Hyppää pääsisältöön

Areena-sovelluksen toiminta loppunut Samsungin 2012 -äly-tv-malleissa

Yle Areenan Samsung-älytelevisioiden sovellus on alusta alkaen toiminut Samsungin vuoden 2013 vuosimallia tai uudemmissa televisioissa. Vaikka virallinen tuki onkin alkanut vuoden 2013 malleista, on joihinkin vanhempiinkin malleihin voinut asentaa Areena-sovelluksen.

Nyt ennen vuotta 2013 myyntiin tulleissa malleissa Areena-sovellus ei enää valitettavasti toimi. Syy sovelluksen toiminnan loppumiseen on sovelluksen tarvitseman turvatekniikan vanheneminen.

Tarkemmin ottaen kysymys SHA-1-algoritmista, jota on käytetty yleisesti salausohjelmistoissa. SHA-1-algoritmin käyttäjiin kuuluu mm. SSL-salausohjelma, jota taas käyttää Areenan sisältöjä jakeleva Akamai-jakeluverkko. Vuoden vaihteessa Akamai lopetti tuen SHA-1:lle; jatkossa tukea on vain algoritmin uudemmalle SHA-2-versiolle.

Joulukuun puolivälissä saimme epävirallisen tiedon, että Samsungin ennen vuotta 2013 julkaistut laitteet eivät tue SHA-2:ta ja että Samsung ei aio päivittää näiden laitteiden ohjelmistoa, jotta tuki mahdollistuisi. Tiedustelimme Samsungilta tiedon todenperäisyyttä, mutta emme saaneet asiaan vahvistusta.

Vuodenvaihteen jälkeen olemme saaneet joiltakin Samsung-laitteiden käyttäjiltä ilmoituksia siitä, että Areena-sovellus ei enää käynnisty laitteessa. Kyseessä ovat ennen vuotta 2013 myyntiin tulleet laitteet, joiden käyttäjät saavat sovellusta käynnistettäessä englanninkielisen virheilmoituksen, jonka mukaan sovellusta ei voi ladata. Kyseessä on todennäköisesti SHA-1:n vanhenemisen aiheuttama ongelma, jonka korjaaminen ei valitettavasti onnistu, ellei laitevalmistaja päivitä laitteen ohjelmistoa. Yritämme edelleen vahvistaa asian virallisesti myös laitevalmistajalta.

 • Kulttuurin moniottelija Jukka Mäkisen rakastettuja maalaiskomedioita heinäkuun Toivotut-paketissa

  Kymmenen kysymystä ohjaajalle ja tietenkin ne ohjelmat myös!

  Syvähaastattelussa ohjaaja Jukka Mäkinen, joka on tehnyt mittavan määrän viihdettä ja draamaa Ylellä. Niin yksittäisiä pisteohjelmia kuin pitkiä sarjoja. Heikki Luoman kanssa yhteistyössä tehdyt maalaiskomediat ovat katsojien suursuosikkeja. Jukan jäädessä eläkkeelle julkaisemme läksiäislahjana heinäkuun Toivotut-paketissa hänen suosittuja sarjojaan: Matkalaukkukostaja ja Luonnonmukainen rakastaja -sarjat sekä maalaiskomedioina tutuksi tulleet Kuusniemi-sarjat.

 • Areenan selainpalvelun uusi soitin helpottaa käyttöä

  Areenassa käytössä uusi soitin

  Areenassa on otettu käyttöön uusi soitinohjelma, jonka avulla videot toistetaan Areenan selainpalvelussa. Uuden soittimen merkittävin ominaisuus on se, että se ei käytä Flash-liitännäistä sisällön toistamiseen. Videot toistuvat HTML5-tekniikan avulla. Sama soitin on jo aiemmin ollut käytössä Areenan TV-kanavalähetyksissä ja klippisisällöissä.

 • Areena korvaa Ylen radiosovellukset mobiililaitteissa

  Areena on myös radion koti

  Ylen radiokanavakohtaiset mobiliisovellukset lakkaavat lähipäivinä toimimasta. Jatkossa kanavien suorat lähetykset ovat kuunneltavissa Areena-sovelluksissa, joiden radio-ominaisuudet kehittyvät entistä paremmiksi. Nyt julkaistava versio Areena-sovelluksesta tekee erityisesti suorien radiolähetysten kuuntelusta helppoa.

 • Kotikadun kolmannen kauden suurin mysteeri löytyy ullakolta

  Neljäs kausi tulee katsottavaksi lokakuussa.

  Kotikadun kolme ensimmäistä kautta ovat nyt katsottavissa Areenassa. Jokainen kausi on katsottavissa kuusi kuukautta, joten vielä on aikaa aloittaa koko sarja alusta. Ensimmäinen kausi on katseltavissa 25.7. saakka. Vuosina 1997–1998 nähty kolmas kausi saapui juuri juhannuksen kynnyksellä katsottavaksi. Toinen kausi pättyi jaksoon, jossa tanssittiin Jannen ja Pirkon häitä.