Hyppää pääsisältöön

Analyysi: Isac Elliot on poikkeuksellisen lahjakas suomalaispoppari, mutta mihin suuntaan hänen uransa on menossa seuraavaksi?

Isac Elliotin ura on nyt käännekohdassa. Nuori poppari tasapainoilee kansainvälisen uran ja kotimaan menestyksen välillä. 16-vuotias laulaja ei ole vielä aikuinen, mutta ei enää lapsikaan.

Isac Elliotilla on monta rautaa tulessa juuri nyt. // Kuva: Promokuva: Sony Music

Isac Elliotin ura on kuin suoraan popsatukirjasta, mutta mitä tapahtuu seuraavaksi?

Tällä hetkellä ensimmäistä kertaa koko Elliotin uralla ei ole selvää, mikä on seuraava askel. Vielä ei tiedetä, breikkaako hän isosti Yhdysvalloissa vai kasvaako hänestä yksi Pohjolan isoimmista poptähdistä.

Isac Elliotin nousujohteinen popura alkoi vuonna 2012, kun hän allekirjoitti levydiilin Sony Musicin kanssa. Jo seuraavana vuonna Ikke noteerattiin yhdysvaltaisella tulevaisuuden tähtiä ennakoivalla Billboard Next Big Sound -listalla. Se on hieno saavutus nuorelle popparille. Samalle listalle on nostettu muun muassa Martin Garrix.

Elliotin _Wake Up World -_debyyttialbumi julkaistiin toukokuussa 2013. Iken tunnetuin oma kappale on edelleen platinaa myyneen esikoisalbumin ensimmäinen single New Way Home, joka sai aikoinaan ensisoittonsa YleX:n Uuden musiikin aamuvuorossa. Siitä tähtitarina siis alkoi kunnolla.

Pian Elliot palkittiinkin jo sekä kotimaisessa Emma Gaalassa että kansainvälisessä MTV Europe Music Awards -gaalassa.

Elliotista tuli nopeasti suosittu myös Suomen rajojen ulkopuolella, etenkin norjalaisyleisö hullaantui suomalaispopparista. Elliot on uransa alusta asti tähdännyt kansainvälisille markkinoille, mutta ehdottomasti suurin saavutus olisi breikata Yhdysvalloissa.

Niinpä Ikke lähti Amerikkaan ja siellä alkoi tapahtua. Lipstick-sinkulle tuli fiittaajaksi yhdysvaltalainen rap-tähti Tyga. Sen jälkeen seurasi yhteistyöneuvottelut muun muassa Disneyn kanssa. Elliotin Baby I -biisi lisättiin Radio Disneyn soittolistalle ja myöhemmin No One Else -kappale nousi Yhdysvaltojen suurimman satelliittiradiokanavan SiriusXM:n soittolistalle. Ei ollenkaan huono alku jenkkimarkkinoilla.

Viime vuonna Isac Elliot puolestaan esiintyi ensimmäisenä suomalaisena The Today Show’ssa. 16-vuotias Isac Elliot on siis jo nyt tehnyt kotimaista musiikkihistoriaa, vaikka matka on vasta alussa.

Tungevaag & Raabanin feat Isac Elliot: Beast Nyt Isac Elliotilla on enemmän yhteisprojekteja meneillään kuin koskaan. Ja ne kaikki ovat todella erilaisia.

Viime vuonna hän vieraili Tungevaag & Raabanin Beast-sinkulla, josta tuli kansainvälinen hitti: sitä on kuunneltu Spotifyssa reilusti yli 24 miljoonaa kertaa.

Viime viikonloppuna UMK-finaalin aikaan Ikke ja norjalaissensaatio Marcus & Martinus puolestaan vihjailivat Instagramissa yhteiskappaleesta. Se olisi todellista korvakarkkia kaikkein nuorimmille faneille. 

Nuoret muusikot ovat tunteneet toisensa jo pitkään.

- Olimme kiertueella yhdessä Norjassa, kun olimme vielä tosi pieniä. Tunnen heidät hyvin, he ovat tosi energisiä, Elliot kommentoi YleX:lle.

Mikael Gabriel x Isac Elliot: Ring ring ring Ikke voi lähteä toiseenkin suuntaan. Hänestä voi tulla myös entistä isompi koko kansan tähti Suomessa ja suomeksi.

Tänään 2. helmikuuta Isac Elliot ja Mikael Gabriel julkaisivat yhteisen EP:n, joka sisältää kolme biisiä: Liikaa sussa kii, Rullaan ja Ring ring ring. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Elliot julkaisee musiikkia suomeksi. Tämä yhteistyö taas tuntuu olevan tarkoitettu hieman vanhemmalle yleisölle kuin Marcus & Martinuksen fanikanta.

- En koskaan ajatellut, että teen suomeksi, mutta Miklu on mun tosi hyvä frendi ja haluan antaa nämä biisit mun suomalaisille faneille, koska tulen olemaan tosi paljon ulkomailla tänä vuonna. Halusimme tehdä jenkkistailia. Ring ring ring on niin jenkki kuin vaan voi olla, mutta suomeksi, Elliot kuvailee EP:tä YleX:lle.

Suomenruotsalainen Elliot on oppinut puhumaan paremmin suomea, koska on käyttänyt kieltä rohkeasti.

- Olen yrittänyt joskus ennenkin laulaa suomeksi, mutta se ei ollut kaunista.

Elliotin julkisuuskuvassa ei ole koskaan ollut pienintäkään säröä. Hän julkaisee söpöjä Instagram-kuvia, heittää hauskaa läppää haastatteluissa ja hänellä on poikkeuksellisen hyvä lauluääni.

Kuten kaikkien teinipoppareiden kohdalla, myös Iken tapauksessa kuitenkin jännittää, miten siirtyminen teinitähdestä aikuiseksi artistiksi sujuu. Elliotin uusi kaveri Mikael Gabriel on tunnettu aiemmin pahana poikana, tosin hänen imagonsa on pehmentynyt paljon viime aikoina. Aikooko Elliot tehdä jatkossa imagostaan rajumman?

Ikke kokeilee siipiään tällä hetkellä todella monella eri tavalla. Jollekin se voisi näyttäytyä jopa sekavana, mutta toisaalta amerikkalaisten ei tarvitse edes tietää, mitä kaikkea Ikke tekee Suomessa tai muissa Pohjoismaissa.

Lue myös:

Biisianalyysissä Liikaa sussa kii: Mikael Gabriel ja Isac Elliot ovat herkkiä jätkiä, jotka laulavat kauniisti menetetystä rakkaudesta

Isac Elliot ainutlaatuisella keikalla kymmenen faninsa kanssa – katso ensimmäinen YleX Live tästä