Hyppää pääsisältöön

Assembly Winterin Overwatch-mestarit: "Suomalaiset vaan tykkää pelata CS:ää"

Ninjas in Pyjamasin Joonas 'zappis' Alakurtti ja Joona 'Fragi' Laine
Assembly Winterin Overwatch -turnauksen voitti Ninjas in Pyjamas. Kuvassa suomalaistiimin pelaajat Joonas 'zappis' Alakurtti ja Joona 'Fragi' Laine. Ninjas in Pyjamasin Joonas 'zappis' Alakurtti ja Joona 'Fragi' Laine Kuva: Joel Tainio Overwatch (videopeli),e-urheilu,Assembly (tapahtuma)

Assembly Winter 2017 -turnauksista suurin oli eittämättä Counter-Strike: Global Offensive, mutta myös nuorta ja nousevaa Overwatchia seurattiin Helsingin Messukeskuksessa silmät kovana.

Kiihkeässä suomalaisfinaalissa kohtasivat HIFK:n e-urheilujengi Helsinki REDS sekä maailman huipputiimeihin lukeutuva Ninjas in Pyjamas. NiP vei odotetusti voiton, mutta Reds paitsi pisti yllättävän kovaa hanttiin myös keräsi tarmokkaalla taistelullaan monta uutta fania.

Kokeneille NiP-pelaajille Joona 'Fragi' Laineelle ja Joonas 'zappis' Alakurtille 3-2-finaalivoitto oli odotettua tiukempi.

- Aika huojentuneet oli fiilikset loppuottelun jälkeen. Me ollaan kuitenkin sen verran treenattu yhdessä, että meidän peruspelillä pitäisi voittaa vähän helpommin, 'Fragi' jutteli Yle E-urheilulle ennen CS:GO-finaalia.

- Me oltiin kuitenkin suuri ennakkosuosikki turnauksessa ja ollaan pelattu suhteessa paljon enemmän kuin kukaan vastustajajoukkueista täällä, komppasi 'zappis'.

Suuren maailman menoon ja kansainvälisiin turnauksiin tottuneelle NiP:lle Assembly Winter oli suhteessa matalammasta tasosta huolimatta mieluinen yllätys. Puitteet olivat huippuluokkaa ja vastasivat suuren maailman turnausympäristöä.

- Ainoastaan Blizzconissa on ollut selkeästi suurempi lava, kiitteli 'zappis'.

Ninjas in Pyjamasin Joonas 'zappis' Alakurtti ja Joona 'Fragi' Laine
Ninjas in Pyjamasin Joonas 'zappis' Alakurtti ja Joona 'Fragi' Laine pääsivät myös Yle E-urheilun TV-haastatteluun. Ninjas in Pyjamasin Joonas 'zappis' Alakurtti ja Joona 'Fragi' Laine Kuva: Joel Tainio Overwatch (videopeli),Assembly (tapahtuma),e-urheilu

Overwatchista Counter-Striken haastajaksi?

Overwatch on uusi tulokas maailman e-urheilu-kartalla, mutta vasta noin vuoden vanha ensimmäisen persoonan ammuntapeli on silti noussut nopeasti suursuosioon. Assembly-turnauksessa finaalia varten tarvittiin katsomoon lisää tuoleja, kun kaikille halukkaille ei tahtonut löytyä ensin istumapaikkaa.

'Fragi' näkee, että lähitulevaisuudessa Overwatch saattaa nousta suosituimpien pelien kuten Dotan, League of Legendsin ja Counter-Striken rinnalle. CS:GO:n Pohjolan suosikkipelin paikkaa 'OW' kuitenkaan tuskin valloittamaa.

- Suomalaiset nyt vaan tykkää pelata CS:ää. Se on suomalaisten peli tällä hetkellä, naurahti 'zappis'.

Assembly Winterissä 'ninjat' seurasivat CS:GO -turnausta omien peliensä sivussa. 'Fragilla' ja 'zappiksella' oli myös yhteinen voittajasuosikki finaalissa: bulgarialainen Outlaws.

- Siellä oli se yksi pelaaja, joka huutelee paljon. Ainakin on meininki kunnossa!

Outlawsin Petar ’Partodis’ Cholakov
Outlawsin Petar ’Partodis’ Cholakov on pitänyt läpi turnauksen lavalla mekkalaa. Outlawsin Petar ’Partodis’ Cholakov Kuva: Joel Tainio Counter-Strike: Global Offensive,Assembly (tapahtuma),e-urheilu