Hyppää pääsisältöön

Ylen toivottuja draama- ja viihdeohjelmia Areenassa

Kolme kuvaa, ensimmäisessä nykyaikainen nainen pitelee kynää, toisessa rauta-ajan nainen kohottaa miekkaa, kolmannessa häjyt istuvat kahleissa ja katsovat kameraan.
Kesällä 2019 Areenaan julkaistaan Mun ainoot 30 minsaa, Rauta-aika sekä Häjyt. Kolme kuvaa, ensimmäisessä nykyaikainen nainen pitelee kynää, toisessa rauta-ajan nainen kohottaa miekkaa, kolmannessa häjyt istuvat kahleissa ja katsovat kameraan. Kuva: Yle Kuvapalvelu: Laura Pohjavirta, Antero Tenhunen, Leif Öster Rauta-aika,puukkojunkkarit,Mun ainoot 30 minsaa

Yle tuo Areenaan tuhansia tunteja yli viisi vuotta vanhaa omatuotantoista draamaa, viihdettä ja lastenohjelmia.

Julkaisun mahdollistaa Ylen tekijänoikeusjärjestöjen kanssa solmima sopimus. Tätä artikkelia päivitetään jatkuvasti, joten sivua seuraamalla tiedät aina milloin suosikkiohjelmasi löytyy Areenasta. Lista päivittyy tv-draaman osalta sitä mukaan, kun julkaisupäätöksiä tehdään ja saamme toiveita katselijoilta ja kuuntelijoilta. Lista etenee uusimmista vanhimpiin, eli sivun alalaidasta löydät ensimmäiset, joulukuun 2016 julkaisut ja sivun ylälaidasta uusimmat sekä jo tiedossa olevat tulevat julkaisut. Vastaavaa tietoa radiodraamojen julkaisusta löytyy sivulta Kultahippuja korville - radiodraaman arkistot aukeavat.

Sopimuksessa on määritelty kuinka monta tuntia ohjelmia voi olla kerrallaan Areenassa, joten emme pysty julkaisemaan kaikkia toiveita yhdellä kertaa. Osa ohjelmista on nähtävillä myös ulkomailla. Näiden ohjelmien nimen perässä on maininta asiasta. Tekijänoikeusrajoitukset määrittävät voidaanko ohjelma näyttää Suomen ulkopuolella.

Kotikatu-sarjan seuraava kausi tulee Areenaan katsottavaksi aina noin kolmen kuukauden kuluttua seuraavasta.

Toiveitasi voit kertoa meille Twitterissä ja Instagramissa tunnisteella #yletoivotut, Facebookissa Yle Areenan sivulla tai tämän artikkelin kommenttiosiossa.

Tulossa lähikuukausina:

Syyskuu 2019

12.9.
Nollatoleranssi 1-3, v. 2004 (katsottavissa 12 kk)
Laulukokeet, 1976 (katsottavissa toistaiseksi)
Ekaluokkalainen, 1986 (katsottavissa 12 kk)
Eevan luokka 1-4, 1986 (katsottavissa 12 kk)
Saaren Heta, 1987 (katsottavissa 12 kk)
Petterin parempi elämä 1-6, 1991 (katsottavissa 12 kk)
Tavallinen luokka 1-10, 1993 (katsottavissa 12 kk)
Mikset sä soita? 1-6, 1994 (katsottavissa 12 kk)
Noita, 2002 (katsottavissa 12 kk)
Koulu-tv:n Avoin tarina, 2001-2002 (katsottavissa 12 kk)
Koulu-tv:n Avoin tarina, 2011-2012 (katsottavissa 12 kk)

Lokakuu 2019

10.10.
Seitsemän veljestä 1-12, 1989 (katsottavissa 12 kk)
24.10.
Kotikatu 12. kausi (katsottavissa 12 kk)

Marraskuu 2019

14.11.
Tuomas Murasen rikos, 1994 (katsottavissa 12 kk)
Hiekkakuningas, 1972 (katsottavissa toistaiseksi)
Miesten koulu, 1980 (katsottavissa toistaiseksi)
Saastamoisen poika 1-6, 1989 (katsottavissa 12 kk)
Hunajan maku 1-5, 1993 (katsottavissa 12 kk)
Hiljaista on 1-11, 2003 (katsottavissa 12 kk)

Lue lisää tulevista ohjelmista

Nollatoleranssi 1-3
Lähetääks haneen? Työkeskeiset vanhemmat menettävät otteen kouluikäisiin lapsiinsa. Kotiintuloajoista ei piitata. Otteet kovenevat puolin ja toisin. Onko lopulta pelissä on vain häviäjiä? Nollatoleranssi on karhea kertomus kuudesta perheestä - nuorista, vanhemmista ja elämän valinnoista. JP Siilin ohjaama kolmiosainen draamasarja on Yle Draamaohjelmien tuotanto vuodelta 2004.
Rooleissa:
Isotalon perhe - Pentti Korhonen, Aino Seppo, Saska Pulkkinen, Kim-Mikael Ahosvaara ja Katariina Utriainen
Korhosen perhe - Raimo Grönberg, Milka Ahlroth, Teo Mattila ja Kirsikka Kataja
Virran perhe - Ville Virtanen, Maarit Peltomaa ja Essi Ylärakkola
Lumikon perhe - Heikki Kujanpää, Johanna Kerttula ja Kalle Lindroth
Ryssbergin perhe - Johan Storgård, Tiina Weckström, Miro Tuomi, Aino Häkkä ja Jarno Iiskola
Mustalan perhe - Paavo Liski, Pirkko Hämäläinen ja Anne-Mari Alaspää
Kasvatuskonsultti - Jari Sarasvuo
Käsikirjoitus ja ohjaus - Jukka-Pekka Siili
Musiikki - Karl Sinkkonen
Tuottaja - Anneli Pallas

