Hyppää pääsisältöön

UMK17 // Bileshown parhaat palat

Uuden Musiikin Kilpailun 2017 voittaja Norma John.
Uuden Musiikin Kilpailun 2017 voittaja Norma John. Kuva: Yle / Miikka Varila Uuden Musiikin Kilpailu,Norma John,umk17

Katso kaikki UMK17-showsta: lähetys, musiikkiesitykset ja mahtavat valokuvat! UMK17-showssa valittiin euroviisuedustaja 2017. Uuden Musiikin Kilpailun voittoon vyöryi Norma John kappaleella Blackbird ja nappasi euroviisuedustajan tittelin.

Uuden Musiikin Kilpailun voitosta ja euroviisuedustuspaikasta kamppailivat Alva, Anni Saikku, Club La Persé, Emma, Günther & D'sanz, Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies, Lauri Yrjölä, My First Band, Norma John ja Zühlke. Lähetyksen juonsi Krista Siegfrids. UMK-kommentaattorina sekä Etkot- ja Jatkot-ohjelmien isäntänä toimi Mikko Silvennoinen. Green roomissa kilpailijoita viihdytti näyttelijä Niina Lahtinen.

Shown avausnumerosta UMG - Bitch vastasi Krista, jolla muuten oli seitsemän asunvaihtoa lähetyksen aikana. Numerossa pianistina nähtiin Softenginen Topi Latukka. Väliaikanumeroina nähtiin kaksi supertähteä. Ensimmäisessä koettiin todellista varhaisteinihysteriaa, kun lavan valtasi norjalainen sensaatioduo Marcus & Martinus kolmen biisin medleyllään Bae/Girls/Light It Up. Toisessa Jenni Vartiainen palasi lavoille ja esitti Turvasana-biisinsä ensimmäistä kertaa yleisön edessä upean tanssikoreografian tukemana.

Showssa jännitettävää riitti viimeisille sekunneille saakka. Ennakoon viisufanikunnan pinnan alla kuplinut Norma John kappaleellaan Blackbird voitti kilpailun lopulta selvästi. Voidaanko puhua ihan pienen pienestä yllätyksestä!? Kansainvälisten raatien pisteidenannon jälkeen Norma Johnilla oli 94 pistettä. Tässä vaiheessa kakkossijaa piti Zühlke 74 pisteellä ja kolmatta sijaa Emma 53 pisteellä. Yleisöäänillä yhtye sai 88 pistettä ja piti ykkösasemansa loppuun saakka yhteispisteillä 182! Myös Zühlke ja Emma pitivät sijoituksensa pistein 145 ja 106.

Lataa tästä taikaexceli, josta löydät kilpailijakohtaiset pisteet. Taulukosta löydät niin yleisön kuin eri kansainvälisten raatien antamat pisteet.

UMK17-voittajan ja Suomen euroviisuedustajan valintaan vaikuttivat 50% yleisöäänet (ennakkoäänet ja lähetyksen aikana annetut äänet) sekä 50% lähetyksen aikana kymmenen kansainvälisen raadin Espanja, Islanti, Iso-Britannia, Israel, Latvia, Norja, Ranska, Ruotsi, Ukraina ja Viro antamat pisteet.

UMK18 // Näin äänet lasketaan

UMK17-voittajan ja Suomen euroviisuedustajan valintaan vaikuttavat 50% yleisöäänet (ennakkoäänet + lähetyksen aikana annetut äänet) sekä 50% lähetyksessä annetut kansainvälisten raatien antamat pisteet.

Kansainvälisillä raadeilla on annettavanaan 430 pistettä, täten yleisöäänien arvo on kanssa 430 pistettä.

1. Kymmenen kansainvälistä raatia antavat kilpailijoille 430 pistettä.

 • Jokaisen kansainvälisen raadin jäsen antaa 1, 2, 4, 6, 8, 10 ja 12 pistettä suosikeilleen, loput saavat 0 pistettä.
 • Jokaisen kansainvälisen raadin jäsenen pisteet lasketaan yhteen ja kilpailijat laitetaan tämän perusteella paremmuusjärjestykseen.
 • Tasapelitilanteessa maaraadin puheenjohtajan ääni on ratkaiseva.
 • Kansainvälisen raadin ykköseksi rankattu kilpailija saa 12 pistettä, seuraava 10 pistetta, seuraava 8 pistettä, jne.
 • Yhteensä siis yksi maaraati antaa 43 pistettä. Kymmenen maata antaa siis 430 pistettä.
 • Nämä pisteet julkaistaan yksi maa kerrallaan suorassa lähetyksessä.

2. Yleisön antamat äänet muutetaan 430 pisteeksi

 • Yleisö on saanut jo äänestää kerran ennakkoon, lähetyksen aikana voi äänestää puhelimitse, tekstiviestillä sekä verkon välityksellä
 • Kun yleisöäänestys suljetaan, lasketaan ennakkoäänet ja suoran lähetyksen aikana annetut äänet yhteen. Äänien painoarvo on sama.
 • Kunkin kilpailijan saama äänimäärä muutetaan prosenttilukemaksi kokonaisäänipotista. Laskuesimerkki: Jos ääniä annettiin 100 kpl ja Kilpailija X sai 20 ääntä, hän sai siis 20% äänistä.
 • Tämän jälkeen muutetaan Kilpailijan X saama äänien %-lukema pisteiksi laskemalla %-lukema 430 pisteestä. Yllämainittua esimerkkiä jatkaen, Kilpailija X:n 20% osuus 430 pisteestä, on 86 pistettä.

3. Lopuksi pisteet lasketaan yhteen

 • Kansainvälisten raatien antamien pisteiden jälkeen julkaistaan yleisöääniin pohjautuvat pisteet.
 • Kuka saa eniten pisteitä on voittaja

UMK17

 • UMK18-haku on päättynyt!

  Kiitokset kaikille biisin lähettäneille

  UMK18-haku oli auki pe 1.9. - ma 4.9. Kiitokset kaikille biisin lähettäneille, ilmoitamme jatkoon pääsystä syyskuun loppuun mennessä. Uuden Musiikin Kilpailun voittaja edustaa Suomea Eurovision laulukilpailussa Portugalin Lissabonissa toukokuussa 2018.

 • UMK17 // Etkot pe 27.1.

  MARCUS & MARTINUS!!1!!!!!

  Perjantain Etkot-lähetyksessä on erikoisvieras: sensaatioduo Marcus & Martinus! Lähetystä isännöi Mikko Silvennoinen.

 • UMK17 // Etkot to 26.1.

  Torstaina paljastetaan UMK17-shown ydinelementti

  Torstain Etkot-lähetyksessä paljastetaan UMK17-shown ydinelementti: UMK17-lava - it's huge! Tämä ei ole vaihtoehtoinen fakta. Perjantaina Etkoilla käy sensaatioduo Marcus & Martinus. Lähetyksiä isännöi Mikko Silvennoinen.

 • Emma: Circle of Light

  WDM = Wooden Dance Music

  "WDM eli Wooden Dance Music. Olen muokannut EDM-käsitettä omakseni. Tykkään, että musiikki on tanssittavaa ja akustiset soittimet tekevät siitä lämpimämpää ja juuri minun näköistäni." Lue lisää Emmasta.