Hyppää pääsisältöön

Areena-sovelluksen toiminta loppunut Samsungin 2012 -äly-tv-malleissa

Yle Areenan Samsung-älytelevisioiden sovellus on alusta alkaen toiminut Samsungin vuoden 2013 vuosimallia tai uudemmissa televisioissa. Vaikka virallinen tuki onkin alkanut vuoden 2013 malleista, on joihinkin vanhempiinkin malleihin voinut asentaa Areena-sovelluksen.

Nyt ennen vuotta 2013 myyntiin tulleissa malleissa Areena-sovellus ei enää valitettavasti toimi. Syy sovelluksen toiminnan loppumiseen on sovelluksen tarvitseman turvatekniikan vanheneminen.

Tarkemmin ottaen kysymys SHA-1-algoritmista, jota on käytetty yleisesti salausohjelmistoissa. SHA-1-algoritmin käyttäjiin kuuluu mm. SSL-salausohjelma, jota taas käyttää Areenan sisältöjä jakeleva Akamai-jakeluverkko. Vuoden vaihteessa Akamai lopetti tuen SHA-1:lle; jatkossa tukea on vain algoritmin uudemmalle SHA-2-versiolle.

Joulukuun puolivälissä saimme epävirallisen tiedon, että Samsungin ennen vuotta 2013 julkaistut laitteet eivät tue SHA-2:ta ja että Samsung ei aio päivittää näiden laitteiden ohjelmistoa, jotta tuki mahdollistuisi. Tiedustelimme Samsungilta tiedon todenperäisyyttä, mutta emme saaneet asiaan vahvistusta.

Vuodenvaihteen jälkeen olemme saaneet joiltakin Samsung-laitteiden käyttäjiltä ilmoituksia siitä, että Areena-sovellus ei enää käynnisty laitteessa. Kyseessä ovat ennen vuotta 2013 myyntiin tulleet laitteet, joiden käyttäjät saavat sovellusta käynnistettäessä englanninkielisen virheilmoituksen, jonka mukaan sovellusta ei voi ladata. Kyseessä on todennäköisesti SHA-1:n vanhenemisen aiheuttama ongelma, jonka korjaaminen ei valitettavasti onnistu, ellei laitevalmistaja päivitä laitteen ohjelmistoa. Yritämme edelleen vahvistaa asian virallisesti myös laitevalmistajalta.

 • Faktaa ja fiktiota Suomen presidenteistä ja heidän haastajistaan

  Presidenttejä ja ehdokkaita draamassa ja dokumenteissa

  Kokosimme Areenaan katsottavaksi ohjelmia Suomen presidenteistä ja vaalien vahvoista kilpakumppaneista. Tarjolla on dokumentteja, henkilökuvia, draamasarjoja ja elokuvia – toisinaan taru ja totuus nivoutuvat yhteen. Esillä ovat kaikki itsenäisen Suomen tasavallan presidentit sekä joukko viime vuosikymmenten presidenttiehdokkaita. Suomen poliittinen historia näkyy myös itse ohjelmissa ja niiden sisäisissä valinnoissa.

 • Punikkeja ja jääkäreitä – tasavallan syntyvuosien kokijat äänessä

  Itsenäisyyden murrosvuosien todistajat muistelevat netissä.

  Elävä arkisto on jo aiemmin julkaissut runsaasti silminnäkijäaineistoa 100-vuotisen Suomen kuohuvasta alkutaipaleesta. Uusin lisäys on Ylen ja kahden työväenarkiston yhteistyönä syntynyt järkälemäinen haastattelukooste sisällissodan punaisten muistoista.

 • Rintamäkeläiset olohuoneessa – joulu tulee, jurotus pysyy

  Vanhoissa suosikkidraamoissa ei joulu olekaan yhtä juhlaa.

  Kun suositussa suomalaisessa draamasarjassa on joulun aika, voisi kuvitella maalaisidylliä ja perheonnea. Mutta mitä tapahtuukaan Rintamäkeläisten joulupäivänä 1972 esitetyssä jaksossa, jonka yleisö äänesti katsottavaksi Areenaan. Ainakin siinä kouritaan, jupistaan, jurotetaan ja petetään.