Hyppää pääsisältöön

Cheekistä tekeillä elokuva – kuka heistä voisi esittää rap-tähteä?

Spekuloimme, voisiko esimerkiksi Roope Salminen tai Jarkko Niemi näytellä Cheekiä ensi vuonna julkaistavassa elokuvassa.

Onko joku heistä elokuva-Cheek? // Kuva: Mikael Gabrielin kuva: Derrick Frilund / Yle, Muut kuvat: YleX

HS uutisoi 18. tammikuuta, että jo pitkään huhuttu Cheek-elokuva on vihdoin toteutumassa. Hesarin tietojen mukaan leffan käsikirjoitus on valmis, rahoitus varmistunut ja kuvaukset alkavat jo tänä kesänä.

Elokuvan työnimi on Veljeni vartija, ja sen ensi-ilta olisi suunnitelmien mukaan elokuvateattereissa alkuvuodesta 2018.

Cheek on itse vihjaillut mahdollisesta elokuvasta toistuvasti. Yksi selkeimmistä vinkeistä oli Alpha Omega -jäähallikiertueella esitetty lyhytelokuva, jossa myös Cheek itse näytteli.

HS:n tietojen mukaan leffan ohjaa JP Siili, joka on käsikirjoittanut elokuvan Dome Karukosken kanssa. Leffaa valmistelee tuotantoyhtiö Helsinki-filmi. Elokuvasäätiön virallinen tukipäätöskokous on vasta helmikuussa, mutta Cheek-elokuvalle on jo luvattu alustava iso tuotantotuki.

Nyt kysymys kuuluu, kuka voisi näytellä Cheekiä. Tässä muutama ehdokas:

Mikael Gabriel

Miklu kunnostautui näyttelijänä viime syksynä elokuvissa Pahan Kukat ja Bodom. MG voisi sopia rooliin, koska hän osaa jo valmiiksi räpätä.Tosin tatuointeja pitäisi peitellä roimasti ja tukka värjätä vaaleammaksi Cheek-roolia varten.

MG:llä on myös pitkä historia Cheekin kanssa. Mikael Gabriel on muun muassa toiminut Cheekin tuplaajana muutamilla keikoilla, esimerkiksi Ruisrockissa muutama vuosi sitten. Sittemmin kaksikko on päässyt lööppeihin myös erilaisissa merkeissä.

Roope Salminen

Miksi Salminen ei olisi tässäkin mukana? Roope Salmisella on jo kokemusta näytellä artistia valkokankaalla. Hän tähditti Apulannasta kertovaa _Teit meistä kauniin -_elokuvaa viime vuonna, joka kuvattiin myös osittain Cheekin kotikaupungissa Lahdessa. Myös Salminen osaa räpätä. Tosin Roope Salminen on paljon pidempi kuin Chekkonen.

Jarkko Niemi

Muun muassa Syke-sarjasta ja Hymypoika-leffasta tuttu Jarkko Niemi muistuttaa ulkoisesti melko paljon Cheekiä, ja on jo osoittanut useiden rooliensa myötä olevansa monipuolinen näyttelijä niin tv:ssä kuin leffoissakin.

Antti Holma // Kuva: YleX

Antti Holma

Komea näyttelijä voisi hyvinkin olla Cheekin oman toivomuslistan kärkipäässä.

Antti Holma ja Cheek ovat myös olleet osana yhteistä kohua, joka sai alkunsa Posse-ohjelman sketsistä. Siinä Cheek puettiin huoltamotyöntekijäksi ja Possen vetäjät sanelivat Cheekin korvanappiin, mitä tämän pitää puhua ja tehdä. Räppärin piti muun muassa haukkua Cheekin tuotantoa "homostelumusiikiksi" ja Cheekiä itseään "hirveäksi homoksi".

Antti Holma otti sketsin sanavalintoihin kantaa Twitterissä.

- Toivottavasti Cheek on toipunut Possen kidutuksesta! Ite kuolisin ennemmin ku haukkuisin omia juttuja homosteluks, Antti kirjoitti.

Aku Hirviniemi // Kuva: MTV

Aku Hirviniemi

Cheek on itse leikitellyt Iltalehden haastattelussa ajatuksella, että Aku Hirviniemi esittäisi häntä.

Monipuolinen näyttelijä tunnetaan muun muassa Putous-hahmoistaan, Luokkakokous-elokuvista, Possesta, Robasta ja useista teatterirooleistaan. Hirviniemi on pysytellyt pois julkisuudesta viime aikoina. Tämä voisikin olla oiva tilaisuus kuvata kaikessa hiljaisuudessa Cheek-elokuvaa kesällä.

Reino Nordin

Musikaalinen Nordin osaa laulaa ja hänellä on joitain samoja ulkoisia piirteitä kuin Cheekillä. Hänellä on samantyyliset hiukset ja Nordin on suunnilleen yhtä pitkä kuin Chekkonen. Lisäksi hän on lähes saman ikäinen kuin Cheek. Nordin on myös tähdittänyt useita elokuvia, kuten Vuonna 85, Hymypoika, Game Over ja Ganes.

Johannes Brotherus // Kuva: Cinema Blend

Johannes Brotherus

Johannes Brotherus on huomattavasti Cheekiä nuorempi, mutta hän osaa näytellä ja laulaa vakuuttavasti. Brotherus on näytellyt muun muassa elokuvissa Betoniyö, Ollaan vapaita ja Kätilö. Hänellä on myös veljiensä Amoksen ja Robertin kanssa Brotherus Brothers -niminen yhtye.

Hemmo Karja // Kuva: Promokuva

Hemmo Karja

Myös Salkkari-tähti Hemmo Karja on huomattavasti nuorempi kuin Cheek, mutta hän voisi silti olla oiva valinta. Karjassa on joitain samoja piirteitä kuin tähtiräppärissä.

Karja on tullut tunnetuksi Janne Haukkalan roolista hittisarjassa Salatut elämät, jossa hän on esiintynyt vuodesta 2011 alkaen. Hän on myös mukana joulukuussa 2014 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Nightmare 2 – Painajainen jatkuu. Vuoden 2015 kesällä hän oli mukana Salattujen elämien nettisarjassa Satula.

Instagramin perusteella Karjalla on myös kytköksiä musiikkipiireihin. Hän esimerkiksi poseeraa Artem x Yonas -duon Artemin kanssa yhdessä kuvassa.

Lue myös:

Hyvää syntymäpäivää, Cheek! 35-vuotiaan räppärin ura on ollut yhtä nousua – tässä 9 tärkeintä kohokohtaa artistin taipaleelta

Biisianalyysissä Sinuhe: Elastinen ja Cheek aloittavat Profeetat-saagansa täysosumalla

Analyysi: Cheek ja Elastinen ovat itse asiassa yllättävän erilaisia lavalla – tällaiset räppärit Profeetat-yhteiskonsertissa nähdään