Eevan luokka 1-4
Eeva ja koulukaverit tietävät, miten koulusyksystä saadaan vauhdikas. On huviretkiä, salaisuuksia, väärinkäsityksiä ja kommelluksia. Eevan sydänystäviä ovat räiskyvä Hertta ja runotyttö Marja. Mitä tapahtuu, kun Marjan runokirja joutuu ilkikuriselle Rolfille. Entä miksi Saara on tyly? Suorasanainen Eeva ei epäröi laittaa asioita kuntoon. Neliosainen draamasarja on TV1 Lasten ja nuorten toimituksen tuotanto vuodelta 1986.
Pääosissa: Eeva - Laura Kahanpää, Marja - Jaana Kekkonen, Hertta - Kaisa Tammi, Saara - Mirka Salmi,
Ossi - Pekka Telivuo, Etta - Salla Soininen, Inga - Eva Lehtinen, Harri - Ville Savolainen, Rolf - Esa-Matti Aarnio
Muissa rooleissa mm.: Asko Sarkola, Petra Frey, Marika Laine, Taneli Lampinen, Rebekka Jokipalo, Juri Lindeman ja Soili Markkanen, Seela Sella, Yrjö Järvinen, Veikko Honkanen, Jukka Jarvola, Leila Itkonen ja Eeva-Liisa Haimelin.
Alkuperäisteos - Mary Marck
Käsikirjoitus - Hannele Ruotsalo
Musiikki - Jukka Jarvola
Ohjaus - Maija-Liisa Sutinen

Petterin parempi elämä 1-6
Petterin perhe on kamala. Pankinjohtaja-isä ja sihteeriäiti ovat hioneet riitelytaidot huippuunsa. Riitojen räiskeessä unohtuu, että heillä on poika, joka kaipaisi rauhaa ja rakkautta. Vaan Petteripä kehittelee oman yllättävän ratkaisunsa sietämättömään kotielämään ja siinä joutuvat vanhemmat lujille. Kuusiosainen draamasarja on TV2 Draamaryhmän tuotanto vuodelta 1991.
Pääosissa:
Petteri - Lassi Ignatius, äiti - Johanna Raunio, isä - Jukka-Pekka Palo
Muissa rooleissa mm.: Kari Mattila, Eila Roine, Marjut Sariola, Vesa Veijalainen, Hannu Valtonen, Antti Grönberg, Martti Palo, Kaija Sinisalo, Martti Pennanen, Orvokki Mäkinen, Pantse Syrjä, Matti Viironen, Petri Manninen, Anu Hälvä, Inkeri Mertanen ja Hannu Lumivuori
Ohjaus ja käsikirjoitus - Anssi Mänttäri
Tuottaja - Olli Tola

Tavallinen luokka 1-10
Opettaja Oivanen kaatuu ovesta sisään, kun saapuu Minttu-open äitiyslomasijaiseksi tomerille tokaluokkalaisille. Saako opettaja olla lihava ja vanha? Opetustekniikat vaikuttavat aatamin aikuisilta ja hupipuolella on vakavia puutteita. Oppilailla on Minttua ikävä, mutta niin vain oppii Oivanen valssin askeleet ja open oleelliset kuviot. Kymmenosainen lastensarja on TV1 Lasten ja nuortenohjelmien tuotanto vuodelta 1993.
Koululaiset: Heidi Heiskanen, Oskari Hämäläinen, Roosa Inkinen, Tuomas Jokimaa, Ville Kallioperä, Petri Lumme, Antti Mäkelä, Mimosa Lindahl, Henna Mäkinen, Anna Nurmi, Mirva Sihvonen, Asta Seppinen, Henri Sipilä ja Ossi Toivola
Koulun henkilökunta: Minttu - Anna Hultin, Oivanen - Oiva Lohtander, keittäjä - Tarja Keinänen, kouluhoitaja - Kaisa Vanninen
Muissa rooleissa mm.: Ossi Ahlapuro, Erja Manto, Susanna Haavisto, Jarmo Hyttinen, Heljä Heikkinen, Pihla Meskanen, Kristiina Pelto-Timperi, Eira Soriola, Voitto Nurmi, Petra Frey, Tuula Nyman, Riina Nenonen, Mietti Harpf, Karin Pacius, Rauni Liukko, Harri Ilkko, Kalle Luoma, Jarkko Mäkitalo ja Linda Hagelberg
Käsikirjoitus - Pirkko Jaakola ja Tiina Harpf
Musiikki - Esa Helasvuo
Ohjaus - Raili Rusto
Tuottaja - Olof Qvickström

Mikset sä soita? 1-6
Wille on lahjakas pianisti ja Jonna sellisti, Bertil haluaa säveltäjäksi ja Pekka jakaa aikansa viulunsoiton ja rokin välillä. Emmi opiskelee kansanmusiikkia. Musiikinopiskelijoiden viimeinen lukuvuosi alkaa ja edessä on kova kilpailu. Miten elämä muuttuu? Mistä löytyy oma paikka musiikin maailmassa? Ketkä löytävät toisensa ja ketkä jäävät yksin? Kuusiosainen draamasarja on TV1 Nuorten draaman tuotanto vuodelta 1994.
Pääosissa: Wille - Santeri Kinnunen, Emmi - Sanna Saarijärvi, Jonna - Helena Paavola, Bertil - Benjamin Laustiola, Pekka - Petteri Poijärvi, Aapo - Petri Manninen
Muissa rooleissa mm.: Seppo Maijala, Kirsti Kemppainen, Paavo Pentikäinen, Kaija Pakarinen, Aleksander Gebert, Pauli Poranen, Victor Drevitski, Heikki Rautasalo, Jukka Uhlgren, Tommi Hakola, Tiina Leivo, Ossi Ahlapuro ja Mats Långbacka
Santeri Kinnusen musiikkiosuudet pianisti Mika Rännäli.
Ohjaus ja käsikirjoitus - Tuomas Sallinen
Tuottaja Hannu Heikinheimo

