Hyppää pääsisältöön

Sohvaperunat tulee taas! Uudet jaksot alkavat 10.2. Kakkosella

Sohvaperunoiden tv-raati.
Sohvaperunoiden 3. kausi alkaa 10.2. Yle TV2:ssa. Sohvaperunoiden tv-raati. Kuva: Pyry Pietiläinen/ Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Kultaisella Venlalla vuoden parhaana viihdeohjelmana palkittu Sohvaperunat palaa ruutuun uusin jaksoin. Televisioviikon kohokohdat pannaan pakettiin 10 jakson verran Yle TV2:ssa perjantaisin klo 21.

Jatkuvasti uusia faneja löytävä, toivottu, odotettu ja kulttisuosioon kammennut Sohvaperunat jatkuu kolmannelle kaudelle. Tutut Sohvaperunat ovat jälleen valmiina kokemaan ja kommentoimaan ja kokemaan kanssasi viikon televisiotarjonnan. Mukaan uudelle kaudelle on löydetty myös muutama uusi sohvis.

Mici ja Maicci, Oulu

Sohvaperunoiden Mici ja Maicci sohvalla.
Sohvaperunat Mici ja Maicci Oulusta. Sohvaperunoiden Mici ja Maicci sohvalla. Kuva: Ville Honkonen / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Oululaiset Mika ”Mici” ja Marja ”Maicci” harrastavat yhdessä muun muassa ruuanlaittoa, chilien kasvatusta, pilkkimistä ja saunomista. Arjen kiireessä yhteistä aikaa on välillä vähän, joten kahdenkeskiset tv-hetket sohvalla ovat avioparille arvokas ja ihana tapa rentoutua. Tv:stä he katselevat mieluiten musiikki- ja kokkiohjelmia.

Tanja ja Sannis, Nousiainen

Tanja ja Sannis ovat sohvaperunoita.
Tanja ja Sannis ovat uusia sohvaperunoita. Tanja ja Sannis ovat sohvaperunoita. Kuva: Stefan Palmén / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Sanavalmiit ystävykset Tanja ja Sannamari ”Sannis” ovat tunteneet toisensa 14 vuotta. He kyläilevät toistensa luona noin kerran viikossa. Sanniksen harrastuksiin kuuluu esimerkiksi mummoilu ja kotoilu ja Tanja tykkää ratkoa japanilaisia ristikoita sekä palapelejä. Tanjalla on kaksi englanninbulldoggia, Siru ja Simo. Siru on Sanniksen englanninbuldoggi Elviiran pentu ja Simo taas Elviiran isoeno.

Pinja ja Sanna, Helsinki

Kuvassa Sanna ja Pinja.
Sohvaperunoiden 3. kauden Pinja ja Sanna. Kuvassa Sanna ja Pinja. Kuva: Pyry Pietiläinen / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Pinja ja Sanna ovat ystäväpari Helsingistä, jotka ovat ahkeria ja suulaita televisionkatsojia. Naiset ovat alkaneet bestiksiksi teatteriharrastuksen myötä ja onpa heillä ollut yhteinen bändikin. Ystävykset laulavat mielellään karaokea ja käyvät yhdessä sukkahousuostoksilla Tallinnassa.

Aiju ja Jussi, Lahti

Kuvassa Jussi ja Aiju.
Kuvassa uudet sohvaperunat Jussi ja Aiju. Kuvassa Jussi ja Aiju. Kuva: Pyry Pietiläinen / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Aiju ja Jussi ovat alun perin Turusta kotoisin oleva pariskunta, joka opiskelee tällä hetkellä Lahdessa teatteria ja elokuvaa. Pariskunta viettää aikaansa pelaten videopelejä, keskustellen erinäisistä ilmiöistä, nautiskellen elämästä ja ajellen Jussin Ladalla. Jussi tykkää keräillä kaikenlaisia koristeita, kuten leluja ja nostalgisia tuotepakkauksia. Aiju puolestaan on kiinnostunut mm. matkailusta ja taiteesta.

Viime kaudelta jatkavat Sohvaperunat:

Laura, Ville, Akseli ja Aamos, Turku

Kuvassa Laura, Aamos, Akseli ja Ville.
Sohvaperunoina jatkavat Laura, Aamos, Akseli ja Ville.. Kuvassa Laura, Aamos, Akseli ja Ville. Kuva: Stefan Palmén / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Sporttinen turkulaisperhe eli Laura, Ville, Akseli ja Aamos kokoontuvat olohuoneensa sohvalle tarkoin määritellyille paikoilleen. Porukan nuorin, kahdeksanvuotias Aamos, huvittaa katsojia ja muuta perhettä jatkuvilla kysymyksillään.

