Hyppää pääsisältöön

Yli 60 vuotta tanssia – Leslie Caron Teemalauantaissa 14.1.

Leslie Caron. Kuva dokumenttielokuvasta Leslie Caron, tähti vasten tahtoaan
Leslie Caron Leslie Caron. Kuva dokumenttielokuvasta Leslie Caron, tähti vasten tahtoaan Leslie Caron,Teemalauantai,näyttelijät,leslie caron, tähti vasten tahtoaan

Ilta on omistettu tanssija-näyttelijä Leslie Caronille, jonka Gene Kelly nappasi mukaansa Hollywoodiin Pariisin balettinäyttämöltä. Larry Weinsteinin ohjaaman uuden dokumenttielokuvan jälkeen nähdään yksi Caronin suurmenestyksistä, yhdeksän Oscaria voittanut Hollywood-musikaali Gigi.

85-vuotias Leslie Caron on harvoja vielä elossa olevia Hollywoodin kulta-ajan näyttelijöitä. Gene Kelly “löysi” Caronin tämän ollessa vasta teini-ikäinen ballerina Pariisissa ja nappasi hänet mukaansa vastanäyttelijäkseen musikaaliin Amerikkalainen Pariisissa (1951)

Leslie Caronin ura näyttelijänä ja tanssijana on jatkunut siitä saakka katkeamatta tähän päivään asti. Hän on esiintynyt 45 elokuvassa ja tanssinut Kellyn lisäksi myös Fred Astairen, Mihail Baryšnikovin ja Rudolf Nurejevin kanssa. Teemalauantain aloittaa Larry Weinsteinin vuonna 2016 valmistunut dokumentti suorapuheisesta tähdestä: Leslie Caron, tähti vasten tahtoaan.

Leslie Caron ja Isabel Jeans elokuvassa Gigi
Gigi (Leslie Caron) ja Alicia-täti (Isabel Jeans) Leslie Caron ja Isabel Jeans elokuvassa Gigi Gigi,teeman elokuvat,Teemalauantai,Leslie Caron
Maurice Chevalier elokuvassa Gigi
Honoré Lachalle (Maurice Chevalier) Maurice Chevalier elokuvassa Gigi Gigi,Leslie Caron,Teemalauantai,teeman elokuvat

Teemalauantain elokuva on Vincente Minnellin ohjaama suuremenstys Gigi, joka keräsi kokonaiset yhdeksän Oscaria. Vuonna 1958 valmistunut, Coletten pienoisromaaniin perustuva musikaali kertoo nuoresta tytöstä, jonka perhe laittaa vastoin hänen tahtoaan opiskelemaan kurtisaaniksi. Miespääosassa nähdään Louis Jourdan, ja Maurice Chevalier tekee hienon sivuroolin Gigin isoäidin ystävänä, joka laulaa musikaalin kuuluisimman kappaleen "Thank Heaven for Little Girls".

Gigi palkittiin parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen Oscareilla. Lisäksi Oscar annettiin käsikirjoituksesta (Alan Jay Lerner), musiikista (André Previn), puvustuksesta (Cecil Beaton), värikuvauksesta (Joseph Ruttenberg), lavastuksesta sekä parhaasta laulusta (tunnussävelmä Gigi).

14.1. Teemalauantai: Leslie Caron

  • Leslie Caron, tähti vastoin tahtoaan (Leslie Caron: I'll Love You When You're a Star), Kanada 2016. O: Larry Weinstein
  • Gigi, USA 1958. O: Vincente Minnelli. N: Leslie Caron, Louis Jourdan, Maurice Chevalier

Dokumentti Areenassa 30 päivää, elokuva Gigi Areenassa vain suorana.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa