Hyppää pääsisältöön

Yleisöltä Ylelle: Äänestä leffa televisioon!

Helsinki Documentary Film Festival
Helsinki Documentary Film Festival Kuva: Helsinki Documentary Film Festival helsinki documentary film festival

Äänestys on päättynyt. Yleisöltä Ylelle -äänestyksen voitti All Governments Lie: Truth, Deception and the Spirit of I.F. Stone. Elokuva esitetään kevään aikana Yle Femmalla.

Minkä elokuvan haluaisit nähdä Ylellä?

All Governments Lie: Truth, Deception, and the Legacy of I.F. Stone
38% (355 ääntä)
Burning Out
17% (164 ääntä)
Mattress Men
16% (151 ääntä)
China's Van Goghs
15% (138 ääntä)
Doing Good
14% (133 ääntä)
Ääniä yhteensä: 940

Doing Good
Margareth Olin (First Hand Films, 2016)
Kun lääketieteestä ei ole apua, ihmiset kääntyvät vaihtoehtohoitojen puoleen. Viimeisen 65 vuoden aikana 50 000 ihmistä on matkustanut pieneen Snåsan kylään tavatakseen kansanparantaja Joralf Gjerstadin. Voiko tuntemattoman kosketus parantaa ja muuttaa koko elämän? Doing Good on elokuva toivosta, myötätunnosta ja ihmisen kyvystä voittaa sairautensa.

Tutustu Doing Good -elokuvaan

Doing Good, DocPoint
Doing Good, DocPoint Kuva: Doing Good, DocPoint docpoint

Burning Out
Jérôme Le Maire (Cat & Docs 2016)
Yhdessä Pariisin suurimmista sairaaloista kirurgisen osaston työntekijät ovat jatkuvan paineen alla. Henkilökunnasta on pulaa ja työntekijät riitelevät keskenään. Kaikkialla Euroopassa työuupumus on kasvanut epidemian mittoihin.

Tutustu Burning Out -elokuvaan

Burning Out, DocPoint
Burning Out, DocPoint Kuva: Burning Out, DocPoint burning out, docpoint

Mattress Men
Colm Quinn (Taskovski Films Ltd, 2016)
Laman koetellessa Irlantia, Paul ja Mick yrittävät keksiä uusia keinoja parantaakseen Mickin patjaliikkeen myyntiä. He luovat erikoisen nettihahmon, Mattress Mickin, jonka kotikutoiset ja absurdit videot alkavat pian herättää huomiota ja hilpeyttä sosiaalisessa mediassa.

Tutustu Mattress Men -elokuvaan

Mattress Men, DocPoint
Mattress Men, DocPoint Kuva: Mattress Men, DocPoint mattress men, docpoint

China's Van Goghs
Yu Haibo, Yu Kiki Tianqi (Cat & Docs, 2016)
Yu Haibon ja Yu Kiki Tianqin dokumentti China’s Van Goghs esittelee kiinalaisen kylän, jossa eurooppalaisten taiteilijamestareiden töistä tehotuotetaan käsinmaalattuja kopioita. Öljyvärienhuuruinen elokuva näyttää, miltä toiveet, taide ja työ näyttävät yhden suuria haaveilevan maalarin silmin. Elokuva sai ensi-iltansa kansainvälisen dokumenttielokuvafestivaali IDFAn avajais-elokuvana.

Tutustu China's Van Goghs -elokuvaan

China's Van Goghs, DocPoint
China's Van Goghs, DocPoint Kuva: China's Van Goghs, DocPoint chinas van goghs, docpoint

All Governments Lie: Truth, Deception, and the Legacy of I.F. Stone
Fred Peabody (Films Transit International, 2016)
Elokuvassa etsitään puolueetonta, kriittistä journalismia. Vai onko sitä olemassakaan? Ääneen pääsevät mm. Michael Moore sekä Edward Snowdenin hakkeroimia tietoja paljastaneet toimittajat. Nämä sananvapauden esitaistelijat saavat uskomaan, että vaikka kaikki hallitukset valehtelevat, muutama vahtikoira on yhä hereillä. Lauantai-esityksen jälkeen keskustelu mediasta ja journalismin etiikasta.

Tutustu All Governments Lie: Truth, Deception, and the Legacy of I.F. Stone -elokuvaan

All Governments Lie: Truth, Deception, and the Legacy of I.F. Stone, DocPoint
All Governments Lie: Truth, Deception, and the Legacy of I.F. Stone, DocPoint Kuva: All Governments Lie: Truth, Deception, and the Legacy of I.F. Stone, DocPoint all governments lie: truth, deception, and the legacy of i.f. stone, docpoint