Jari ja Sanna, Helsinki

Kuvassa Jari ja Sanna.
Sohvaperunat Jari ja Sanna. Kuvassa Jari ja Sanna. Kuva: Pyry Pietiläinen / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Helsinkiläiset ystävykset Jari ja Sanna ovat tuttuja siitä, että he sekä rakastavat että inhoavat ohjelmia yhtä suurella intohimolla. Viihde- ja reality-ohjelmat ovat tämän kaksikon rakkaus, samaten kuin kuppi herkullista kahvia.

Linda ja Jani, Oulu

Jani ja Linda sohvalla.
Jani ja Linda jatkavat Sohvaperunoiden 3. kaudella. Jani ja Linda sohvalla. Kuva: Ville Honkonen / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Oulussa itse suunnittelemassaan ja rakentamassaan omakotitalossa asuvat Linda ja Jani poikineen. Linda rakastaa sisustusohjelmia, jotka antavat Janin mukaan hänelle liikaa ideoita ja sitä kautta lisää rakennushommia Janille.

Eila, Minna ja Olli, Lohja

Kuvassa Eila, Minna ja Olli, Lohja.
Kuvassa Eila, Minna ja Olli, Lohja. Kuva: Pyry Pietiläinen / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Eila ja Minna ovat teatteriharrastajia Lohjalta. Eila kutoo sukkia ja välttelee urheilun katsomista. Minna pitää itseään tosi-tv friikkinä. Yhdessä he rakastavat katsoa musiikkiohjelmia ja kilpailuja. Toisinaan mukana tv:n tarjontaa on seuraamassa myös Minnan poika Olli.

Eero, Henkka, Paavo ja Tauno, Helsinki

Sohvaperunat ja ukkiskerhon Henkka, Eero ja Tane.
Ukkiskerhon Henkka, Eero ja Tane. Sohvaperunat ja ukkiskerhon Henkka, Eero ja Tane. Kuva: Stefan Palmén / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Lauttasaaren seniorikodin Eero, Henkka, Paavo ja uusi jäsen Tauno, edustavat laaja-alaista tietämystä vuosien kokemuksella. Televisiosta nämä herrasmiehet katselisivat mieluiten Pekkaa ja Pätkää, mutta paremman puutteessa urheilu ja ajankohtaisohjelmatkin kelpaavat. Tältä kvartetilta tulee suora ja kaunistelematon mielipide kaikkeen katsottuun.

Marja ja Eija, Ranua

Kuvassa sohvaperunat Marja ja Eija.
Ranualaiset Marja ja Eija. Kuvassa sohvaperunat Marja ja Eija. Kuva: Stefan Palmén / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Ranualaiset Marja ja Eija asuvat saman rivitalon eri asunnoissa, mutta iltansa he viettävät yhdessä tv:n ääressä. Äiti ja tytär tykkäävät molemmat komeista miesjuontajista ja heitä kommentoidaankin suoraan ja ronskiin sävyyn.

Osku ja Juhani, Turku

Kuvassa Osku ja Juhani
Sohvaperunat Osku ja Juhani. Kuvassa Osku ja Juhani Kuva: Pyry Pietiläinen / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Turkulaiset kaverukset Osku ja Juhani viihtyvät Oskun sohvalla television parissa. Heidät muistetaan erityisesti harvasanaisista ja viipyilevän syvällisistä keskusteluista kanavasurffailun välissä.

Jorma ja Soile, Rovaniemi

Kuvassa Jorma ja Soile.
Kuvassa sohvaperunat Jorma ja Soile. Kuvassa Jorma ja Soile. Kuva: Ville Honkonen / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Jorma ja Soile viihtyvät keittiössään television ja leivinuunin lämmössä. Soilen mieleen televisiossa ovat ohjelmat, joissa rakastavaiset löytävät toisensa. Jorma ei ole kyseisistä ohjelmista täysin vakuuttunut, mutta seuraa niitä sujuvasti vierestä.

Jarno ja Perttu, Helsinki

Kuvassa Perttu ja Jarno.
Sohvaperunat Perttu ja Jarno. Kuvassa Perttu ja Jarno. Kuva: Pyry Pietiläinen / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Suorapuheinen pariskunta Jarno ja Perttu asuu uuden koiransa kanssa Helsingissä. Jarno uskaltaa esittää ääneen ne kaikkien huulilla roikkuvat kysymykset ja Perttu tasoittelee myrskyjä.

Iida ja Nelli, Helsinki

Kuvassa Iida ja Nelli.
Sohvaperunoina jatkavat myös Iida ja Nelli. Kuvassa Iida ja Nelli. Kuva: Jussi Hellsten / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Helsinkiläiset ystävykset Iida ja Nelli tapasivat aikoinaan jalkapalloharrastuksen parissa. Parikymppisten naisten iltoihin kuuluu paitsi tv:n katselu Nellin luona, myös iltasmoothiet ja berliininmunkit. Iida pelkää rottia.

Sohvaperunoiden kaksi ensimmäistä tuotantokautta ovat katsottavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa.

Sohvaperunat 10.2. alkaen perjantaisin Yle TV2:ssa klo 21 ja Yle Areenassa.

Kommentit

Yle TV2