Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Namibian aavikolla

Namibian aavikkojen satoja metrejä korkeita hiekkadyynejä halkovat kuivat jokiuomat ylläpitävät hämmästyttävän monimuotoista elämää.
Norsut pärjäävät Pohjois-Namibian hiekkadyynien keskellä. Namibian aavikkojen satoja metrejä korkeita hiekkadyynejä halkovat kuivat jokiuomat ylläpitävät hämmästyttävän monimuotoista elämää. Kuva: Paul Brehem yle tv1

TV1 lauantaina 11.3.2017 klo 18.45 - 19.38, uusinta sunnuntaina 12.3. klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Pohjois-Namibian aavikkojen satoja metrejä korkeita hiekkadyynejä halkovat kuivat jokiuomat. Vaikka jokiuomissa on valtaosan vuodesta veden sijaan vain hiekkaa, ne pystyvät ylläpitämään hämmästyttävän monimuotoista elämää.

Kuivan kauden kuukaudet tekevät tiukkaa jopa karuihin oloihin tottuneidelle norsuille. Koko aavikko odottaa Angolan ylängöltä saapuvaa myrskyä ja sadetta. Joinakin vuosina myrsky ei koskaan saavu perille.

Avaran luonnon dokumentti selvittää, miten eläimet selviävät näissä karuissa oloissa?

Namibia's Desert Kingdom. Tuotanto: Terra Mater Factual Studios, Itävalta, 2013.

Lisää ohjelmasta