Hyppää pääsisältöön

Abitreenien yo-koelähetysten aikataulut ja ohjeet, kevät 2017

Abitreenien yo-koelähetysten aikataulu, kevät 2017
Abitreenien kevään 2017 yo-koelähetysten aikataulu. Abitreenien yo-koelähetysten aikataulu, kevät 2017 Kuva: Yle/ Annukka Palmén-Väisänen Abitreenit

Kirjoitusten ajaksi Abitreenit muuttuu kysymys-vastaus-palveluksi. Suorissa lähetyksissämme käsitellään yhdeksän tämän kevään yo-koetta yhdessä ylioppilastutkintolautakunnan sensorien, aineiden opettajien ja tämän kevään kirjoittajien kanssa. Katsojat voivat lähettää kysymyksiä ja osaltaan vaikuttaa, mitä studiovierailta kysytään. Lähetysten lisäksi kuudesta yo-kokeesta saa vastauksia sensoreilta kirjallisesti verkossa.

Kysy YTL:n sensorilta päivän kokeesta

Yleisön kysymyksiä kaivataan kipeästi heti kokeen jälkeen!

Voit lähettää kysymyksesi kysymyslomakkeella, jonka nostamme koepäivänä näkyvälle paikalle etusivullemme. Lähetyksen aikana Abitreenien sivuilla näkyy chat, jossa voi keskustella ja kysyä. Pyrimme ottamaan chatista mahdollisimman paljon kysymyksiä lähetykseen, mutta selkeät, tarkat ja hyödylliset kysymykset ovat etusijalla.

Aineet, jotka eivät ole lähetyksissä?

Olemme kuulleet toiveenne ja pyytäneet lisää YTL:n sensoreita vastaamaan kirjallisesti kysymyksiin kokeista. Tänä keväänä kysymyksiä voi lähettää seuraavista aineista:

10.2. Äidinkielen tekstitaito (lue vastaukset)
13.3. Suomi toisena (lue vastaukset)
15.3. Filosofia
15.3. Historia
24.3. Uskonto (ev.lut.)
24.3. Elämänkatsomustieto
24.3. Yhteiskuntaoppi

Kysykää rohkeasti! Sensorit päivystävät teitä varten. Kysymyksiä voi lähettää kokeen jälkeen välillä 12–19.

Linkit lähetyksiin

Abitreenit lähettää yli 10 tuntia suoraa lähetystä kahden viikon aikana. Lähetyksiä voi katsella verkkosivujemme kautta tai Yle Areenassa. (Huom! Lähetysten chatti näkyy vain Abitreenien sivuilla.)

13.3. Erikoislähetys (katso tallenne)
Abitreenien tavallisesta linjasta poiketen teemme tänä keväänä yhden ennakkolähetyksen. Lähetyksessä ei käydä läpi päivän koetta, vaan ennakoidaan tulevia kokeita. Tarkastelussa ovat sähköisesti kirjoitettavat reaaliaineiden yo-kokeet. Viime syksynä paperikokeesta luovuttiin filosofiassa ja maantieteessä, tänä keväänä psykologiassa ja yhteiskuntaopissa. Mitä digitaalisuus merkitsee kokeen sisällölle, rakenteelle ja aineistolle? Mitkä asiat tulisi oivaltaa ennen koetta, ja miten itse koetilanteessa kannattaa toimia? Tarkoituksena on huojentaa ja auttaa tämän kevään kirjoittajia.

13.3. Äidinkieli (katso tallenne)
Aiheena esseekoe. Vieraina opettaja, abi ja kaksi sensoria YTL:sta.
15.3. Reaali I
Aiheena psykologia (klo 17), fysiikka (klo 17.50) ja biologia (klo 18.40). Vieraina jokaisesta aineesta opettaja, abi ja sensori.
17.3. Englanti
Aiheena pitkän englannin yo-koe. Vieraina opettaja, abi ja kaksi sensoria.
20.3. Ruotsi
Aiheena keskipitkän ja pitkän ruotsin yo-kokeet. Vieraina opettaja, kaksi abia ja kaksi sensoria.
22.3. Matematiikka
Aiheena lyhyen ja pitkän matematiikan yo-kokeet. Vieraina opettaja, kaksi abia ja kaksi sensoria.
24.3. Reaali II
Aiheena terveystieto (klo 17), maantiede (klo 17.50) ja kemia (18.40). Vieraina jokaisesta aineesta opettaja, abi ja sensori.

Katso lähetykset jälkikäteen

Mikäli lähetys jää sinulta väliin tai haluat palata siihen myöhemmin, voit katsoa sen jälkikäteen yllä olevien linkkien kautta. Lähetys pyritään saamaan katsottavaksi muutama tunti suoran lähetyksen loppumisen jälkeen.

Keitä ovat sensorit?

Sensorit ovat ylioppilastutkintolautakunnan asintuntijoita, jotka pisteyttävät koevastauksia. He kuuluvat usein myös työryhmään, joka laatii ylioppilaskokeet.

Julkaisemme kokeet ja oikeat vastaukset

Abitreenien sivuilla julkaistaan yo-kokeet koepäivänä klo 15.15 ja oikeat vastaukset/hyvän vastauksen piirteet klo 17.20.

Mikä on Abitreenit?

Abitreenit on yo-kokeita, harjoitustehtäviä ja apua opiskeluun. Lue lisää meistä.

Kommentit