Hyppää pääsisältöön

Viikonloppuna pihabongataan jälleen

Lauantaina ja sunnuntaina on syytä suunnata katse taivaalle, puihin ja pensaisiin sillä Pihabongaus-tapahtuma järjestetään 12. kerran. Pihabongaus on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestön BirdLife Suomen vuotuinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on saada suomalaiset tarkkailemaan pihapiirin lintuja ja kiinnostumaan lähiympäristöstä. Samalla kerätään tärkeää tietoa Suomen talvilinnuista.

Pihabongauksessa tarkkaillaan lintuja tunnin ajan joko lauantaina 28.1. tai sunnuntaina 29.1. Lintuja voi havainnoida missä vain. Esimerkiksi kotipihan lintulauta, parveke tai läheinen puisto ovat hyviä paikkoja bongaukseen. Eikä nokkaansa ole edes pakko työntää ulos, sillä lintuja voi mainiosti tarkkailla esimerkiksi samalla kun nautiskelee aamiaista.

Osallistumisohjeet

  • Valitse paikka, jossa haluat bongata lintuja.
  • Laita kello hälyttämään tunnin kuluttua
  • Tunnista lintulaji ja laske, montako yksilöä on näkyvissä samaan aikaan. Kirjaa tiedot ylös.
  • Kun tunti on kulunut laske, montako lintulajia tunnistit ja montako yksilöä sait laskettua.
  • Ilmoita havainnoistasi tällä lomakkeella 3.2.

Viime vuonna Pihabongaukseen osallistui 18 000 ihmistä, ja kaikkiaan havaittiin 94 lintulajia ja noin 440 000 lintuyksilöä.

Lue lisää täältä:

Pihabongaus
Pihabongaus 2016 -tulokset

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän