Hyppää pääsisältöön

Psykologia: Tasapaino on voimavara

Sadun tehtävä: Pyskologia.
Sadun tehtävä: Pyskologia. Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen tehtävät,vaakakapina

Nukutko huonosti? Onko sinulla päänsärkyä? Muistihäiriöitä? Itkuisuutta tai äksyisyyttä? Kehon, mielen ja sosiaalisen elämän tasapaino eli balanssi on voimavara terveellisessä elämänmuutoksessa. Tunnistatko sinä, kun tasapainosi järkkyy?

Tehtävä:

Mieti omalta kannaltasi seuraavia asioita:

 • Mitkä ovat sinun hälytyskellojasi? Asioita, jotka kertovat, että nyt tasapainosi on heikentynyt? Tasapainon järkkymisen voi huomata kehon, mielen tai sosiaalisen elämän alueella.
 • Minkälaiset asiat kehossasi kertovat viestiä ylikuormituksesta? Erilaiset kiputilat ja huonounisuus ovat usein merkkejä tasapainon heikkenemisestä.
 • Miten mielesi, ajatuksesi ja tunteesi muuttuvat? Itkuisuus, äksyisyys tai muistihäiriöt ovat yleisiä merkkejä tasapainon järkkymisestä.
 • Entä sosiaalinen elämä? Jos kaipaat yksinäisyyttä tai sosiaalisen elämän vilkkaus rasittaa, saattaa se olla merkki hälytyskelloista.

Lopeta laihdutus, aloita elämä! Liity kapinajohtaja Jennyn joukkoihin Facebookissa.

Psykologia

 • Vaakakapina - kansanliike, joka mursi pikadieettien vallan

  Kenenkään ihmisarvo ei ole kiinni kehon koosta

  Vaakakapina veti lääkärit, ministerit, kuntokeskukset ja ikilaihduttajat mukaan rintamaan. Kampanja mursi läskimyyttejä ja haastoi purkamaan kehovihan kulttuuria. Kun ihminen pitää itsestään, hän alkaa haluta itselleen hyviä asioita.

 • Sadun joulukirje: "Ajattelen edelleen, että ihminen on ihana!"

  Olkaamme kanssalaisia, ehdottaa Satu Lähteenkorva

  Millainen kulunut kapinavuosi on ollut Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorvan näkökulmasta? Tässä Sadun joulukirje! Rakkaat vaakakapinalaiset ja sen rohkeat tukijat, En ole haikealla mielin, en, vaikka kohdallani päättyy yksi vaihe kapinassa, kun tehtäväni asiantuntijan roolissa päättyy. Olen saanut oppia paljon, enemmän kuin arvaatkaan.

Uusimmat sisällöt - Vaakakapina