Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Menneisyyden metsästäjät pääkuva

Jakso 6/8 - Mystinen Vesilahti

Menneisyyden metsästäjät kulkevat vesilahtelaisten legendojen jäljillä ja etsivät merkkejä ajalta, jolloin tarinat ovat syntyneet.

Täähän on tämmönen kunnon keskittymä tää Vesilahti. Täällä on paljon legendoja, ja varmasti paljon mielenkiintosia löytöpaikkoja. Luulis, että on vaan ajan kysymys, kun jotain hienoo löytyy.― Menneisyyden metsästäjä Mikko Mäkelä

Perimätiedon mukaan Vesilahdelle saapui 1100-luvun alkupuolella muuan vierasta kieltä puhunut mies, joka ryhtyi opettamaan ihmisiä ja kastamaan heitä kristinuskoon. Lähetyssaarnaajaa alettiin kutsua Hunnun Herraksi.

Aina pakanat eivät katsoneet saarnamiestä hyvällä. Pahamaineinen sotapäällikkö Kirmukarmu vihasi sydämestään Vesilahden ensimmäistä kristinuskon levittäjää. Löytävätkö metallinetsijät Hunnun Herran toista tuhatta vuotta kateissa olleen haudan?

Maisemakuva Vesilahden Hinsalasta
Maisemakuva Vesilahden Hinsalasta menneisyyden metsästäjät
Menneisyyden metsästäjät Tomi Virtanen ja Mikko Mäkelä
Menneisyyden metsästäjät Tomi Virtanen ja Mikko Mäkelä menneisyyden metsästäjät