Avoin tarina 1-10
Koululaisten kirjoittamat tarinat heräsivät eloon kymmenen vuoden välein! Koululaiset osallistuivat vuosina 2000 ja 2010 kirjoituskampanjaan, jonka aiheena oli suvaitsevaisuus – ihmisten monenlaisuus ja erilaisuus. Viidestä tarinasta kerrallaan tehtiin lyhytelokuvat, joihin pyydettiin loppuratkaisuja. Jokaiseen jaksoon kuvattiin kolme vaihtoehtoista loppua. Kymmenosainen Avoin tarina –sarja on Ylen tuotanto vuosilta 2000 ja 2010.

Tarinat, vv. 2001-2002
1) Yksinäinen Valdemar
2) Joskus haluaisi vain huutaa
3) Käänsin katseeni sisäänpäin
4) Hattaraunelmaa
5) Lumisodan kuningas

Tarinat vv. 2011-12
1) Jimi
2)Uusperhe
3) Aika paha
4)Vaahteranlehti
5) Katseita

Tarinoiden valinta - Harto Hänninen, Sirpa Kähkönen ja Tuula Rajavaara
Dramaturginen konsultointi: Marjatta Lohikoski ja Leena Kemppi
Musiikki - Tapani Rinne
Dramatisointi ja ohjaus - Tuula Rajavaara
Tuottajat - Kirsti Kurkela ja Mirja Holste

Laulukokeet
IV B -luokka jännittää laulukokeita, erikoisesti Salli. Pikkusisko Minna puolestaan pohtii muita asioita ja löytää ystävän. Laulukokeet on TV1 Televisioteatterin tuotanto vuodelta 1976.
Rooleissa - Kaisa Martinkauppi, Susanna Oravisto, Eira Soriola, Oiva Lohtander, Anja Pohjola, Vesa Mäkelä, Liisamaija Laaksonen, Irma Martinkauppi, Jouni Kekkonen, Simo Tiihonen, Katri Henriksson, Pirita Taskinen, Heikki Salo ja Leena-Maija Alho sekä Pitäjänmäen kansakoulun oppilaita
Käsikirjoittaja - Rauha S. Virtanen
Ohjaaja ja tuottaja - Raili Rusto

Ekaluokkalainen
Tarina 7-vuotiaasta Leenasta. Ekaluokkalaista Leenaa askarruttaa pulma, joka aiheuttaa harmia
koulussa ja kotona. Näytelmä on TV1 Lasten ja nuorten toimituksen tuotanto vuodelta 1986.
Rooleissa - Heini Miettinen, Virpi Uimonen, Jarmo Heikkinen, Karimatti Miettinen, Saana Saarinen, Salme Paasilinna, Sirpa Timonen ja Taru Järvinen sekä Espoon Lähderannan koulun 1 B -luokan oppilaita.
Käsikirjoittaja - Tarja Istala
Ohjaaja - Raili Rusto

Saaren Heta
Heta asuu saaressa kalastajaisänsä ja mummonsa kanssa. Hänen olisi aika aloittaa koulukäynti, mutta kouluun lähtö mantereelle pelottaa. Saaressa asuva taiteilija Taru auttaa Hetaa löytämään ratkaisun pulmaan. Näytelmä on TV1 Lasten ja nuorten toimituksen tuotanto vuodelta 1987.
Rooleissa - Heini Miettinen, Paavo Pentikäinen, Tarja Keinänen, Lahja Wilen, Esko Wettenranta ja Katri Johansson
Käsikirjoittaja - Pirkko Jaakola
Musiikki - Esa Helasvuo
Ohjaaja - Raili Rusto

Noita
Kaksi viidesluokkalaista poikaa päättää näyttää taivaan merkit uudelle, noitamaiselle hirmuopelle. Enkelikutrisen opettajan jälkeen viitosluokassa on ohjat ottanut miinuksia jakeleva ope, jollaisia luulisi asuvan vain kauhukoulu-kertomuksissa. Ilmiselvä noita, päättävät pojat ja aloittavat suoran toiminnan. Elokuvakomedia Noita on Yle Nuortenohjelmien tuotanto vuodelta 2002.
Rooleissa - Roope Karisto, Frans Flander, Kristiina Elstelä, Jukka Pitkänen, Sari Havas, Heidi Lundberg ja Juho Lukkari
Alkuperäisteos - Tuula Kallioniemi
Käsikirjoittaja - Sami Keski-Vähälä
Musiikki - Edu Kettunen
Ohjaaja - Jarmo Heikkinen
Tuottaja - Petri Kemppinen

Nämä ohjelmat on julkaistu vuonna 2019

Elokuu 2019

Fallesmannin Arvo ja minä 1-12, 1995 (katsottavissa 12 kk) 8.8.
Häjyt 1-2, 1978 (katsottavissa toistaiseksi)

Heinäkuu 2019

Mun ainoot 30 minsaa 1-12, 2013 (katsottavissa 12 kk) 4.7.
Paratiisi 1-2, 2010 (katsottavissa 12 kk)
Ota ja omista 1-32, 1997 (katsottavissa 12 kk)

Tellus 1-6, 2014 (katsottavissa 12 kk) 10.7.

Fennada-elokuvia (katsottavissa toistaiseksi): 11.7.
Ryysyrannan Jooseppi 1955, Lain mukaan 1956

Kotikadun 11. kausi (katsottavissa 6 kk) 25.7.

