Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Itämeren merirosvot pääkuva

Valtaa hansalaiva — tulosta oma #merirosvot-lautapelisi

Valtaa hansalaiva -lautapeli
Valtaa hansalaiva -lautapeli Valtaa hansalaiva -lautapeli Kuva: Yle/ Reeta Kantanen lautapelin nostokuva

Birgit Flemmingin ja Klaus Störtebekerin joukot ovat molemmat saman hansalaivan kimpussa. Valitse puolesi ja valtaa laiva ensimmäisenä oman miehistösi nimiin.

Valtaa hansalaiva -lautapeli liittyy Twitterissä tammikuussa 2017 pelattuun, keskiajan Itämerelle sijoittuneeseen nettiroolipeliin. Lautapeliä voivat pelata muutkin kuin nettipeliin osallistuneet.

Lautapeli on tarkoitettu 2-6 pelaajalle, jotka ovat jakautuneet kahteen toisiaan vastaan pelaavaan miehistöön. Pelin voittaa se joukkue, joka on ensimmäisenä vallannut puolet hansalaivan huoneista sekä kapteenin hytin.

#merirosvot -lautapeli
#merirosvot lautapelin voit tulostaa itsellesi klikkaamalla kuvaa tai alla olevista linkeistä #merirosvot -lautapeli Kuva: Yle / Reeta Kantanen reeta kantanen

Valmistelut ennen pelaamista

 1. Lataa pelilauta, valtauspoletit ja säännöt omalle tietokoneellesi. Tiedostot ovat melko suuria, joten lataaminen voi kestää useamman sekunnin.
 2. Tulosta pelilauta. Parhaan lopputuloksen saat tulostimesta riippuen valitsemalla tulostusikkunasta Sovita sivulle/Skaalaa tai vastaavaa komentoa. Se voi löytyä myös tulostusikkunan Ominaisuudet/Properties -painikkeen takaa.
 3. Teippaa pelilaudan puolikkaat yhteen.
 4. Printtaa myös valtauspoletit ja säännöt.
 5. Leikkaa valtauspoletit irti ja liimaa ne halutessasi pahville.
 6. Lainaa pelinappulat ja noppa jostain muusta lautapelistä. Voit myös askarrella ne esim. muovailuvahasta tai sinitarrasta.

Lataa lautapelin tiedostot näistä linkeistä:

Väritulostimet:

Pelilauta (.pdf 19,5 MB)
Valtauspoletit (.pdf, 1,26 MB)
Säännöt (.pdf, 1,50 MB)

Mustavalkotulostimet

Pelilauta (.pdf, 10,3 MB)
Valtauspoletit (.pdf, 0,7 MB)
Säännöt (.pdf, 1,50 MB)

A3 väritulostin

Pelilauta (.pdf, 24,5 MB)

 • Valtaa hansalaiva — tulosta oma #merirosvot-lautapelisi

  Valitse puolesi ja valtaa laiva oman miehistösi nimiin.

  Birgit Flemmingin ja Klaus Störtebekerin joukot ovat molemmat saman hansalaivan kimpussa. Valitse puolesi ja valtaa laiva ensimmäisenä oman miehistösi nimiin. Valtaa hansalaiva -lautapeli liittyy Twitterissä tammikuussa 2017 pelattuun, keskiajan Itämerelle sijoittuneeseen nettiroolipeliin. Lautapeliä voivat pelata muutkin kuin nettipeliin osallistuneet.

 • What is #BalticPirates about?

  Experience adventures on the Baltic Sea of 1401.

  #BalticPirates is a historical role-playing game on Twitter running from the 9th until the 22nd of January, 2017. The scene is set in medieval Baltic Sea, year 1401.

 • Merirosvoista "kuuluisa" Itämeri

  #Merirosvot pohjautuu todelliseen Itämeren alueen historiaan

  #Merirosvot pohjautuu vahvasti todelliseen Itämeren alueen historiaan ja tarjoaa uudenlaisen tavan päästä kokemaan historiamme vähemmän tunnettuja vaiheita.