Hyppää pääsisältöön

"Seinäjoen ihme" suli dizLownin käsittelyssä: "Oli vaikea pelata suomalaisyleisön edessä"

dizLown
Ranskalaistiimi dizLown raivasi tiensä finaaliin. dizLown Kuva: Joel Tainio Counter-Strike: Global Offensive,Assembly (tapahtuma),e-urheilu,dizlown

Assembly Winterin CS:GO -finaalissa ei nähdä suomalaisjoukkuetta, kun viimeinen lipunkantaja Rynnäkköviikset hävisi kiihkeässä välierässä ranskalaiselle dizLownille.

Turnauksen yllättäjiin lukeutunut Rynnäkköviikset aloitti välierän vahvasti. Pohjanmaalaistiimin puoliarvaamaton pelityyli yllätti ranskalaiset, ja Nuke-kartasta irtosi 16-12-voitto. Tasaisessa Cachessa johtoasema vaihtui tiuhaan, mutta lopulta dizLown saalisti voiton kartasta erin 19-15.

- Peli olisi pitänyt sulkea siinä vaiheesa, kun tilanne oli meille 15-14. Dust2:ssa pääsi vähän vissiin sitten jo jännitys iskemään ja samalla vihuilla meni kaikki nappiin, Rynnäkköviiksien kippari Christian ’EYELESS’ Bruun harmitteli Yle E-urheilulle välierän jälkeen.

- Vaikka täytyy kyllä myös asnoa, että vastustaja pelasi todella hyvin. Näki, että he ovat pelanneet ja treenanneet pitkään yhdessä.

Rynnäkköviikset
Rynnäkköviikset taisteli raivokkaasti. Rynnäkköviikset Kuva: Joel Tainio Assembly (tapahtuma),Counter-Strike: Global Offensive,e-urheilu

Kolmas kartta kulkikin alusta asti ranskalaiskomennossa. Rynnäkköviiksien loppukiri käynnistyi liian myöhään ja näin dizLown nappasi finaalipaikan viimeisen turnauksessa mukana olleen suomalaisjoukkueen edestä.

- Se oli erittäin kiihkeä ottelu. Emme olleet ollenkaan tottuneet vastustajan pelityyliin. Eikä suomalaisyleisönkään edessä ollut helppo pelata, kertoi dizLown pelinjohtaja Lambert 'Lambert' Prigent.

Finaalissa dizLown saa vastaansa voittajan välierästä Outlaws vastaan Planetkey Dynamics. 'Lambert' veikkasi bulgarialaisen Outlawsin voittoon, mutta mieluisampi vastus olisi kuitenkin samassa alkulohkossa pelannut – ja siellä diZlownin lyönyt – saksalaistiimi.

- Haluamme revanssin, ranskalaispelaajat uhkuivat yhteen ääneen.

dizLownin pelaajia
dizLownin pelaajia Kuva: Joel Tainio Counter-Strike: Global Offensive,e-urheilu,Assembly (tapahtuma)