Kesäkuu 2019

Elämänmeno 1-3, 1978 (katsottavissa toistaiseksi) 4.6.
Pesärikko 1-3, 2000 (katsottavissa 12 kk)

Fennada-elokuvia (katsottavissa toistaiseksi) 5.6.:
Kaksi hauskaa vekkulia 1953, Laivan kannella 1954, Putkinotko 1954, Säkkijärven polkka 1955, Kulkurin masurkka 1958, Justus järjestää kaiken 1960, Rakkaus alkaa aamuyöstä 1966

Rauta-aika 1-4, 1982 (katsottavissa toistaiseksi) 18.6.

Toukokuu 2019

Lasten ja nuorten seikkailuohjelmia 9.5.
Kuusikko ja kuoleman varjot 1-6, 1997 (katsottavissa 12 kk)
Tartsan Koivula, 1980 (katseltavissa toistaiseksi)
Kolarikorjaamossa kummittelee 1-4, 1987 (katsottavissa 12 kk)
Pääkallotynnyrit 1-5, 1993 (katsottavissa 12 kk)
Kultainen salama 1-6, 1994 (katsottavissa 12 kk)
Bongari 1-10, 1994 (katsottavissa 12 kk)
Riikka ja kaksoset 1-3, 1994 (katsottavissa 12 kk)
Enon varjo 1-6, 1999 (katsottavissa 12 kk)
Postimiehen varjo 1-7, 2000 (katsottavissa 12 kk)
Lue lisää ohjelmista Elävän arkiston artikkelista.

Huhtikuu 2019

Seitsemän 1-12, 2001 (katsottavissa 12 kk) 11.4. Lue lisää sarjasta.
Rivitaloelämää 1-14, 1989 (katsottavissa 12 kk)
Kotirappu 1-8, 1987 (katsottavissa 12 kk)

Kotikadun 10. kausi (katsottavissa 6 kk) 25.4.
Lue Kotikadun kaudesta kymmenen täältä.

Ällitälli, 1971 (katseltavissa toistaiseksi) 26.4.
Haluatko ministeriksi? Vappushow, 2001 (katsottavissa 12 kk)
Pääministeri, 2009 (katsottavissa 12 kk)

Maaliskuu 2019

Iltalypsy 24 jaksoa, 1994 (katsottavissa 12 kk) 14.3.
Filifjonkan som trodde på katastrofer, 1978 (katseltavissa toistaiseksi)
Kauppa-Lopo, 1968 (katsottavissa toistaiseksi) 18.3.

Helmikuu 2019

Villahousupakko ja muita lasten- ja nuortenohjelmia ystävyydestä 14.2.
Villahousupakko, 1977 (katseltavissa toistaiseksi)
Koko kaupungin Vinski, 1969 (katseltavissa toistaiseksi)
Vinski ja Vinsentti, 1970 (katseltavissa toistaiseksi)
Aikapoika ja mono, 1976 (katseltavissa toistaiseksi)
Minä, siili ja trumpetti, 1983 (katseltavissa toistaiseksi)
Ystävyyden saari, 1984 (katsottavissa 12 kk)
Lintutyttö, 1985 (katsottavissa 12 kk)
Kolmas pyörä, 1989 (katsottavissa 12 kk)
Big Bang 1–4, 1998 (katsottavissa 12 kk)
Hurja joukko 1–3, 2002 (katsottavissa 12 kk)
Tää ei jää tähän, 2006 (katsottavissa 12 kk)
Enon opetukset 1-2, 2011 (katsottavissa 12 kk)

Min Göran och hans Jens, 1989 (katsottavissa 12 kk)
Bärtil, 2010 (katsottavissa 12 kk)

Tammikuu 2019

Kahdeksan surmanluotia 1–4, 1972 (katseltavissa toistaiseksi) 10.1.
Samlevnad 1–4, 1976 (katseltavissa toistaiseksi)

Matti Kassilan ohjaamia Fennada-elokuvia:
Elokuu, 1956 (katseltavissa toistaiseksi)
Syntipukki, 1957 (katseltavissa toistaiseksi)
Vodkaa, komisario Palmu, 1969 (katseltavissa toistaiseksi)
Aatamin puvussa ja vähän Eevankin, 1971 (katseltavissa toistaiseksi)
Meiltähän tämä käy, 1973 (katseltavissa toistaiseksi)

Kotikadun yhdeksäs kausi (katsottavissa 6 kk) 25.1.

Lue Mikko Niskasen teoksesta Kahdeksan surmanluotia sekä miten Tapio Piirainen muistelee ystäväänsä Matti Kassilaa.

Nämä ohjelmat julkaistiin vuonna 2018

Joulukuu 2018

Histamiinin joulukalenteri, 1980 (katseltavissa toistaiseksi) 1.12.
Julkalendern: Den vita haren (Valkoinen jänis), 1998 (katsottavissa 12 kk)

Pirunpelto kaudet 1–4, 2009–2013 (katsottavissa 12 kk) 18.12.

Vandrande skugga (Kulkeva varjo) 1-3, 1984

Lue, miten Histamiini, tonttu Rämäkkä ja Anelma Unelma johdattavat jouluun ja testaa, miten hyvin Pirunpellon faktat ovat hallussasi.

Marraskuu 2018

Kätevä emäntä kaudet 1–4, 2004-2012 (katsottavissa 12 kk) 8.11.
Mummo-sarja, 1987 (katsottavissa 12 kk) 15.11.

Lue tekijöiden muistelua Kätevästä emännästä ja miksi Mummo-sarja on Areenan kenties kasarein tapaus.

Lokakuu 2018

Karvakuonot automatkalla 1-6, 1982 (katseltavissa 12 kk) 1.10.
Onnea Ransulle!

