Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Amerikan malliin

New Yorkin pormestariksi pyrkineen Anthony Weinerin suosio romahti sopimattomien kuvien aiheuttamaan mediakohuun.
Entinen kongressiedustaja Anthony Weiner yritti skandaalin jälkeen uutta paluuta. New Yorkin pormestariksi pyrkineen Anthony Weinerin suosio romahti sopimattomien kuvien aiheuttamaan mediakohuun. yle tv1

TV1 maanantaina 16.1.2017 klo 21.30 - 23.05, uusinta lauantaina 21.1. klo 12.25
Katsottavissa Yle Areenassa

Amerikkalainen Anthony Weiner oli demokraattien kongressiedustaja ja nouseva tähti. Hänelle povattiin tulevaisuutta New Yorkin pormestarina.

Yllättävä takaisku tuli vuonna 2011, kun paljastui että Weiner oli lähettänyt sosiaalisessa mediassa ja tekstiviesteissä sopimattomia kuvia lukuisille naisille. Weiner suosio romahti ja hän joutui eroamaan kongressista seksiskandaalin takia.

Vuonna 2013 Weiner yritti paluuta politiikkaan ja ryhtyi ehdolle New Yorkin pormestarivaaliin.

Palkittu dokumentti seuraa läheltä miehen kampanjatiimiä, perhettä sekä alkuun lupaavalta näyttänyttä paluuta. Edessä oli kuitenkin romahdus, kun kampanjan aikana tuli uusia paljastuksia kuvista. Weiner tasapainoilee poliittisen farssin ja henkilökohtaisen kriisin välimaastossa.

Weinerin vaimo Huma Abedin oli Hillary Clintonin avustaja. Abedin päätti erota miehestään viime vuoden elokuussa, kun tämä jäi jälleen kiinni intiimistä viestittelystä.

Weiner. Ohjaus: Josh Kriegman ja Elyse Steinberg. Tuotanto: NonStop Entertainment, Yhdysvallat, 2016. HD