Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Vadelmavenepakolainen

Miika Nousiaisen romaaniin perustuva komedia kertoo suomalaisesta Mikko Virtasesta, joka haluaisi olla aivan tavallinen ruotsalainen mies.
Mikko Virtasen roolin näyttelee ruotsalainen Jonas Karlsson. Miika Nousiaisen romaaniin perustuva komedia kertoo suomalaisesta Mikko Virtasesta, joka haluaisi olla aivan tavallinen ruotsalainen mies. Kuva: Erika Cardenas Hedenberg yle tv1

TV1 lauantaina 22.1.2017 klo 21.05 - 22.35, uusinta tiistaina 24.1. klo 22.45
Yle Areenassa 7 päivää

Kirjailija Miika Nousiaisen romaaniin perustuva komedia Vadelmavenepakolainen (7) kertoo suomalaisesta Mikko Virtasesta (Jonas Karlsson), joka haluaisi olla aivan tavallinen ruotsalainen mies.

Matkalla paratiisiin

Mikko tuntee itsensä ruotsalaiseksi mieheksi, joka on pakotettu suomalaisen miehen ruumiiseen. Kuin vastauksena rukouksiinsa Mikko kohtaa ruotsalaisen Mikael Anderssonin (Erik Johansson), joka on valmis luovuttamaan henkilöllisyytensä Mikolle.

Mikko matkustaa kohti paratiisinomaista Tukholmaa uuden, unelmiensa identiteetin turvin. Hänestä on tullut ruotsalainen psykologi Mikael Andersson, joka on viettänyt huolettomia lapsuuspäiviä idyllisellä Käringöllä ja jonka äitiä Gretaa hoidetaan tukholmalaisessa vanhainkodissa.

Mukana Solsidanin näyttelijä

Mutkia matkaan aiheuttaa Mikaelin sisko, Maria (Solsidanin Mikaelin roolista tuttu Josephine Bornebusch), josta Mikko ei tiennyt mitään. Elokuvan muita roolihenkilöitä ovat Mikon isä (Tommi Korpela), Lotta (Frida Hallgren), Jorma (Jarmo Mäkinen) ja Tiina (Armi Toivanen).

Vadelmavenepakolainen on valittu vuonna 2014 Norjan kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla pohjoismaiden parhaimmaksi elokuvaksi.

Ohjaus: Leif Lindblom. Käsikirjoitus: Erik Ahrnbom ja Daniel Karlsson. Tuotanto: MRP Matila Röhr Productions ja Eyeworks, Suomi / Ruotsi, 2014.

Miika Nousiaisen romaaniin perustuva komedia kertoo suomalaisesta Mikko Virtasesta, joka haluaisi olla aivan tavallinen ruotsalainen mies.
Lotta (Frida Hallgren, vas.), Mikko Virtanen (Jonas Karlsson) ja Maria (Josephine Bornebusch). Miika Nousiaisen romaaniin perustuva komedia kertoo suomalaisesta Mikko Virtasesta, joka haluaisi olla aivan tavallinen ruotsalainen mies. Kuva: Erika Cardenas Hedenberg yle tv1
Miika Nousiaisen romaaniin perustuva komedia kertoo suomalaisesta Mikko Virtasesta, joka haluaisi olla aivan tavallinen ruotsalainen mies.
Mikko Virtanen (Jonas Karlsson) ja Tiina (Armi Tolvanen). Miika Nousiaisen romaaniin perustuva komedia kertoo suomalaisesta Mikko Virtasesta, joka haluaisi olla aivan tavallinen ruotsalainen mies. Kuva: Erika Cardenas Hedenberg yle tv1
Miika Nousiaisen romaaniin perustuva komedia kertoo suomalaisesta Mikko Virtasesta, joka haluaisi olla aivan tavallinen ruotsalainen mies.
Jorma (Jarmo Mäkinen) ja Mikko Virtanen (Jonas Karlsson). Miika Nousiaisen romaaniin perustuva komedia kertoo suomalaisesta Mikko Virtasesta, joka haluaisi olla aivan tavallinen ruotsalainen mies. Kuva: Erika Cardenas Hedenberg yle tv1