Hyppää pääsisältöön

Sekasin-chat aukeaa – Ylen kampanjan aloittama hyvä saa jatkoa

Sekasin-chat avattiin ensimmäisen kerran viime keväänä osana Ylen käynnistämää nuorille suunnattua Sekasin-kampanjaa. Silloin se oli hukkua yhteydenottoihin. Nyt chat avataan uudelleen.

Sekasin-chat aukeaa 19.1.2017 klo 10.00 ja on avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Suomen Mielenterveysseura ylläpitää palvelua yhdessä muiden järjestöjen kanssa. Mielenterveysseuran lisäksi chatin päivystykseen osallistuvat A-klinikkasäätiö, Mielenterveyden keskusliitto, Ehkäisevä päihdetyö Ehyt, Nuorten Exit, Nyyti, Kasvatus- ja perheneuvonta Kasper, Väestöliitto sekä HelsinkiMission Nuorten Kriisipiste.

Päivystämään ovat yhä tervetulleita kaikki järjestöt ja toimijat, joilla on alan osaamista. Chatin uudelleen avaamisen mahdollistaa Me-säätiön taloudellinen tuki.

“Yleensä ohjelmaprojektit tulevat ja menevät, on tekijöille todella palkitsevaa, kun työstä jää näin pysyvä jälki. Tällaisesta uskalsimme varovasti haaveilla, lopputulos ylitti kaikki odotukset. Tämä on osoitus siitä, että yhteistyöllä pystymme vaikuttamaan tärkeisiin asioihin”, toteaa Ylen Sekasin-hankkeen tuottaja Markku Mastomäki.

“Yhteistyöllä voidaan tarjota valtakunnallinen ja laajasti auki oleva palvelu, jollaista ei Suomessa vielä ole. Nuoren ahdistus ei katso aikaa eikä paikkaa. Avun löytäminen vaatii usein energiaa ja vaivannäköä, jota huonosti voivalla nuorella ei välttämättä ole. Kirjoittaminen madaltaa kynnystä avun hakemiseen, sillä kasvokkain asioista puhuminen voi joskus tuntua vaikealta”, sanoo verkkokriisityön päällikkö Satu Raappana Suomen Mielenterveysseurasta.

Yleisradion käynnistämä Sekasin-kampanja toukokuussa 2016 rohkaisi nuoria puhumaan ongelmistaan ja herätteli vaikuttajia mielenterveystyön haasteisiin. Vuosittain noin 20–25 prosenttia nuorista kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä. Mielenterveyden häiriöt ovat merkittävin nuorten toimintakykyä heikentävä sairausryhmä.