Hyppää pääsisältöön

Muut henkilöt

Kuvakokoelma Presidentti-sarjan näyttelijöistä rooleissaan.
Kuvakokoelma Presidentti-sarjan näyttelijöistä rooleissaan. kotimatsomo: presidentti

Presidentti-sarjassa esiintyy päähenkilöiden lisäksi useita muita roolihenkilöitä, joilla on erityislaatuinen suhde istuvaan presidenttiin ja tämän hallitukseen.

Pentti Sirelius (Antti Virmavirta) on valtiosihteeri ja pääministeri Petra Pennasen oikea käsi, entinen korkea YK-pomo. Kansainvälinen ura vaihtui onnettomuuden myötä pääministerin neuvonantajan ja valtiosihteerin virkaan.
Nuori ja päämäärätietoinen Petra Pennanen haluaa kuitenkin pitää langat omissa käsissään eikä alistu harmaan eminenssinsä käskytettäväksi. Se saa Sireliuksen seuraamaan Pennasta entistä tarkemmin.

Jani Eronen (Mikko Leppilampi) työskentelee energiayhtiöiden turvallisuusjärjestelmiin erikoistuneena konsulttina. Jani ja Petra Pennanen ovat tunteneet toisensa rippikouluikäisestä asti ja heillä on yhteistä historiaa. Petran ja Janin yhteydenpito herättää kuitenkin huolta pääministerin lähipiirissä.

Kuvassa Antti Virmavirta.
Pentti Sirelius (Antti Virmavirta) Kuvassa Antti Virmavirta. presidentti
Mikko Leppilampi katsoo kameran ulkopuolelle puvuntakki päällään.
Jani Eronen (Mikko Leppilampi) Mikko Leppilampi katsoo kameran ulkopuolelle puvuntakki päällään. Mikko Leppilampi,presidentti

Camilla Bergholm (Kristiina Halttu), on Suomen suurimman naisten terveydenhuoltoon keskittyneen yksityisen lääkäriasemaketjun Feminan perustaja ja toimitusjohtaja. Camilla on Erik Bergholmin vaimo ja siksi keskeisessä asemassa jo presidentinvaalikampanjassa. Hän tiedostaa hyvin politiikan salat, mutta pettyy silti, kun aviomiehen ura ei kanna huipulle asti.

Sari Puhakka (Marjaana Maijala) on Yle:n uusi uutispäällikkö. Hän on hankkinut meriittinsä paitsi sotakirjeenvaihtajana myös taloustoimittajana ulkomailla. Puhakka joutuu päivittäin tekemään vaikeita valintoja luotettavuuden ja Yleisradion mediauskottavuuden välillä ja joutuu siksi konflikteihin poliitikkojen kanssa.

Kristiina Halttu sarjassa Presidentti.
Camilla Bergholm (Kristiina Halttu) Kristiina Halttu sarjassa Presidentti. Kristiina Halttu,presidentti
Marjaana Maijala tv-studiossa.
Sari Puhakka (Marjaana Maijala) Marjaana Maijala tv-studiossa. presidentti

Riku Lehtinen (Samuli Niittymäki) on arvostetun talouslehti Saldon tuore päätoimittaja, pesunkestävä klikkijournalisti, jonka tavoitteena on irroittaa kunnianarvoisa mediatalo printtimediasta ja tehdä siitä sähköisen viestinnän jättiläinen keinoja kaihtamatta. Poliitikot ja valtakunnan kerma miettivät kahdesti sanojaan hänen seurassaan. Saldo väittää olevansa sitoutumaton, mutta asia ei ole mediakeisari Vallgrenin mielestä niin mustavalkoinen.

Väinö Vallgren (Esko Salminen), valtaeliittiin kuuluva mediakeisari, joka selkeästi tukee presidentinvaaleissa Erik Bergholmia. Presidentinvaalien pitikin olla Bergholmille pelkkä muodollisuus. Vallgrenilla on paljon valtaa ja suora yhteys presidentin kansliaan.

Samuli Niittymäki istuu ravintolassa.
Riku Lehtinen (Samuli Niittymäki) Samuli Niittymäki istuu ravintolassa. Samuli Niittymäki,presidentti
Esko Salminen istuu nauravaisennäköisenä.
Väinö Vallgren (Esko Salminen) Esko Salminen istuu nauravaisennäköisenä. Esko Salminen,presidentti

Annika Pitkänen (Lotta Lindroos) on Liikkeen kansanedustaja ja varapuheenjohtaja, joka hakee kannatusta puolueen äärioikeistosta ja haluaa puolueen puheenjohtajaksi. Pitkänen on temperamenttinen ja kyvykäs ajamaan tahtonsa läpi keinoja kaihtamatta.