Venny – rakkautta ja luomisen tuskaa 11.10.
Venny -sarja 2003 (katseltavissa 12 kk)
Kolme yötä 1989 (katseltavissa 12 kk)
Pieniä valheita 1994 (katseltavissa 12 kk)
Syrjähyppyjä 1996 (katseltavissa 12 kk)
Palava rakkaus 1997 (katseltavissa 12 kk)
Lahja 1997 (katseltavissa 12 kk)
Tähtikeinu 2003 (katseltavissa 12 kk)
Pieni rakkaustarina -sarja 2004 (katseltavissa 12 kk)
Piilopaikka kahdelle 2005 (katseltavissa 12 kk)
Elävän arkiston artikkeli kertoo lisää ohjelmista.

Hui Hai Hiisi jaksot 14-36, 2000 (katseltavissa 12 kk) 15.10.
Lue tästä, miten ohjelmaa tehtiin.

Kotikadun kahdeksas kausi 25.10.

Syyskuu 2018

Huojuva talo – teini- ja aikuisangstia 13.9.
Huojuva talo -sarja 1990 (katseltavissa 12 kk)
Tumma ja hehkuva veri 1997 (katseltavissa 12 kk)
Palava Susi, 1980 (katsottavissa toistaiseksi)
Hiljainen poika 1992 (katseltavissa 12 kk)
Hiljaiset laulut 1994 (katseltavissa 12 kk)
Love story -sarja 1994 (katseltavissa 12 kk)
Tuulikaappimaa 2003 (katseltavissa 12 kk)
Lue lisää Elävän arkiston artikkelista.

Elokuu 2018

Heikki ja Kaija -sarja 1965–1971 (katseltavissa toistaiseksi) 9.8.
Bergströms-sarja 1978 (ei suomenkielistä tekstitystä, katseltavissa toistaiseksi)
Nog blir det bra -sarja 1972–1973 (ei suomenkielistä tekstitystä, katseltavissa toistaiseksi)
Lääkäri Pilleri ja tenavia Ilokylästä:
Lääkäri Pilleri ja Ilokylän lapset 1968 (katseltavissa toistaiseksi)
Ilokylän hammaslääkäriseikkailu 1969 (katseltavissa toistaiseksi)
Ilokylän tenavakoulussa 1969 (katseltavissa toistaiseksi)
Ilokylän isot pojat 1976 (katseltavissa toistaiseksi)

Pertsa ja Kilu ja timanttirosvot 1976 (katseltavissa toistaiseksi) 16.8.
Pertsa ja Kilu kippareina 1975 (katseltavissa toistaiseksi)

Lue, miksi Heikki ja Kaija ovat kirjoittajan mielestä ihania, mitä yhteistä on suosikkiohjelmilla ja millaiselta Ilokylä tuntui lapsen silmin.

Heinäkuu 2018

Myrskyluodon Maija 1976 (katseltavissa toistaiseksi) 5.7.
Musta hurmio 1984 (katseluaika on jo päättynyt)
Putkinotko 1998 (katseluaika on jo päättynyt)

Neil Hardwickin unohtumattomia sarjoja 18.7.
Sisko ja sen veli -sarja 1986 (katseltavissa vähintään 12 kk)
Reinikainen -sarja 1982 (katseltavissa toistaiseksi)

Kotikadun seitsemäs kausi 26.7. (katseluaika on jo päättynyt)

Hyppää mukaan kesähäihin Myrskyluodon ja Kotikadun kautta, lue ihmeellisestä Putkinotkosta ja testaa tietosi Neil Hardwickin ohjelmista.

Kesäkuu 2018

Toivotut: Pertsa, Kilu ja Roi – lapsia seikkailuissa 14.6.2018
Pertsa ja Kilu: Viimeiset kaanit, koostoversio 1975 (valitettavasti alkuperäinen sarja ei ole säilynyt kokonaisena, mutta koosteversio löytyy arkistoistamme) (katseltavissa toistaiseksi)
Pertsa ja Kilu: Trokarit, koostoversio 1975 (valitettavasti alkuperäinen sarja ei ole säilynyt kokonaisena, mutta koosteversio löytyy arkistoistamme) (katseltavissa toistaiseksi)
Seikkailu Olavinlinnassa 1978 (katseltavissa toistaiseksi)
Kuka uskoo haikaraa 1983 (katseluaika on jo päättynyt)
Reetta Robinson 1986 (katseluaika on jo päättynyt)
Susikoira Roi 1987 (katseltavissa vähintään 12 kk)
Susikoira Roi ja seikkailu saaristossa 1988 (katseltavissa vähintään 12 kk)
Pirunnyrkki 1990 (katseluaika on jo päättynyt)
Suolaista vettä 2003 (katseluaika on jo päättynyt)
Temppurata jaksot 1-13 vuodelta 1994 (katseluaika on jo päättynyt)
Hui Hai Hiisi jaksot 1-13 vuodelta 1999 (katseluaika on jo päättynyt)
Lue lisää ohjelmista Elävän arkiston artikkelista.

Toukokuu 2018

Toivotut: Solveigin laulu – Televisioteatterin tähtenä Liisamaija Laaksonen 3.5.2018
Solveigin laulu 1974 (katsottavissa toistaseksi)
Sellaista rakkautta 1963 (katsottavissa toistaseksi)
Ruma Elsa vuodelta 1965 (katsottavissa toistaseksi)
Luule kanssamme -kabaree 1969 (katsottavissa toistaseksi)
Martinin rikos 1980 (katsottavissa toistaseksi)
Tribadien yö 1983 (katseluaika on jo päättynyt)
Lumikit 1986 (katseluaika on jo päättynyt)
Irti maasta1989 (katseluaika on jo päättynyt)
Kiinnisidottu 1994 (katseluaika on jo päättynyt)
Viisi tytärtäni 1997 (katseluaika on jo päättynyt)
Lacrimosa 2008 (katseluaika on jo päättynyt)
Lue Liisamaija Laaksosen urasta.

