Hyppää pääsisältöön

Näin osallistut Kirjojen Suomen verkkolukupiiriin

Maryan Abdulkarimin verkkolukupiirin aikataulu
Maryan Abdulkarimin verkkolukupiirin aikataulu Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen Kirjojen Suomi,Maryan Abdulkarim,verkkolukupiiri

Kirjojen Suomen alkukesän verkkolukupiirin veti toimittaja Maryan Abdulkarim. Kirjaksi Abdulkarim valitsi Reko Lundánin Rinnakkain.

Lukupiirit etenevät näin

1. Lukupiiri alkaa Yle.fi/kirjojensuomi-sivulla Maryan Abdulkarimin kolumnilla. Ilmoittaudu lukijaksi kolumnin kommenttiboksiin kertomalla, mitä lukukokemukselta odotat. Luettava kirja on Reko Lundánin Rinnakkain.

2. Sitten vain urakoimaan: lainaa kirja kirjastosta tai lue se e-kirjana suoraan täältä.

3. Puolivälin katsauksessa Maryan Abdulkarim julkaisee videopäiväkirjan ajatuksistaan, ja silloin on aika kaikkien jakaa ajatuksiaan kirjasta, jota ei ole vielä siis luettu loppuun.

4. Loppukeskustelu käydään torstaina 15.6. klo 19 alkaen Kirjojen Suomen verkkosivuilla. Chattiin voi osallistua kuka tahansa, missä tahansa oletkin.

Osallistu keskusteluun täällä!

Lue Reko Lundánin Rinnakkain e-kirjana

Klikkaamalla linkkiä siirryt Kansalliskirjaston verkkokirjastoon. Päästäksesi lukemaan kirjoja tarvitset Yle Tunnuksen tai voimassa oleva kirjastokortin. Voit lukea kirjan eri PC, iOS ja Android -päätelaitteiden selaimilla.

Lataa kirja -nappi, eli paina tätä siirtyäksesi e-kirjastoon
Lataa kirja -nappi, eli paina tätä siirtyäksesi e-kirjastoon 101kirjaa

Tutustu Kirjojen Suomen edellisiin verkkolukupiireihin

Ensimmäisen lukupiirin vetäjänä oli näyttelijä ja käsikirjoittaja Sanna Stellan. Tammi–helmikuussa käydyn lukupiirin aiheena oli Tytti Parraksen Jojo vuodelta 1968.

Toisen lukupiirin veti kirjailija Juha Itkonen, ja lukupiirikirjana oli Olavi Paavolaisen Risti ja hakaristi (1938).

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

    Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

    Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

  • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

    Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

    Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.

Kirjojen Suomi