Hyppää pääsisältöön

Prisma: Totuus rasvasta

Tohtori Saleyha Ahsan paljastaa yllättäviä tietoja rasvan terveysvaikutuksista.
Lääkäri Saleyha Ahsan paljastaa yllättäviä tietoja rasvan terveysvaikutuksista. Tohtori Saleyha Ahsan paljastaa yllättäviä tietoja rasvan terveysvaikutuksista. Kuva: BBC 2015 yle tv1

TV1 keskiviikkona 11.1.2017 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaina 14.1. klo 14.05 ja tiistaina 17.1. klo 23.35
Yle Areenassa 14 päivää

Rasvaa pidetään terveyden pahimpana vihollisena. Vaikka yritämme välttää rasvan käyttöä, kulutamme sitä enemmän kuin koskaan. Onko rasva todella niin pahasta kuin luulemme?

Lääkäri ja toimittaja Saleyha Ahsan haluaa selvittää, onko rasva kaiken pahan alku. Hän tutustuu uusimpiin tutkimuksiin, jotka viittaisivat siihen, että tietty määrä rasvaa on terveydelle välttämätöntä.

Mitä rasvaa ja kuinka paljon?

Kaikissa lempiruoissamme on rasvaa. Mikään ei maistu yhtä hyvältä. Pelkäämme, että rasva turmelee elimistöämme ja terveyttämme.

Saleyha Ahsan haluaa selvittää, mitkä tyydyttyneet rasvat saattavat olla hyväksi? Mitä rasvaa tulisi syödä, missä muodossa ja miten paljon?

Rasvaton viikko

Ryhmälle vapaaehtoisia tehdään kokeita ja testejä, jotka liittyvät rasvaan. Kokeiden tarkoituksena on auttaa selvittämään, onko rasvasta meille hyötyä vai haittaa? Mitä tapahtuu, kun syömme rasvaa?

Toinen ryhmä kokeilee viikon ajan rasvatonta ruokavaliota. Miten heidän kehonsa ja mielensä reagoivat?

Saleyha Ahsan haluaa myös tietää, kuinka paljon hänen omassa kehossaan on rasvaa. Tulokset yllättävät hänet itsensäkin.

The Truth About Fat. Tuotanto: BBC. Britannia, 2015

Kommentit