Hyppää pääsisältöön

Yle aloittaa filmidigitointia ja -restaurointia koskevat yt-neuvottelut

Ylen Tuotannot-yksikön Lähetys- ja mediapalvelut -osastolla alkaa 17.2.2017 filmidigitointia ja -restaurointia koskevat yt-neuvottelut. Neuvottelujen piirissä on neljä tehtävää Pasilassa.

Ylen filmikokoelma on historiallisesti arvokas. Kokoelmaan kuuluu noin 45 000 ohjelmaa, joista vanhimmat ovat 1900-luvun alusta, tuoreimmat 1990-luvulta. Nykyisellä toimintamallilla filmiä pystytään digitoimaan noin 400 tuntia vuodessa. Lisäksi Ylen käytössä oleva filmien skannaustekniikka on elinkaarensa päässä.

“Nykyisellä toimintamallilla koko kokoelman digitointi kestäisi 150 vuotta. Haluamme nopeuttaa digitointia, koska muuten osa kokoelmasta ehtii tuhoutua”, kertoo Lähetys- ja mediapalvelut -osaston päällikkö Lise-Lottie Ek.

Lisätiedot:
Lise-Lottie Ek
päällikkö, Lähetys- ja medianhallinta, Tuotannot, Yle
lise-lottie.ek@yle.fi