Hyppää pääsisältöön

Scott & Bailey – voimakaksikon viimeinen näytös

Manchesterin poliisin voimakaksikko Rachel Bailey ja Janet Scott palaavat viidennen kauden uusissa jaksoissa.
Manchesterin poliisin voimakaksikko Rachel Bailey (Suranne Jones, vas.) ja Janet Scott (Lesley Sharp). Manchesterin poliisin voimakaksikko Rachel Bailey ja Janet Scott palaavat viidennen kauden uusissa jaksoissa. Kuva: Red Productions Ltd 2016 yle tv1

TV1 lauantaisin 19.5. - 2.6.2018 klo 19.40 - 20.30
Yle Areenassa 7 päivää

Manchesterin poliisivoimissa työskentelee voimakaksikko Scott & Bailey. Suosikkisarjan (12) viidennen ja samalla viimeiseksi jääneen kauden kolmessa jaksossa seurataan jatkuvajuonista tarinaa.

Päärooleissa näyttelevät tutut Lesley Sharp ja Suranne Jones.

Jännittävä paluu

Neljännen kauden päätteeksi parhaat ystävät ja läheiset työtoverit Janet Scott (Lesley Sharp) ja Rachel Bailey (Suranne Jones) hakivat ylennystä. Kumpikin tiesi, että vain toinen heistä voi saada sen. Rachel katosi työpestinsä perässä Lontooseen, eikä hänestä ole kuulunut vuoteen juuri mitään.

Nyt Rachel palaa Manchesteriin, ja entisten kollegoiden ensikohtaaminen työn äärellä sisältää jännitteen. Onko ystävyys ennallaan? Kuinka työyhteisö ottaa vastaan kollegan, joka on nyt esimiesasemassa?

Manchesterin poliisin voimakaksikko Rachel Bailey ja Janet Scott palaavat viidennen kauden uusissa jaksoissa.
Rachel Bailey (Suranne Jones) Manchesterin poliisin voimakaksikko Rachel Bailey ja Janet Scott palaavat viidennen kauden uusissa jaksoissa. Kuva: Red Productions Ltd 2016 yle tv1
Manchesterin poliisin voimakaksikko Rachel Bailey ja Janet Scott palaavat viidennen kauden uusissa jaksoissa.
Janet Scott (Lesley Sharp) Manchesterin poliisin voimakaksikko Rachel Bailey ja Janet Scott palaavat viidennen kauden uusissa jaksoissa. Kuva: Red Productions Ltd 2016 yle tv1

Jälleen tuttu tilanne

Esimiesasema tuo Rachelille paitsi valtaa myös hankalia moraalisia kysymyksiä. Toimiako tiukasti protokollan mukaan vai kuunnellako sydämensä ääntä ja auttaa ystävää, tietoisena siitä että rikkoo sääntöjä.

Jos näiden voimanaisten työ on raadollista, sen sileämpää ei ole heidän yksityiselämänsä. Rachel on jälleen tutussa tilanteessa. Käsillä oleva juttu vaatii kuitenkin kaikilta täysipainoisen työpanoksen, muuten sivullisilta uhreilta ei voida välttyä.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Gregg Chillin, Tony Mooney ja Jing Lusi.

Scott & Bailey. Alkupeäisidea: Suranne Jones ja Sally Lindsay. Käsikirjoitus: Lee Warburton. Tuotanto: Red Production, ITV, BBC, Britannia, 2016. Sarjan viides kausi on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017.

Manchesterin poliisin voimakaksikko Rachel Bailey ja Janet Scott palaavat viidennen kauden uusissa jaksoissa.
Manchesterin poliisin voimakaksikko Rachel Bailey ja Janet Scott palaavat viidennen kauden uusissa jaksoissa. Kuva: Red Productions Ltd 2016 yle tv1
Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.