Hyppää pääsisältöön

Elämäni John Malkovichina

Koko joukko John Malkovicheja - elokuvan Elämäni John Malkovichina markkinointikuva
Koko joukko John Malkovicheja - elokuvan Elämäni John Malkovichina markkinointikuva Elämäni John Malkovichina,teeman elokuvat

Komedia nukketeatterin esittäjästä, joka löytää oviaukon John Malkovichin aivoihin ja pääsee kokemaan supertähden elämää.
Teema perjantaina 20.1. klo 21.00. Areenassa vain suorana.

Oletteko viimeisen vuoden aikana käyneet katsomassa taiteellisesti kunnianhimoista nukketeatteria? Saa laskea kädet. Nukketeatteritaiteilijan turhautuminen on vain yksi, joskin tärkeä, osatekijä tämän erikoisen elokuvan mutkikkaassa juonessa. Elämäni John Malkovichina oli kahden todella omaperäisen tekijän, kirjoittaja Charlie Kaufmanin ja ohjaaja Spike Jonzen esikoiselokuva vuonna 1999, elokuva jollaista ei oikeastaan ollut nähty.

Avioliittoonsa ikävystynyt nukketeatteritaiteilija Craig Schwartz (John Cusack), jonka taiteelle ei juuri ole kysyntää, saa työpaikan merkillisestä puolen kerroksen korkuisesta toimistosta, jonka erikoisimmaksi ominaisuudeksi osoittautuu salaovi: oven läpi pääsee kuuluisan näyttelijän John Malkovichin (John Malkovich) pään sisään, tuntemaan ja aistimaan hänen kauttaan ja jopa hallitsemaan hänen kehoaan. Tästä aukeaa erilaisia seksuaalisia ja ammatillisia mahdollisuuksia, jotka ajavat päähenkilöiden elämät loputtoman mutkikkaille solmuille. Puhumattakaan Malkovichista, joka joutuu käsittämättömällä tavalla oman elämänsä sivulliseksi.

Elokuva oli parhaan ohjauksen, parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen ja parhaan naissivuosan (Catherine Keener) Oscar-ehdokkaana.

  • Elämäni John Malkovichina (Being John Malkovich), USA 1999. O: Spike Jonze. N: John Cusack, Cameron Diaz, Catherine Keener, John Malkovich, Charlie Sheen

Yle Teema