Hyppää pääsisältöön

A-teema: Vihapuhe

Juontajina A-teemassa jatkavat tutut kasvot Annika Damström ja Markus Liimatainen.
Juontajina A-teemassa jatkavat tutut kasvot Annika Damström ja Markus Liimatainen. Juontajina A-teemassa jatkavat tutut kasvot Annika Damström ja Markus Liimatainen. Kuva: Yle Kuvapalvelu yle tv1

TV1 torstaina 2.2.2017 klo 21.05 - 22.35, uusinta perjantaina 3.2. klo 15.20
Katsottavissa Yle Areenassa

Vihapuhe vyöryy Suomen yli ja vihaa ryöppyää poliitikkojen, viranomaisten ja kansalaisten niskaan. Miksi vihapuhe on lisääntynyt? Missä menee vihapuheen ja sananvapauden raja? Miten vihapuhetta voidaan torjua?

Vuoden ensimmäinen A-teema tarttuu ajankohtaiseen ja kiperään aiheeseen suorassa lähetyksessä torstaina 2.2.

Nimi ja kanava vaihtuvat

Keskusteluohjelma A-teema on entiseltä nimeltään A2-ilta, joka nimen lisäksi vaihtaa kanavaa TV2:lta TV1:lle. Juontajina jatkavat tutut kasvot Annika Damström ja Markus Liimatainen.

"Ydinajatus on tehdä ratkaisukeskeistä keskusteluohjelmaa myös jatkossa. Pyrimme asialliseen, mutta eläväiseen ja ennen kaikkea kehittävään keskusteluun", Annika Damström kiteyttää.

"Illan aikana ratkaisuja vihapuheen kitkemiseen etsitään suoran lähetyksen lisäksi myös Ylen aluetoimitusten A-teemaklubeilla ympäri Suomen", Markus Liimatainen muistuttaa.

Keskustellaan sosiaalisessa mediassa!

Juontajapari toivoo, että yleisö osallistuu aktiivisesti keskusteluun sosiaalisessa mediassa. "Annetaan tilaa erilaisille ajatuksille ja mielipiteille, mutta muistetaan käyttäytyä", Damström toteaa .

Nimenmuutoksen yhteydessä muuttuvat myös ohjelman sosiaalisen median tunnisteet. Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä A-teema löytyy nimellä yleateema, tunnisteenaan #ateema.

Vakituinen ohjelmapaikka

Puolentoista tunnin mittainen A-teema saa kanavanvaihdoksen myötä vakituisen ohjelmapaikan TV1:ltä, jonne on jo ennestään keskitetty Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmia. A-teema lähetetään torstaisin klo 21.05 viidestä kuuteen kertaa vuodessa A-studio: Talk -ohjelman paikalla.

Kommentit