Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Ylen tehtävänä on kertoa, kun tapahtuu

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Pohjalaisessa 3.2.2017.

Varatuomari Matti Jaakkola arvosteli Ylen uutisointia Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vastaisista mielenosoituksista (Pohjalainen 25.1.2017). Jaakkolan mielestä Yle ei uutisoinnissa kunnioita demokraattisten vaalien tulosta. Jouko Pesonen Alajärveltä puolestaan kysyi, onko Yle Uutisten suhtautuminen Trumpiin yksipuolista (Pohjalainen 26.1.2017).

Kiitämme kirjoituksista.

Yhdysvaltain presidentin valta maailmassa on valtava. Kampanjansa ja valtakautensa ensimmäisen viikon perusteella Donald Trump on yksi aikamme mielenkiintoisimmista poliitikoista. Ylen tehtävä on kertoa, kun maailmassa tapahtuu jotakin uutta, poikkeuksellista tai muutoin merkittävää. Uutisjournalismin tehtävä on myös suhtautua kriittisesti kaikkiin vallanpitäjiin. Siksi seuraamme Yhdysvaltain uuden presidentin toimia ja niiden vaikutuksia aktiivisesti.

Presidentti Trumpin vastaiset mielenosoitukset Yhdysvalloissa olivat poikkeuksellisen laajat. Ns. naisten marssille Washingtoniin osallistui enemmän mielenosoittajia, kuin marsseilla on Yhdysvalloissa nähty vuosikymmeniin. Samaan aikaan järjestettiin satoja mielenosoituksia ympäri maailmaa, myös Suomessa.

Kertomalla presidentti Trumpin toimista sekä mielenosoituksista Washingtonissa ja muualla Yle teki työtä, joka sen kuuluu hoitaa. Ylen keskeinen arvo on riippumattomuus ja sille perustamme työmme myös näinä kansainvälisen politiikan myrskyisinä aikoina.

Elina Ravantti
ulkomaantoimituksen päällikkö
Yle Uutiset

Jukka Niva
yhteiskuntatoimituksen päällikkö
Yle Uutiset