Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Turvasana: Jenni Vartiaisen odotettu uutuus on kappale, jonka musavideolle sopisi puolialaston Pete Parkkonen

Pikkutuhma kappale ilmestyy mukavasti reilut kaksi viikkoa ennen Fifty Shades Darker -leffan ensi-iltaa.

Mikä on sun Turvasana, Vartiaisen Jenni kyselee. // Kuva: Warner Music Finland

Tervetuloa takaisin, Jenni Vartiainen!

Vartiainen tekee komean paluun uudella, rohkealla Turvasana-kappaleella. Turvasana on artistin ensimmäinen uusi julkaisu sitten vuoden 2014 Vain elämää -ohjelman cover-vetojen.

Jenni Vartiainen – Turvasana Biisin julkaisuaika on erittäin passeli, sillä Fifty Shades of Grey -elokuvan jatko-osa _Fifty Shades Darker _tulee elokuvateattereihin helmikuun alussa. Jos elokuvasta tehtäisiin Suomi-versio, niin Turvasana soisi sen soundtrackilla.

Mielenkiintoisinta biisissä ovat sen lyriikat, jotka eivät jätä mitään arvelujen varaan. Turvasana on se sana, joka pitää sanoa, kun meininki – tuota – äityy liian rajuksi. Tiedätte kyllä missä tilanteessa.

Nyt en haluu tuntee lainkaan häpeää
kun aion kaikki keinot käyttää

Kappaleen kertoja odottaa kumppaniaan kotiin, ja sen jälkeen pitäisi tapahtua. Laulusta huokuu erotiikka ja seksi. Siinä on jotain samaa kuin Pete Parkkosen Kohta sataa -biisillä. Jos kappaleesta julkaistaan musiikkivideo, niin Petehän se siellä voisi jälleen kiemurrella.

Kappaleen lyriikat ovat sellaisia, joita Vartiaiselta ei ole tottunut kuulemaan. Aiemmin hän on laulanut rakkaudesta ja parisuhteista esimerkiksi Ihmisten edessä -kappaleella. Seksiin Vartiainen ei kuitenkaan ole viitannut aiemmin juuri lainkaan. Nettiin-kappalella Vartiainen laulaa alastonkuvien laittamisesta nettiin, mutta siinä kaikki. Nyt meininki on toinen – tsekatkaa vaikka tämä kertosäe:

Joo, mä oon väsynyt pelkkään hiplailuun
Mikä on sun turvasana?
Joo, sen minkä aloitan nyt niin vien sen loppuun
Mikä on sun turvasana?

Kappaleen soundimaailmassa on sekä vanhaa tuttua Vartiaista että raikkaita, uusia tuulahduksia. Turvasanassa yhdistyy Vartiaisen suurimpiin hitteihin lukeutuvien Duran Duran- ja Nettiin-kappaleiden parhaat puolet: siinä on positiivishenkiset sanat ja sen biitti laittaa kropan liikkeelle. Riisutun kappaleen kertosäkeessä on mukavia kasariviboja, joita Vartiaisen tuotannossa ei ole aiemmin kuultu.

Kappaleen on tuottanut Jurek, joka on aiemmin tuonut freessiä soundia muun muassa Antti Tuiskun tuotantoon.

Turvasana on paluubiisi, joka herättää huomiota ja joka muistuttaa ihmisiä, että hei, Jenni Vartiainen on todellakin yhä olemassa.

Avaa Instagram postaus

Katso tästä linkistä Jenni Vartiaisen haastattelu Ylen aamu-tv -lähetyksestä, jossa Vartiainen kävi kertomassa ajatuksiaan kappaleesta.

Lue myös:

Biisianalyysissä Eilen me naura: Musta Barbaari ottaa afrobiitin haltuun ja todistaa, että voi tehdä just mitä haluaa

Biisianalyysissä Mä hiihdän: Antti Tuiskun intensiivinen uutuus on samaan aikaan mahtipontinen ja intiimi

Biisianalyysissä Rakas: Haloo Helsinki! -yhtyeen rohkea paluusingle on todella yllättävä ja kaukana tutuista rokkihiteistä

Biisianalyysissä Sinuhe: Elastinen ja Cheek aloittavat Profeetat-saagansa täysosumalla

Biisianalyysissä Jotain aitoo: Robin julkaisi ensimmäisen kappaleensa täysi-ikäisenä ja kuulostaa tyylikkäämmältä kuin koskaan

Biisianalyysissä Ei filtterii: Evelinan uutuus ei kerrokaan Instagram-paineista

Biisianalyysissä Oo se kun oot: Sannin ja Paperi T:n muodostama lusikka on rakkauslaulu, jossa ei ole liikaa siirappia