Hyppää pääsisältöön

Oscarit Teemalla 2017

Oscar-gaala
Oscar-gaala Kuva: Scott Diussa ©A.M.P.A.S. Oscar-palkinto,Oscar-gaala 2017,oscarit

Oscar-gaala nähdään jälleen Teemalla. Suora lähetys Hollywoodista sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 26.–27.2.2017 aamukahdesta eteenpäin. Uusinta tekstitettynä maanantai-iltana 27.2. klo 19–23.

Elokuva-alan juhlien juhla Oscar-gaala ­­­nähdään jo neljättä kertaa Teemalla. Suora lähetys Hollywoodista välitetään suomeksi ja ruotsiksi selostettuna televisiossa 26.2. ja 27.2. välisenä yönä. Teemalla nähdään sekä punaisen maton osuus että itse palkintogaala.

Suora lähetys on katsottavissa sopimusteknisistä syistä vain televisiosta ja Teeman Oscar-sivulla, ei Yle Areenan kautta. Ohjelmat ovat jälkikäteen katsottavissa Yle Areenassa muutaman tunnin viipeellä, eli kun ne on saatu siirrettyä järjestelmiin.

Sekä gaala että lähetys punaiselta matolta esitetään uudelleen suomeksi tekstitettynä Teemalla maanantai-iltana 27.2. klo 19.00 alkaen.

Maanantaina 27.2. aamuyöllä klo 2.00 alkaa suora lähetys punaiselta matolta, jota pitkin tähtivieraat saapuvat gaalaan. Klo 3.30 alkaa suora lähetys Oscar-gaalasta. Gaalan juontajana toimii tänä vuonna näyttelijä-koomikko Jimmy Kimmel.

Oscareita kommentoivat Teeman suorassa lähetyksessä elokuvakriitikko ja tuore Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin toiminnanjohtaja Anna Möttölä (koko yö) sekä Ylen toimittajat J.P. Pulkkinen (gaala) ja Tommi Manninen (punaisen maton osuus).

Suoriin lähetyksiin on saatavissa myös ruotsinkielinen selostus, josta vastaavat Nicke Aldén ja Silja Sahlgren-Fodstad.

Kommentointi suorassa lähetyksessä on rajattu gaalan tauoille.

Teema kutsuu myös tänä vuonna kaikki Suomen Oscar-fanit seuraamaan suoraa lähetystä televisiosta ja kannustaa yökyöpeleitä jakamaan tunnelmia omasta gaalakatsomosta Twitterissä ja Facebookissa tunnisteilla #Oscarit ja #yleteema.

Oscar-gaalan 2017 juontaja Jimmy Kimmel
Jimmy Kimmel juontaa vuoden 2017 Oscar-gaalan. Oscar-gaalan 2017 juontaja Jimmy Kimmel Kuva: Disney Media Distribution Oscar-palkinto,Jimmy Kimmel,oscar-gaala 2017

Teema esittää Oscar-gaalaa edeltävällä viikolla aiempia Oscar-voittajia (ja pari ehdokasta).

Teemalauantai 25.2. klo 21.00 Amy (12)
(Britannia 2015) Arkistomateriaaleista taitavasti koottu, sydäntäraastava elokuva Amy Winehousesta voitti parhaan dokumenttielokuvan Oscarin 2016. Se kertoo poikkeuksellisen lahjakkaasta laulajasta, joka kuoli alkoholimyrkytykseen vain 27-vuotiaana. Kaikkien aikojen menestyneimpiin dokumenttielokuviin kuuluva, Asif Kapadian ohjaama Amy saa nyt Suomen tv-ensi-iltansa.
Elokuvan jälkeen nähdään ja kuullaan Amy Winehousea parhaimmillaan konsertissa Lontoon Porchester Hallissa vuonna 2007.
Molemmat Areenassa 30 vrk.