Huhtikuu 2018

Toivottuja klassikkosatuja 12.4.2018
Grimmin sadut 1-5 vuodelta 1981 (katsottavissa toistaiseksi)
Prinsessa Ruusunen vuodelta 1982 (katsottavissa toistaiseksi)
Paperinukketeatteri: Prinsessa Ruusunen vuodelta 1988 (katseltavissa vähintään 12 kk)
Karvakuonojen Prinsessa Ruusunen vuodelta 1989 (katseltavissa toistaiseksi)
Ransun ja Riitan Ruusunen vuodelta 1994 (katseluaika on jo päättynyt)
Grimmin satuja vuosilta 1997–1999 (katseltavissa toistaiseksi)

Merirosvoradio 1-24 osaa vuosilta 1974–1975, 24.4.
Kotikadun kuudes kausi, 26.4.2018 (katseluaika on jo päättynyt)

Maaliskuu 2018

Toivotut: Ilman kavaluutta – draamaa bisneksestä ja bisnessuvuista 8.3.2018
Tuliportaat-sarja (katseluaika on jo päättynyt)
Ilman kavaluutta -sarja (katseltavissa vähintään 12 kk)
Työn orja (katseluaika on jo päättynyt)
Jumalan kaikki oikut (katseluaika on jo päättynyt))
Klubi-sarja (katseluaika on jo päättynyt)
Elämää suurempaa (katseluaika on jo päättynyt)

Helmikuu 2018

Liian paksu perhoseksi – ja muita Heidi Köngäksen ohjauksia. 8.2.2018
Liian paksu perhoseksi (katseltavissa vähintään 12 kk), kts. lisää Elävässä arkistossa.
Hellapoliisit (katseluaika on jo päättynyt)
Heikompi astia (katseluaika on jo päättynyt)
Rakkauden jano (katseluaika on jo päättynyt)
Gabriel (katseluaika on jo päättynyt)
Viimeiset mitalit (katseluaika on jo päättynyt), kts lisää Elävässä arkistossa.
Varpuset (katseluaika on jo päättynyt), kts lisää Elävässä arkistossa.
Virginie (katseluaika on jo päättynyt)
Tauno Tukevan sota (katseltavissa vähintään 12 kk)
Viimeinen ilta (katseluaika on jo päättynyt)
Pilat palat pois 1986 (katseluaika on jo päättynyt)

Tammikuu 2018

Tapio Piiraisen ohjaamia ja/tai käsikirjoittamia ohjelmia 11.1.2018.
Poliisin poika vuodelta 1988 (katseltavissa vähintään 12 kk), kts. lisää Elävässä arkistossa.
Viimeiset siemenperunat -sarja vuodelta 1993 (katseluaika on jo päättynyt), kts. lisää Elävässä arkistossa.
Nyrölä 3 vuodelta 2004 (katseluaika on jo päättynyt), kts. lisää Elävässä arkistossa.
Suuri Performanssi vuodelta 2008 (katseluaika on jo päättynyt)
Punainen nauha vuodelta 2012 (katseluaika on jo päättynyt)
Lumihiutalemuodostelma myös vuodelta 2012 (katseluaika on jo päättynyt)
Glenn vuodelta 2008 (katseluaika on jo päättynyt)

Kotikadun viides kausi (25.1. alkaen, katseluaika on jo päättynyt)

Katso, mitä ohjelmia julkaistiin vuonna 2017

Joulukuu 2017

Joulukalenteriäänestyksen voittaneet Tonttu Toljanterin joulukalenteri: Muorin töissä vuodelta 2007 ja Olga P. Postisen joulukalenteri vuodelta 1987 ovat molemmat katsottavissa 1.12. alkaen 12 kuukauden ajan.

Metsolat-sarja, 1993–1995 (katseluaika on jo päättynyt) 19.12.

Fennada-klassikkoelokuvat 19.12. alkaen toistaiseksi:
Täällä pohjantähden alla, 1968
Akseli ja Elina, 1970

Marraskuu 2017

Toivotut: Sodan ja rauhan vuodet – draamaa Suomen historiasta. Katsottavissa 9.11. alkaen.
Isännät ja isäntien varjot -minisarja, 1976 (katseltavissa toistaiseksi)
Kirje isältä -minisarja, 2003 (katseluaika on jo päättynyt)
Kukkivat roudan maat -sarja, 1981 (katseltavissa toistaiseksi)
Manillaköysi, 1976 (katseltavissa toistaiseksi)
Mustat ja punaiset vuodet -sarja, 1973 (katseltavissa toistaiseksi)
Sodan ja rauhan miehet -sarja, 1978-1979 (katseltavissa toistaiseksi)
Tykkimies Kauppalan viimeiset vaiheet, 1977 (katseltavissa toistaiseksi)
Vääpeli Sadon tapaus, 1985 (katseluaika on jo päättynyt)
Yhdeksän miehen saappaat -sarja, 1969 (katseltavissa toistaiseksi)

Viimeiset mitalit 16.11.

Lokakuu 2017

Toivotut: Pimeää ja vaarallista Tarinoita, jotka liikkuvat vierailla ja vaarallisilla vesillä (12.10. alkaen, katseltavissa 12kk)
Aasi, Morso ja Mouru -sarja, 1991-2001 (katseluaika on jo päättynyt)
Jumalan mustetta, 1989 (katseluaika on jo päättynyt)
Kvartetti -minisarja, 1991 (katseluaika on jo päättynyt)
Pakanamaan kartta -sarja, 1991 (katseluaika on jo päättynyt)
Siamin tytöt -sarja, 2001 (katseluaika on jo päättynyt)
Stalkkeri -minisarja, 2012 (katseluaika on jo päättynyt)
Tuntemattomalle jumalalle -sarja, 1993 (katseluaika on jo päättynyt)
Varokaa putoavia esineitä -minisarja, 1994 (katseluaika on jo päättynyt)
Elävän arkiston artikkeli kertoo lisää ohjelmista.

