Hyppää pääsisältöön

Tietokirjamyynti laski kirjojen kokonaismyyntiä vuonna 2016

Seppo Puttonen. Kuva: Yle
Seppo Puttonen Seppo Puttonen. Kuva: Yle Kuva: Yle seppo puttonen

Ensi tiedot viime vuoden kirjamyynnistä osoittavat kokonaismyynnin laskevan edelleen – nyt pudotusta oli 3 % vuodesta 2015. Kokonaismyyntiä laski tietokirjamyynti, joka putosi kuusi prosenttia vuonna 2016.

Kaunokirjallisuus sen sijaan on ehkä toipunut alamäestä, sillä se kasvoi 1 % edellisvuodesta. Lasten- ja nuorten kirjojen myynti lisääntyi jopa 8 % kirjakaupoissa ja kirjakauppaketjuissa. Nousun yksittäisenä syynä on Harry Potter ja kirottu lapsi menestys. Se ylsi lähes 100 000 kappaleen myyntiin.

Kotimaisista kaunokirjoista kärjessä olivat Ilkka Remeksen Kiirastuli 55 600 kappaleen myynnillä, Tuomas Kyrö, Miika Nousiainen ja Jari Tervo. Viime vuoden Finlandia-voittajan Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista oli viidenneksi eniten myyty teos. Kustannusyhdistys arvioi katsauksessaan, että myynti on vuoden aikana jakautunut useammalle kirjanimikkeelle pelkkien kärkikirjojen sijaan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Kirjojen Suomi