Hyppää pääsisältöön

Tomas Nuñez

Tomas Nunez-Garces
Tomas Nunez-Garces Kuva: Jussi Nahkuri Tomas Nuñez-Garcés,Radion sinfoniaorkesteri

Tomas Nuñez-Garcés aloitti sellonsoiton 6-vuotiaana Ahvenanmaan musiikkiopistossa ja jatkoi myöhemmin opintojaan Turun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Hänen opettajinaan ovat toimineet Jacob Lind, Timo Hanhinen, Hannu Kiiski ja Marko Ylönen. Lisäksi Nuñez-Garcés on osallistunut monille mestarikursseille Suomessa ja ulkomailla.

Vuonna 2010 Tomas Nuñez-Garcés voitti Turun XI sellokilpailun ensimmäisen palkinnon ja yleisöpalkinnon. Hänet palkittiin myös kilpailun tilausteoksen parhaasta esityksestä.
Keväällä 2010 Nuñez-Garcés aloitti työt Suomen Kansallisoopperan orkesterissa – ensin 2. soolosellistinä ja syksystä 2011 lähtien 1. soolosellistinä. Vuosina 2015–2018 hän toimi Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellistinä. RSO:n 1. soolosellistinä hän aloitti syksyllä 2017.

Tomas Nuñez-Garcés on soittanut mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Suomen Kansallisoopperan orkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Sinfonia Lahden solistina. Lisäksi hän on esiintynyt mm. Ahvenanmaalla, Grönlannissa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Japanissa, Kiinassa ja Venäjällä.
Kamarimusiikkia Nuñez-Garcés soittaa Postiglione-kvartetissa, joka voitti vuonna 2009 Rovaniemellä järjestetyn kansainvälisen Night and Sun -jousikvartettikilpailun.
Tomas Nuñez-Garcésin soitin on Yleisradion eläkesäätiön omistama Lorenzo & Tomaso Carcassi -sello vuodelta 1779.