Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen, Postimuseon ja Postin postimerkkikilpailu

Suomen luonto -piirustus Pikku Kakkosen postissa
Suomen luonto -piirustus Pikku Kakkosen postissa Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pikku kakkosen posti

Pikku Kakkonen, Postimuseo ja Posti pyytävät lapsilta Suomen luonto -aiheisia piirustuksia. Saapuneita piirustuksia esitellään Pikku Kakkosessa sekä Postimuseon näyttelyssä. Yksi piirustuksista ikuistetaan myös postimerkkiin keväällä 2017.

Pikku Kakkosen postin postiaihe on Suomen luonto. Mikä ilahduttaa kaikkein eniten tuolla ulkona? Mikä juttu on Suomen luonnossa kaikkein kaunein, kaikkein mielenkiintoisin tai ihmeellisin? Millaisia kivoja juttuja voi nähdä ihan joka päivä vaikka omassa pihassa? Siinä ihan lähellä? Piirrä kuva ja kerro tarina Suomen luonnon ihanuudesta ja monipuolisuudesta.

Osallistumisohjeet ja säännöt:

Piirrä Suomen luontoon liittyvä kuva valkoiselle A4-paperille ja liitä mukaan nimi, paikkakunta ja vanhemman sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Lähetä piirustus osoitteeseen:

Pikku Kakkosen posti
PL 347
33101 Tampere

Piirustuksien lähetysaika Pikku Kakkoseen on 31.1. – 17.2.2017. Järjestävät tahot valitsevat kymmenen piirustusta, joista eniten yleisöääniä saava kuva julkaistaan postimerkkinä 24.5.2017. Lisäksi kaikki 10 kuvan piirtäjää palkitaan postimerkeillä (5 arkillista postimerkkejä omasta piirustuksestaan).

Katsojat valitsevat postimerkkinä julkaistavan piirustuksen kymmenen ehdokkaan joukosta. Äänestys on osoitteessa yle.fi/lapset ajalla 1.3. - 31.3.2017.

Pikku Kakkonen, Postimuseo ja Posti Oy pidättävät itselleen oikeuden kampanjaan lähetetyistä piirustuksista. Kampanjan järjestäjillä on kaikkiin piirustuksiin vapaa käyttöoikeus kampanjaan liittyvissä tapahtumissa, näyttelyissä, julkaisuissa ja postimerkkituotteissa. Posti Oy:llä on oikeus tuottaa postimerkkejä lähetetyistä piirustuksista. Posti voi muokata, rajata tai sävyttää kuvaa sekä lisätä siihen postimerkin vaatimat merkinnät. Piirustuksia ei palauteta.

Pikku Kakkosella, Postimuseolla ja Posti Oy:llä on oikeus käyttää saapuneita piirustuksia kampanjasta tiedottamiseen televisiossa, lehdissä ja verkossa, eikä niistä makseta erikseen.

Kuvien lähettäjien henkilötietoja käytetään vain kampanjaan liittyvään yhteydenpitoon ja tiedot hävitetään kampanjan jälkeen. Tietoja ei käytetä tai luovuteta suoramarkkinointitarkoituksiin.

Kommentit
 • Pii ja Poju rakentavat ja keksivät Pikku Kakkosessa

  Pii ja Poju nauttivat rakentelusta ja keksimisestä.

  Pii ja Poju nauttivat rakentelusta ja keksimisestä, sekä päätyvät monenlaisiin vauhdikkaisiin seikkailuihin rakentamillaan laitteilla ja ajoneuvoilla. Pii ja Poju tavataan Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 9.9. lähtien. Ohjelma on katsottavissa myös Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

 • Kaisa ja Olli janoavat tietoa Pikku Kakkosessa

  Animaatiosarjan ystävyksillä on loputtomasti kysymyksiä.

  Kaisa ja Olli ovat ystävykset, jotka asuvat naapuritaloissa. He ovat molemmat nelivuotiaita ja heillä on loputtomasti kysyttävää. Sarjan jaksoissa he kysyvät Kaisan isältä joka päivä uuden kysymyksen. Yhdessä Ollin lelu-robotin, Tieturin ja Kaisan leluapinan, Buun kanssa he ryhtyvät itse etsimään vastauksia kysymyksiinsä. Tietoa kaivataan kissanviiksistä, hampaista, varjoista ja dinosauruksista, sekä monesta muusta lasten mieltä askarruttavasta asiasta. Kaisa ja Olli nähdään Pikku Kakkosessa torstai-iltaisin 23.8. alkaen ja Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

 • Älä Reima räjähdä!

  Tunteiden kuohua Pikku Kakkosessa.

  Tunteiden kuohua Pikku Kakkosessa: katso, pelaa ja kokeile kotona! Kymmenosainen animaatiosarja kertoo supersankaripoika Reima Räiskeestä, jonka kiukkumittari nousee hetkessä nollasta sataan ja televisiosarjan lisäksi Reima Räiske löytyy Pikku Kakkosen sovelluksesta minipelinä.