Hyppää pääsisältöön

Tietokirjamyynti laski kirjojen kokonaismyyntiä vuonna 2016

Seppo Puttonen. Kuva: Yle
Seppo Puttonen Seppo Puttonen. Kuva: Yle Kuva: Yle seppo puttonen

Ensi tiedot viime vuoden kirjamyynnistä osoittavat kokonaismyynnin laskevan edelleen – nyt pudotusta oli 3 % vuodesta 2015. Kokonaismyyntiä laski tietokirjamyynti, joka putosi kuusi prosenttia vuonna 2016.

Kaunokirjallisuus sen sijaan on ehkä toipunut alamäestä, sillä se kasvoi 1 % edellisvuodesta. Lasten- ja nuorten kirjojen myynti lisääntyi jopa 8 % kirjakaupoissa ja kirjakauppaketjuissa. Nousun yksittäisenä syynä on Harry Potter ja kirottu lapsi menestys. Se ylsi lähes 100 000 kappaleen myyntiin.

Kotimaisista kaunokirjoista kärjessä olivat Ilkka Remeksen Kiirastuli 55 600 kappaleen myynnillä, Tuomas Kyrö, Miika Nousiainen ja Jari Tervo. Viime vuoden Finlandia-voittajan Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista oli viidenneksi eniten myyty teos. Kustannusyhdistys arvioi katsauksessaan, että myynti on vuoden aikana jakautunut useammalle kirjanimikkeelle pelkkien kärkikirjojen sijaan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • 2018 on ihmiskunnan historian kiinnostavin vuosi

    Tutkimusmatkalle pääsee mukaan pysymällä hengissä!

    Ikinä ennen ei ole ollut näin hykerryttävän kiinnostavaa aikaa olla elossa - koska tiede! Tekniikan kehitys tapahtuu nopeammin kuin koskaan ja tutkimusmatkalle pääsee mukaan vain pysymällä hengissä, kirjoittaa biotekniikan tohtori Lauri Reuter blogissaan. Koko tammikuu on listattu viime vuoden saavutuksia ja maalailtu trendejä seuraavalle.

  • Synkin hetki kuvaa Britannian kohtalonhetkiä – Yksi kohtaus melkein pilaa Churchill-elokuvan

    Synkin hetki (Darkest Hour) luottaa populismiin

    Dunkirkin eli Dunkerquen evakuointioperaatio Dynamo on Britannialle samaa kuin meille talvisota, häviön partaalta koko valtakunnan pelastanut onnistunut myyttinen sotaoperaatio, josta tehdään yhä uudestaan elokuva. Juuri nyt Brexitin ollessa kuuma neuvottelukysymys yleisöjä lämmittelee Synkin hetki (Darkest Hour), jossa Winston Churchill pelastaa Britannian. Mutta antaako elokuva Churchillista oikean kuvan?

Kirjojen Suomi