Mika Ristimäki (Jari Virman) toimii tasavallan presidentin turvamiehenä ja hän on Afganistanin veteraani. Ristimäki on aina tilanteen tasalla ja siellä, missä presidenttikin. Hän suojelee Talvion henkeä vaikka omansa uhalla.

Lotta Lindroos istuu viinilasien äärellä.
Annika Pitkämäki (Lotta Lindroos) Lotta Lindroos istuu viinilasien äärellä. presidentti
Näyttelijä Jari Virman Presidentti-sarjan turvamiehenä.
Mika Ristimäki (Jari Virman) Näyttelijä Jari Virman Presidentti-sarjan turvamiehenä. jari virman

Mai Sandelin (Iida Lampela) ja Iines Mannio (Iida-Maria Heinonen) ovat Henri Talvion presidenttikampanjan monitaitoiset pressitiimin vetäjät ja presidentinkanslian ainoat todelliset somenatiivit. He seuraavat tarkasti tilastoja, puheenaiheita ja lukuja, jotka kertovat presidentin menestyksestä ja suosiosta. Heidän terävänäköisyytensä ansiosta presidentti pysyy vuorovaikutuksessa kansalaisiin ja luo osuvia ja provokatiivisia avauksia suoraan heille.

Raisa Kuikka (Mona Kortelampi), pääministerin, Petra Pennasen, oma autonkuljettaja. Kuikasta on muodostunut Pennaselle lähes perheenjäsenen tasoinen luottohenkilö. Kuikka kyyditsee Pennasta tarvittaessa kellonympäri ja tietää siksi niin työ- kuin siviiliasioista, tämä tietomäärä herättää kiinnostusta ulkopuolisissakin.

Iida-Maria Heinonen ja Iida Lampela istuvat sohvalla.
Mai Sandelin (Iida Lampela) ja Iines Mannio (Iida-Maria Heinonen) Iida-Maria Heinonen ja Iida Lampela istuvat sohvalla. iida-maria heinonen
Nainen istuu autossa kuskina ja kurkkaa takapenkille.
Raisa Kuikka (Mona Kortelampi) Nainen istuu autossa kuskina ja kurkkaa takapenkille. presidentti

Presidentti – sarjan on tuottanut Zodiak Finland Oy.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Presidentti

 • Näin syntyy Yle Draaman Presidentti

  Ohjaaja Lauri Nurkse presidenttiyden ytimessä!

  Ohjaamista päätyönään tekevä näyttelijä-ohjaaja Lauri Nurkse on ainakin toistaiseksi malttanut pysyä monitorin takana Presidentti-sarjan kuvauksissa. Nurkse kuitenkin paljastaa, että hänet nähdään pienessä roolissa Yle Draaman Presidentissä!

 • Henri Talvio

  Maamme uusi presidentti.

  Presidentin päähenkilö, Henri Talvio (Samuli Edelmann) on bisnesmies jolla ei ole päivääkään ministerikokemusta, mutta vahva visio siitä, miten haluaa Suomea muuttaa.

 • Anna Talvio

  Anna on valtakunnan ykkösnainen.

  Presidentti-sarjan Anna (Laura Malmivaara) on valtakunnan ensimmäinen nainen ja heidän tiiminsä aivot.

 • Arto Rahkonen

  Henri Talvion oikea käsi.

  Sarjassa Arto (Tommi Eronen) on presidentin lehdistöpäällikkö ja oikea käsi.

 • Erik Bergholm

  Politiikan vanha kettu pyrkii sitkeästi presidentiksi.

  Presidentti-sarjan Erik Bergholm (Mats Långbacka) on politiikassa vanhan liiton mies ja pyrkii hoitamaan asiat siten, kuin ne on aina hoidettu.

 • Petra Pennanen

  Suomen kaikkien aikojen nuorin pääministeri.

  Inka Kallén esittää Presidentti-sarjassa Petra Pennasta, joka on Suomen kaikkien aikojen nuorin pääministeri.

 • Kalle Kivijärvi

  Punavihreä valtiovarainministeri.

  Presidentti-sarjan Kivijärvi (Olavi Uusivirta) on päättänyt löytää tehokkaita keinoja ajaa asiansa.

 • Marjatta Kuusisto

  Presidentin suorapuheinen kansliapäällikkö.

  Marjatta Kuusisto (Rea Mauranen) on Presidentti-sarjan kansliapäällikkö ja suorapuheinen rautarouva.

 • Elias Talvio

  Presidentin poika ja puoluesihteeri.

  Joel Mäkinen esittää Presidentissä Elias Talviota, tavallista nuorta miestä, josta tuli presidentin poika.

 • Muut henkilöt

  Presidentti-sarjan muut roolihahmot.

  Presidentti-sarjassa esiintyy päähenkilöiden lisäksi useita muita roolihenkilöitä, joilla on erityislaatuinen suhde presidentti Henri Talvioon ja tämän hallitukseen. Tutustu hahmoihin!