Hyppää pääsisältöön

Prisma: Yellowstonen arvoitus

Aikoinaan kymmenet tuhannet vapitit, isokauriiden lähisukulaiset, vaelsivat Yellowstonen laaksoissa
Tutkijat yrittävät selvittää vapitien mysteeriä. Aikoinaan kymmenet tuhannet vapitit, isokauriiden lähisukulaiset, vaelsivat Yellowstonen laaksoissa Kuva: ASEIF A. yle tv1

TV1 keskiviikkona 12.7.2017 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaina 15.7. klo 14.05 ja tiistaina 18.7. klo 23.40
Yle Areenassa 30 päivää

Yellowstonen kansallispuisto on ainutlaatuinen niin eläimistöltään kuin luonnonmuodostumiltaan.

Aikoinaan kymmenet tuhannet vapitit, isokauriiden lähisukulaiset, vaelsivat Yellowstonen laaksoissa, mutta nykyään yhä harvemmat yksilöt saavuttavat talvehtimisalueensa.

Palkittu dokumentti kertoo, kuinka tutkijat yrittävät selvittää hupenevien vapitien mysteeriä.

Onko kenties syynä susi, joka tuotiin alueelle 20 vuotta sitten, samaan aikaan kun vapitien lukumäärä romahti. Vai harmaakarhu, joka on saalistanut suurpedoille alttiita vasoja?. Vai selittääkö ekosysteemin horjumisen jokin muu syy?

Mystery In Yellowstone. Tuotanto: Taglicht Media, Saksa, 2015. Lukijana on Juhani Rajalin. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran helmikuussa 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.