Hyppää pääsisältöön

Blue Jasmine

Cate Blanchett elokuvassa Blue Jasmine, taustalla Sally Hawkins
Jasmine (Cate Blanchett), taustalla sisko Ginger (Sally Hawkins) Cate Blanchett elokuvassa Blue Jasmine, taustalla Sally Hawkins Kuva: Scanbox Entertainment Blue Jasmine,teeman elokuvat

Woody Allenin draamassa nähdään Cate Blanchett Oscar-roolissa omaisuutensa ja hermonsa menettäneenä seurapiirinaisena.
Teema perjantaina 11.8. klo 21.00. Areenassa vain suorana

Jasmine (Cate Blanchett) saapuu sisarensa luo San Franciscoon romahtamaan. Hänen rahakas avioliittonsa on loppunut miehen vankeustuomioon pitkään jatkuneesta finanssihuijauksesta, ja New Yorkin seurapiirielämään tottunut Jasmine joutuu kohtaamaan samanaikaisesti kaksi suurta järkytystä: ensinnäkin hän on rahaton ja toiseksi hän on elänyt vuosia täydessä itsepetoksessa.

Ginger (Sally Hawkins) yrittää auttaa sisartaan parhaansa mukaan muttei täysin käsitä, miten pohjattomaan tyhjyyteen Jasmine on putoamassa entisen elämänsä menetettyään.

Siinä on rajansa, kuinka paljon traumoja ihminen kestää ennen kuin lähtee kadulle huutamaan.― Jasmine

Jasmine pystyy säilyttämään aristokraattisen ulkoasunsa ja pinnallisen charminsa, mutta hän on riippuvainen toisten ihailusta ja emotionaalisesti täydellisen katastrofin partaalla eikä osaa mitään, millä voisi elättää itsensä. Ja vaikka hän on nähnyt totuuden vanhasta elämästään New Yorkissa, hän ei kykene näkemään, mitä hänen elämässään tällä hetkellä tapahtuu.

Blanchett ja Hawkins tekevät kumpikin vaikuttavat roolityöt. Blanchett palkittiin parhaan naispääosan Oscarilla ja Hawkins oli ehdolla naissivuosasta samoin kuin Allen alkuperäiskäsikirjoituksesta.

 • Blue Jasmine, USA 2013. O: Woody Allen. N: Cate Blanchett, Sally Hawkins, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Louis C. K., Andrew Dice Clay

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

 • Orwellin maailmoissa: Eläinten vallankumous ja 1984 kahden elokuvan Teemalauantaissa

  Teemalauantaissa 3.2. kaksi George Orwell -elokuvaa.

  Mikä onkaan Orwellin vuosi: 1948, 1984 – vai 2018? Teemalauantai vie meidät kirjailija George Orwellin kahden kuuluisimman teoksen maailmoihin. Kahden brittielokuvan illassa nähdään vallan ja vallankumouksen väärinkäyttöä terävästi analysoiva animaatioklassikko Eläinten vallankumous sekä vuonna 1984 valmistunut synkkä tulevaisuuskuvitelma, jossa isoveli valvoo kaikkea ja historia kirjoitetaan joka päivä uusiksi. 1984-elokuvan pääosissa ovat John Hurt ja Richard Burton.

 • Egenland Teemalla & Femillä maaliskuussa

  Egenland – uusi matkaopas Suomeen

  Egenland esittelee yllättäviä matkailun helmiä, omaleimaisia nähtävyyksiä ja kiehtovia persoonia ympäri maan – vähintään kahdella kielellä!

 • Ellan matkassa Etelä-Italiassa

  Harva tuntee eteläistä Italiaa. Lähde matkalle Ellan kanssa!

  Eteläinen Italia on aina näihin päiviin asti ollut Italiassa 15 vuotta asuneelle Ella Kanniselle, kuten niin monelle muullekin, arvoitus. Uudessa seitsemän osaisessa sarjassa Ella tutustuu etelän ankaraan historiaan ja sen monipuoliseen kulttuuriin.

 • Etelä-Italia Teeman elokuvissa talvella 2018

  Elokuvia Ellan matkojen maisemista

  Teemalla tutustutaan 24.1. alkaen seitsemänosaisessa sarjassa Ellan matkassa Etelä-Italian ankaraan historiaan ja monipuoliseen kulttuuriin. Tätä nojatuolimatkaa tuetaan viidellä elokuvalla samaisen alueen nykypäivään ja historiaan.

 • Oscar-gaala 2018 suorana Teemalla

  Oscar-viikonloppuna elokuvia ja juhlavuoden gaala

  90. Oscar-gaala juhlallisuuksineen nähdään maaliskuussa 2018 Teemalla suorana lähetyksenä. Gaalaan valmistaudutaan katsomalla Oscar-palkittuja elokuvia West Side Storysta Amyyn.

 • Sound Trackerin uusi kausi

  Sami Yaffa - Sound Tracker: kausi kolme nähtävissä 20.1.

  Sami Yaffa vaihtaa keikkalavat kulkurin buutseihin ja matkaa muusikkoystäviensä kanssa ihmisyyteen. Sound Trackerin kolmas kausi alkaa Teemalla ja Areenassa lauantaina 20.1. kello 20. #soundtracker

 • Vietnamin sodan kokeneet kertovat kymmenosaisessa dokumentissa

  Ken Burnsin ja Lynn Novickin sarjan pääosassa ovat ihmiset

  Teemalla nähdään Ken Burnsin ja Lynn Novickin kymmenosainen suursarja Vietnamin sota. Se on ennennäkemättömän kattava dokumentti sodasta, josta Amerikassa on puhuttu ja samalla vaiettu.

 • Milanon naisten paratiisi

  Uusi italialainen draamasarja 1950-luvun tavaratalosta

  Italialaissarjassa seurataan elämää 1950-luvun Milanossa, uudessa loisteliaassa tavaratalossa. Sarja jatkuu uusin, toisen tuotantokauden jaksoin.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!