissa palkintogaaloissa tapahtuu lähes poikkeuksetta jotain merkittävää. Jotain sellaista, josta kaikki puhuvat seuraavien päivien ajan. Niin kävi myös televisio- ja elokuva-alan Golden Globe -gaalassa, joka järjestettiin sunnuntaina 8. tammikuuta Los Angelesissa.

Nämä neljä hetkeä olivat tämän vuoden gaalan mieleenpainuvimmat:

1. Meryl Streep teki Michelle Obamat

Viime vuosina politiikka on leimannut maailman suurimpia viihdealan palkintogaaloja. Vuoden 2016 Oscar-gaalassa puhuttiin rotuasioista, ja #OscarsSoWhite-hashtag trendasi Twitterissä. Lisäksi ensimmäisen Oscar-palkintonsa voittanut Leonardo DiCaprio käytti ison osan voittopuheestaan luonnon puolesta puhumiseen.

Poliittinen värittyminen jatkui tämän vuoden ensimmäisessä suuressa palkintogaalassa, Golden Globessa. Cecil B. DeMille -palkinnon eli kunnia-Golden Globen voittanut pitkän linjan näyttelijä Meryl Streep piti puheenvuoron, jossa oli samanlainen tunnelma kuin Michelle Obaman puheessa demokraattien puoluekokouksessa viime kesänä: Streep kritisoi Yhdysvaltojen tulevaa presidentti Donald Trumpia mainitsematta tätä kertaakaan nimeltä.

Streep puhui muun muassa tilanteesta, jossa Yhdysvaltojen tuleva presidentti Trump loukkasi nivelten jäykistymäsairaudesta kärsivää The New York Times -lehden toimittaja Serge Kovaleskia. Trump jäljitteli Kovaleskin käsien liikettä puhuessaan hänestä vaalitilaisuudessa Etelä-Carolinassa.

- Henkilö, joka pyrkii maamme arvostetuimpaan tuoliin, imitoi toimittajaa, jolla on vamma [...] Sen näkeminen särki sydämeni. En ole vieläkään päässyt sen yli, koska se ei ollut elokuvasta, vaan oikeasta elämästä, Streep sanoi.

Katso alta ote Streepin puheesta:

Streepin puheenvuoro sai Twitterissä roimasti palautetta – niin hyvässä kuin pahassa. Osa piti Streepiä puheensa vuoksi kansallisaarteena.

Skip Twitter post

Orange Is The New Black -näyttelijä Uzo Aduba piti Streepiä urheana.

Skip Twitter post

Toiset eivät antaneet Streepin puheelle arvoa. Puhetta tai ylipäänsä sitä, että pitää Trumpia kritisoivan puheen palkintogaalassa, pidettiin mielikuvituksettomana. Osa taas oli sitä mieltä, että juuri tällaiset puheenvuorot olivat syy sille, että Trump valittiin presidentiksi.

Skip Twitter post

Skip Twitter post

2. Ryan Gosling ja romanttinen kiitospuhe

Ryan Goslingin ja Emma Stonen tähdittämä La La Land -musikaalielokuva teki historiaa voittamalla kaikki seitsemän palkintoa, joissa se oli ehdolla.

Goslling voitti La La Land -roolistaan parhaan komediaelokuvan miesnäyttelijän Golden Globen. Kiitospuheensa hän omisti käytännössä kokonaan kumppanilleen Eva Mendesille, joka raskaana ollessaan hoiti pariskunnan tytärtä sillä välin, kun Gosling teki elokuvaa. Gosling mainitsi, että kaiken tämän ohella Mendes auttoi veljeään, joka taistelee syöpää vastaan.

Goslingin mukaan Mendes on syy siihen, että hän voitti palkinnon.

- Jos hän ei olisi tehnyt tätä kaikkea sen eteen, että saisin tämän kokemuksen, joku muu seisoisi täällä lavalla tänään. Kultaseni, kiitos, Gosling sanoi.

Ja kuten herrasmiehen kuuluukin, että Gosling puhutteli Mendesia ilmaisulla my lady.

Hieno mies, eikä ihme, että Gosling sai Twitterissä roimasti kehuja ja palvontaa osakseen.

Skip Twitter post

Skip Twitter post

Skip Twitter post

Katso Goslingin puhe alta:

3. Carrie Fisherin ja Debbie Reynoldsin tribuutti sai ihon kananlihalle

Yhtenä osana Golden Globe -gaalaa on In Memoriam -osuus, jossa muistellaan edesmenneitä suuruuksia. Tänä vuonna In Memoriam -hetkessä muisteltiin muun muassa David Bowieta ja Alan Rickmania, jotka menehtyivät vuonna 2016.

In Memoriamin lisäksi Golden Globessa näytettiin erityinen tribuuttivideo Carrie Fisherille ja Debbie Reynoldsille. Tytär Fisher ja äiti Reynolds menehtyvät peräkkäisinä päivinä joulukuun lopussa vuonna 2016.

Reynolds muistetaan esimerkiksi Verraton Molly Brown -elokuvasta, josta hän oli parhaan naisnäyttelijän Oscar-ehdokkaana vuonna 1965. Fisher tunnetaan parhaiten Prinsessa Leian roolista Star Wars -elokuvissa.

Katso tribuuttivideo täältä.

4. Emma Stone oli tämän vuoden Leonardo DiCaprio

Viime vuonna Golden Globe -gaalan hassuin ja erikoisin hetki oli ehdottomasti se, kun Lady Gaga oli menossa pokkaamaan parhaan minisarjan tai televisioelokuvan naispääosan palkintoa. Tuolloin hän käveli päin Leonardo DiCaprion kyynärpäätä. DiCaprion ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän huomasi, kuka häneen oikein osui.

Tämän vuoden hauskimmasta ja merkillisimmästä hetkestä vastasi La La Land -elokuvan tähti Emma Stone. Stone yritti antaa halausta La La Landin ohjaaja-käsikirjoittaja Damien Chazellelle sen jälkeen, kun elokuva voitti parhaan käsikirjoituksen Golden Globe -palkinnon.

Valitettavasti Stone ei huomannut, että Chazellella oli mukanaan deitti, jolle hän antoi suukon samaan aikaan, kun Stone oli antamassa halia. Meni kiusalliseksi!

Skip Twitter post

Golden Globe antaa yleensä hyvin osviittaa siitä, mitkä elokuvat pärjäävät hyvin saman vuoden Oscar-gaalassa. Gaalan perusteella voisi veikkailla, että La La Landin lisäksi vahvoilla ovat parhaan draamaelokuvan Golden Globen voittanut Moonlight sekä Manchester By The Sea, jonka pääosassa ollut Casey Affleck voitti parhaan draamaelokuvan miespääroolin palkinnon.

Vuoden 2017 Oscar-gaala järjestetään 26. helmikuuta.

Lue myös:

Maanantain paras video: 12-vuotias Ryan Gosling, joka tanssii Hammer-housuissa

Golden Globe -gaalan paras hetki: Leonardo DiCaprion ilme, kun hän jäi Lady Gagan jyräämäksi