Kotikadun 4. kausi, 1998 (26.10. alkaen, katseluaika on jo päättynyt)

Syyskuu 2017

Paljon toivottuja rikosohjelmia (14.9. alkaen, katseltavissa vähintään 12kk)
Bodomin legenda, 2006
Halleluja! -sarja, 1998 (katseluaika on jo päättynyt)
Harjunpää och kalla döden / Harjunpää ja kylmä kuolema -sarja, 1983
Harjunpää och antastaren / Harjunpää ja ahdistelija -sarja, 1985
Kiimaiset poliisit -sarja, 1993 (katseluaika on jo päättynyt)
Kuhmon huumaa, 1989 (katseluaika on jo päättynyt)
Poliisijuttu -sarja, 1988-1989 (katseluaika on jo päättynyt)
Punahilkka -minisarja, 2007 (katseluaika on jo päättynyt)
Raid-sarja, 2000 (katseluaika on jo päättynyt)
Rakkauden nälkä -minisarja, 2007
Rikos aamulla -sarja, 1988 (katseluaika on jo päättynyt)
Tappava säde, 2002 (katseluaika on jo päättynyt)
Yövuoro -minisarja, 2005 (katseluaika on jo päättynyt)

Elokuu 2017

Rintamäkeläiset-sarja kokonaisuudessaan (10.8. alkaen, katseltavissa toistaiseksi)

10. elokuuta julkaistaan Areenaan kaikki jaksot legendaarista Rintamäkeläiset-sarjaa. Rintamäkeläiset nousi yleisön suosikkivalinnaksi viime vuoden marraskuussa järjestetyssä ensimmäisessä Toivotut-äänestyksessä. Klassikkosarjaa on uusittu hyvin harvakseltaan. Vuosina 1972-1978 tehty Rintamäkeläiset kertoo pienviljelijäperheiden elämästä 1970-luvulla jossain Häme-Satakunnan rajamailla.

Heinäkuu 2017

Fennadan klassikkoelokuvia (3.7. alkaen, katseltavissa toistaiseksi, näkyy Suomen ulkopuolella)
Sankarialokas, 1955
Sotapojan heilat, 1958
Vääpelin kauhu, 1957

Finlandssvensk sommar och barndomsnostalgi (12.7. alkaen, katsottavissa vähintään 12 kk)
Den förtrollade vägen / Lumottu tie, 1986
Tjurens år / Härän vuosi, 1988
Madeleine, 1982 (katseltavissa toistaiseksi)
Kråkan / Varis, 1969 (katseltavissa toistaiseksi, näkyy Suomen ulkopuolella)
Grottan / Rotko, 1970 (katseltavissa toistaiseksi, näkyy Suomen ulkopuolella)

Jukka Mäkisen maalaiskomediat alkuperäisinä, lyhentämättöminä versioina (13.7. alkaen, katseltavissa vähintään 12kk)
Matkalaukkukostaja-sarja, 1991 (katseluaika on jo päättynyt)
Luonnonmukainen rakastaja -sarja, 1992 (katseluaika on jo päättynyt)
Vain muutaman huijarin tähden -sarja, 1998
Peräkamaripojat-sarja, 2001
Mooseksen perintö -sarja, 2001-2002
Turvetta ja timantteja -sarja, 2006-2007

Kotikatu - näin tarina alkoi: kooste sarjan ensimmäisistä osista (1998) (25.7. alkaen, (katseluaika on jo päättynyt)

Kesäkuu 2017

Sarjoja ja elokuvia Rakkautta vain -hengessä (10.6. alkaen)
Hääyö myytävänä, 1979 (katseltavissa toistaiseksi, näkyy Suomen ulkopuolella)
Iso viulu - kaks sataa -minisarja, 1976 (katseltavissa toistaiseksi, näkyy Suomen ulkopuolella)
Onnellinen mies (1979) (katseltavissa toistaiseksi, näkyy Suomen ulkopuolella)
Ryydinkeksijät -sarja (1976) (katseltavissa toistaiseksi, näkyy Suomen ulkopuolella)
Kummitäti, 1987 (katseluaika on jo päättynyt)
Loppu hyvin - kaikki hyvin -minisarja, 1998 (katseluaika on jo päättynyt)
Sano Oili vaan, 2000 (katseluaika on jo päättynyt)
Seurojentalon tango, 2003 (katseluaika on jo päättynyt)
Vaimonsa mies -sarja, 2001 (katseluaika on jo päättynyt)

Kotikatu 3. kausi, 1997 (22.6. alkaen, katseluaika on jo päättynyt)

Toukokuu 2017

Nuorisosarjoja ja -elokuvia (11.5. alkaen, katseltavissa vähintään 12kk)
Häräntappoase -sarja (1989)
Tarkkis-sarja, 1986-1987
Kaatis-minisarja, 1988
Päivä ennen, 1978 (katseltavissa toistaiseksi)
Baby love, 1986 (katseluaika on jo päättynyt)
Hyväntekijä, 1990 (katseluaika on jo päättynyt)
Kastematojen aika, 1986 (katseluaika on jo päättynyt)
Milkshake-sarja, 1994 (katseluaika on jo päättynyt)
Missä on suuri pohjoinen, 1991 (katseluaika on jo päättynyt)
Päätepysäkki, 1986 (katseluaika on jo päättynyt)
Rakastuin mä luuseriin -sarja, 2005 (katseluaika on jo päättynyt)

