Hyppää pääsisältöön

Yle aloittaa yt-neuvottelut Julkaisut-yksikössään

Yle aloittaa Julkaisut-yksikössään yt-neuvottelut 9.2.2017.

Neuvottelut koskevat 102 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä. Neuvottelujen piirissä olevat tehtävät ovat pääosin Ylen arkisto-, versiointi- ja markkinointitoiminnoissa sekä radiokanavien yhteisessä puffituotannossa ja äänimaisemoinnissa.

Alustavan suunnitelman mukaan enintään 35 neuvottelujen piirissä olevista nykyisistä tehtävistä lakkaisi. Suunnitelma johtaisi toteutuessaan enintään 25 henkilön irtisanomiseen. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

“Suomalaisten mediankäyttö muuttuu, ja Julkaisut-yksikön päätehtävä on Ylen sisältöjen saattaminen suomalaisten käyttöön heille parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä edellyttää painotusten muutoksia toiminnassamme. Lisäksi meillä on yksinkertaisesti käytettävissä vähemmän palkkarahaa. Ylen rahoitus ei kasva vaikka yleinen kustannustaso nousee ja Yleltä myös edellytetään ulkopuolisten ostojen määrän kasvattamista”, sanoo julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Lisätiedot:
Ismo Silvo
julkaisujohtaja, Yle
ismo.silvo@yle.fi