Hyppää pääsisältöön

Historia: Kiinan muurin tarina

Kiinan muurin tarinaa pidettiin vuosikymmen sitten jo ratkaistuna mutta äskettäiset löydöt ovat esittäneet muurin historian aivan uudessa valossa.
Kiinan muuri vaati enemmän aikaa, työvoimaa ja materiaalia kuin kuin mikään muu rakennelma. Kiinan muurin tarinaa pidettiin vuosikymmen sitten jo ratkaistuna mutta äskettäiset löydöt ovat esittäneet muurin historian aivan uudessa valossa. Kuva: IDBremner yle tv1

TV1 maanantaina 30.1.2017 klo 19.00 - 19.50, uusinta sunnuntaina 5.2. klo 13.40
Yle Areenassa 30 päivää

Kiinan muuri on historian huimin insinööritaidon saavutus ja yksi tunnetuimpia ihmisen tekemiä rakennelmia.

Kiinan muurin tarinaa pidettiin vuosikymmen sitten jo ratkaistuna, mutta viimeaikaiset löydöt ovat esittäneet muurin historian aivan uudessa valossa. Mikä on muurin pitkän, yli 2000 vuoden iän salaisuus?

Brittiläinen dokumentti hakee vastauksia siihen, miten muuri oikein rakennettiin? Miten valtava muuri toimi käytännössä ja miten kiinalaiset aikanaan asuivat rakennelmissa?

Great Wall of China: The Hidden Story. All3Media International, Britannia, 2015.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.