Fennadan klassikkoelokuvia (24.5. alkaen, katseltavissa toistaiseksi)
Anu ja Mikko, 1956 (näkyy Suomen ulkopuolella)
Iskelmäketju, 1959 (näkyy Suomen ulkopuolella)
Kesyttömät veljekset, 1969
Kuriton sukupolvi, 1957 (näkyy Suomen ulkopuolella)
Poika eli kesäänsä, 1955 (näkyy Suomen ulkopuolella)
Suomalaistyttöjä Tukholmassa, 1952 (näkyy Suomen ulkopuolella)
Taas tyttö kadoksissa, 1957 (näkyy Suomen ulkopuolella)

Huhtikuu 2017

Huumorin klassikoita (11.4. alkaen, katseltavissa vähintään 12kk)
Tankki täyteen -sarja, 1978-1980 (katseltavissa toistaiseksi)
Velipuolikuu (1983-1984)
Mutapainin ystävät -sarja, 1984-1985 (katseluaika on jo päättynyt)
Hymyhuulet -sarja, 1987-1988 (katseluaika on jo päättynyt)

Kotikatu 2. kausi, 1996 (27.4. alkaen, katseluaika on jo päättynyt)

Maaliskuu 2017

Naistenvuoro (8.3. alkaen, katseltavissa vähintään 12kk)
Aliisa, 1970 (katseltavissa toistaiseksi)
Iris Klewe -minisarja (1981) (katseltavissa toistaiseksi)
Reetta ja Ronja -sarja, 2009
Tiina-sarja (1991)
Anna-Liisa, 1988 (katseluaika on jo päättynyt)
Ellli, 2005 (katseluaika on jo päättynyt)
Jos panisit hevoset hyppimään pilttuissaan, 1994 (katseluaika on jo päättynyt)
Kovaa maata -sarja, 1994 (katseluaika on jo päättynyt)
Pesärikko-minisarja, 2000 (katseluaika on jo päättynyt)
Vuoroin vieraissa -sarja, 1997 (katseluaika on jo päättynyt)

Muita toiveita
Siivoton juttu (1998) (23.3. alkaen, katseltavissa vähintään 12kk)
Sujut 1974, (katseltavissa toistaiseksi, näkyy Suomen ulkopuolella)
Pohjantähden alla -viihdesarja, 1988 (katseluaika on jo päättynyt)
Suomen hovi -viihdesarja, 1989 (katseluaika on jo päättynyt)

Helmikuu 2017

Vallan kulisseissa (9.2. alkaen, katseltavissa 12kk)
Presidentin mies -sarja, 1998 (katseluaika on jo päättynyt)
Presidentit-sarja, 2005 (katseluaika on jo päättynyt)
Piru ja peijooni -sarja, 2008 (katseluaika on jo päättynyt)
Jörn Donnerin Presidentti, 2000 (katseluaika on jo päättynyt)
Kirkas ilta, 1995 (katseluaika on jo päättynyt)
Suomen marsalkka, 2012 (katseluaika on jo päättynyt)
Suuri peli, korkeat panokset, 1999 (katseluaika on jo päättynyt)
Sylvin kamari, 2000 (katseluaika on jo päättynyt)

Muita toiveita
Kalapuikkokeitto-sarja, 1998 (23.2. alkaen, katseluaika on jo päättynyt)
Mörjens-sarja, 2000 (katseluaika on jo päättynyt)
Paita-satuelokuva, 1987 (katseluaika on jo päättynyt)

Rautatie (1973) (katseltavissa toistaiseksi, näkyy Suomen ulkopuolella)

Tammikuu 2017

Matti Ijäksen tuotantoa (12.1. alkaen, katseltavissa vähintään 12kk)
Katsastus, 1988
Aita, 2001
Läskilinssi-sarja, 1976-1977 (katseltavissa toistaiseksi)
Johanneksen leipäpuu, 1994 (katseluaika on jo päättynyt)
Katve, 2007 (katseluaika on jo päättynyt)
Kolme suudelmaa, 2006 (katseluaika on jo päättynyt)
Pala valkoista marmoria, 1998 (katseluaika on jo päättynyt)
Sokkotanssi, 1999 (katseluaika on jo päättynyt)
Tarpeettomia ihmisiä, 2005 (katseluaika on jo päättynyt)

Joulukuu 2016

Toivotut-äänestyksen voittajat (16.12.2016)
Fakta Homma -sarja, 1986-1998 (katseluaika päättynyt)
"16"-sarja 1993, (katseluaika on jo päättynyt)
Kotikadun joulujakso, 2004 (katseluaika on jo päättynyt)
Rintamäkeläisten joulujakso, 1972 (Rintamäkeläiset katseltavissa toistaiseksi)
Metsoloiden joulujakso, 1993 (Metsolat katseltavissa 18.12.2018 asti)

Ohje siitä, miten kaikki Kotikadun jaksot ovat nähtävillä Areenassa. Ohjeessa lukee näin: Kotikadun ensimmäinen kausi on katsottavissa Areenassa  26.1. 2017  alkaen puoli vuotta.  Toinen tuotantokausi on katsottavissa Areenassa huhtikuun  loppupuolelta al
Kaikki Kotikadun 589 jaksoa nähdään Areenassa vuoden 2022 loppuun mennessä. Ohje siitä, miten kaikki Kotikadun jaksot ovat nähtävillä Areenassa. Ohjeessa lukee näin: Kotikadun ensimmäinen kausi on katsottavissa Areenassa 26.1. 2017 alkaen puoli vuotta. Toinen tuotantokausi on katsottavissa Areenassa huhtikuun loppupuolelta al Kuva: Yle Kotikatu

Kotikatu 1. kausi 1995 (26.1. alkaen, katseluaika on jo päättynyt)
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua