Hyppää pääsisältöön

Historia: Kiinan muurin tarina

Kiinan muurin tarinaa pidettiin vuosikymmen sitten jo ratkaistuna mutta äskettäiset löydöt ovat esittäneet muurin historian aivan uudessa valossa.
Kiinan muuri vaati enemmän aikaa, työvoimaa ja materiaalia kuin kuin mikään muu rakennelma. Kiinan muurin tarinaa pidettiin vuosikymmen sitten jo ratkaistuna mutta äskettäiset löydöt ovat esittäneet muurin historian aivan uudessa valossa. Kuva: IDBremner yle tv1

TV1 maanantaina 30.1.2017 klo 19.00 - 19.50, uusinta sunnuntaina 5.2. klo 13.40
Yle Areenassa 30 päivää

Kiinan muuri on historian huimin insinööritaidon saavutus ja yksi tunnetuimpia ihmisen tekemiä rakennelmia.

Kiinan muurin tarinaa pidettiin vuosikymmen sitten jo ratkaistuna, mutta viimeaikaiset löydöt ovat esittäneet muurin historian aivan uudessa valossa. Mikä on muurin pitkän, yli 2000 vuoden iän salaisuus?

Brittiläinen dokumentti hakee vastauksia siihen, miten muuri oikein rakennettiin? Miten valtava muuri toimi käytännössä ja miten kiinalaiset aikanaan asuivat rakennelmissa?

Great Wall of China: The Hidden Story. All3Media International, Britannia, 2015.

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.