Hyppää pääsisältöön

Kimmo Ohtoselle Vuoden tiedeviestintäpalkinto

Toimittaja Kimmo Ohtonen palkittiin Suomen tiedetoimittajain liiton vuoden 2017 tiedeviestintäpalkinnolla.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Kimmo Ohtonen on työssään tuonut näkyviin suomalaista luontoa ja erityisesti petoeläinten elämää. Häntä kiitetään sillanrakentajaksi, joka ei kaihda vaikeitakaan aiheita ja laittaa itsensäkin likoon.

Kimmo Ohtosen toimittamassa Katoava Pohjola -dokumenttisarjassa tartuttiin muun muassa petokysymykseen Kainuussa ja Lapissa.

Vuoden tiedeviestintäpalkinnon arvo on 2 000 euroa.

Suomen tiedetoimittajain liitto on noin 1 100 tiedeviestijän järjestö, jonka jäseniä ovat tiedetoimittajat, tieteen tiedottajat ja tieteellisten lehtien toimittajat sekä muut tiedeviestinnän parissa työskentelevät ammattilaiset.