Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Meidän maamme -sarja saa jatkoa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Helsingin Sanomissa 17.1.2017.

Helsingin Sanomissa (Tv & Radio 9.1.) käsiteltiin Ylen uutta sarjaa Meidän maamme – Vårt land. Arviossa todettiin, ettei sarjan osien ­lyhyt kesto tee katsomisesta slow-tv-elämystä.

Sarjan tietty hitaus ja monotonisuus tuovat mukanaan slow-tv:n piirteitä, mutta aivan siitä ei tässä ole kysymys. ­Lähempänä vertailua voisi olla vaikkapa Britain from Above -minisarja, jossa kuvataan ­Britanniaa lintuperspektiivistä ilman selostajan ääntä ja annetaan kauniiden maisemien ja musiikin viedä katsoja mukanaan.

Asiaohjelmien kenttä on laajentunut ja tullut aiempaa monipuolisemmaksi, joten uusia muotoja ja tapoja tulee koko ajan. Joskus onnistumme paremmin avaamaan sisältöjä jo etukäteen, joskus huonommin.

Meidän maamme -sarjaa on kuvattu kahden vuoden aikana, ja Suomea on taltioitu ainut­laatuisella tavalla kaikkien suomalaisten iloksi ja jälkipolvien hyödyksi. Tämä sisältö ei ihan äkkiä vanhene, ja se on kaikkien suomalaisten katsottavissa Yle Areenassa milloin vain vielä vuosikymmeniä ensijulkaisun jälkeen.

Matkalle mukaan voi lähteä koska tahansa ja juuri sellaisina määrinä kuin kukin haluaa.

Sarja saa jatkoa keväällä, jolloin vieraillaan samoilla kuvauspaikoilla kesäaikaan. Lisäksi syksyllä on tulossa vielä yksi neljän tunnin kokonaisuus, jossa edustettuna ovat molemmat vuodenajat. Se on jo kestonkin puolesta todellista slow-tv:tä.

Jokainen voi näin löytää oman tapansa katsoa ja nauttia.

Ari Ylä-Anttila
tilaaja
Yle Asia