Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Kiinalainen maailmanvalloitus

Kiina on perustanut Maailmanpankille ja Kansainväliselle valuuttarahastolle, IMF:lle, kilpailijan.
Dokumentissa haastatellaan yhdysvaltalaista sijoittajaa ja kirjailijaa James Rogersia. Kiina on perustanut Maailmanpankille ja Kansainväliselle valuuttarahastolle, IMF:lle, kilpailijan. yle tv1

TV1 torstaina 26.1.2017 klo 22.00 - 22.50, uusinta keskiviikkona 1.2. klo 23.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Kiina on perustanut Maailmanpankille ja Kansainväliselle valuuttarahastolle, IMF:lle, kilpailijan.

Infrastruktuuri- ja investointipankin AIIB:n avulla Kiina pyrkii ostamaan länsimaisia yrityksiä ja rahoittamaan suuria hankkeita Aasiassa ja Euroopassa.

Suomikin mukana

Aasian infrastruktuuri-investointipankkia on pidetty Maailmanpankin kilpailijana ja Yhdysvallat on suhtautunut siihen penseästi.

Kansainväliseen investointipankkiin kuuluu tällä hetkellä 57 jäsenmaata. Kiinan tarjoukseen ovat tarttuneet muun muassa Britannia ja Alankomaat. Suomi liittyi AIIB:n jäseneksi vuoden 2016 alussa.

Brittiläisen journalistin Martin Jacquesin mukaan odotettavissa on uusi kiinalainen maailmanjärjestys. Dokumentti kysyy, mitä muuta kiinalaiset sijoitukset kansainväliselle taloudelle merkitsevät?

Backlight: The Chinese World Order. Tuotanto: Netherlands Public Broadcasting, Hollanti, 2016

  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.