Amy Winehouse
Amy voitti parhaan dokumenttielokuvan Oscarin helmikuussa 2016. Amy Winehouse amy winehouse

ma 20.2. Suuri illuusio (7) klo 23.10
(La Grande illusion, Ranska 1937) Humaani mestariteos kahden ranskalaisen sotavangin ja aristokraattisen saksalaisupseerin kohtaamisesta ensimmäisen maailmansodan aikana. Suuri illuusio oli parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaana vuonna 1939, jolloin ei vielä ollut erillistä vieraskielisen elokuvan palkintoluokkaa. O: Jean Renoir. N: Jean Gabin, Erich von Stroheim, Pierre Fresnay.

ti 21.2. Perijätär (S) klo 22.55
(The Heiress, USA 1949) Henry Jamesin romaaniin perustuva neljän Oscarin (naispääosa, lavastus, puvustus, musiikki) klassikko. Ujon perijättären hurmaavaa kosijaa epäillään onnenonkijaksi. O: William Wyler. N: Olivia de Havilland, Montgomery Clift.

ke 22.2. Cabirian yöt (12) klo 23.25
(Le notti di Cabiria, Italia 1957) Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarilla palkittu klassikko hyväsydämisestä roomalaisesta katunaisesta, joka joutuu toistuvasti huijatuksi. Vai löytääkö hän vihdoin rakkautensa? O: Federico Fellini. N: Giulietta Masina.

to 23.2.Kevät koittaa Hitlerille (7) klo 24.15
(The Producers, USA 1968) Kreisikomedian klassikko kahdesta huijarista, jotka yrittävät luoda mahdollisimman huonon Broadway-näytelmän: musikaalin Adolf Hitlerin elämästä. Mel Brooks sai esikoiselokuvastaan parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscarin. O: Mel Brooks. N: Zero Mostel, Gene Wilder.

pe 24.2. Brokeback Mountain (12) klo 21.00
(USA 2005) Kolmella Oscarilla (ohjaus, käsikirjoitus, musiikki) palkittu elokuva Wyomingin ja Texasin lakeuksilta, kahden cowboyn kielletystä rakkaustarinasta, joka kestää läpi vuosien. O: Ang Lee. N: Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Michelle Williams, Anne Hathaway.

pe 24.2. Svengijengi '62 (12) klo 24.05
(American Graffiti, USA 1973) 1960-luvun alun kalifornialaisessa pikkukaupungissa joukko nuoria nauttii viimeisestä kesäyöstä ennen lähtöä maailmalle ja aikuisuuteen. Elokuva oli viiden Oscarin ehdokkaana muttei voittanut yhtään. N: Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat, Charles Martin Smith, Candy Clark, Mackenzie Phillips, Cindy Williams, Harrison Ford. O: George Lucas.

la 25.2.Puhallus (12) klo 10.00
(The Sting, USA 1973) Seitsemän Oscarin jättipotin kerännyt veijarikomedia kahdesta huijarista, jotka 1930-luvun ragtime-vuosina aikovat puhaltaa gangsteripomolta omaisuuden. O: George Roy Hill. N: Paul Newman, Robert Redford, Robert Shaw.

su 26.2. Suurkaupungin hait (12) klo 18.00
(The Hustler, USA 1961) Lavastuksesta ja kuvauksesta Oscarin voittaneessa elokuvassa nähdään Paul Newman yhdessä parhaista rooleistaan kaupunkeja kiertävänä nuorena biljardihaina, joka haluaa nousta pienten piirien huijarista maan parhaaksi pelaajaksi. O: Robert Rossen. N: Paul Newman, Piper Laurie, George C. Scott, Jackie Gleason.

su 26.2. Kolmas mies (12) klo 24.15
(The Third Man, Britannia 1949) Sodanjälkeiseen Wieniin sijoittuva rikoselokuvan suuri klassikko, jossa Harry Lime karttelee varjoissa etsijöitään. Elokuva palkittiin Oscarilla parhaasta mustavalkokuvauksesta. O: Carol Reed. N: Joseph Cotten, Alida Valli, Orson Welles, Trevor Howard.

ma 27.2. Spartacus klo 14.00
(USA 1960) Hollywood-spektaakkelien aateliin kuuluva kolmituntinen eepos orjakapinasta muinaisessa Roomassa. Neljä Oscaria voittanut elokuva restauroitiin alkuperäisiin mittoihinsa vuonna 1991. O: Stanley Kubrick. N: Kirk Douglas, Laurence Olivier, Jean Simmons, Charles Laughton, Peter Ustinov.

Artikkelia on täydennetty 2.2., 7.2. ja 25.2.2017.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Oscar-gaala