Hyppää pääsisältöön

Blue Jasmine

Cate Blanchett elokuvassa Blue Jasmine, taustalla Sally Hawkins
Jasmine (Cate Blanchett), taustalla sisko Ginger (Sally Hawkins) Cate Blanchett elokuvassa Blue Jasmine, taustalla Sally Hawkins Kuva: Scanbox Entertainment Blue Jasmine,teeman elokuvat

Woody Allenin draamassa nähdään Cate Blanchett Oscar-roolissa omaisuutensa ja hermonsa menettäneenä seurapiirinaisena.
Teema perjantaina 11.8. klo 21.00. Areenassa vain suorana

Jasmine (Cate Blanchett) saapuu sisarensa luo San Franciscoon romahtamaan. Hänen rahakas avioliittonsa on loppunut miehen vankeustuomioon pitkään jatkuneesta finanssihuijauksesta, ja New Yorkin seurapiirielämään tottunut Jasmine joutuu kohtaamaan samanaikaisesti kaksi suurta järkytystä: ensinnäkin hän on rahaton ja toiseksi hän on elänyt vuosia täydessä itsepetoksessa.

Ginger (Sally Hawkins) yrittää auttaa sisartaan parhaansa mukaan muttei täysin käsitä, miten pohjattomaan tyhjyyteen Jasmine on putoamassa entisen elämänsä menetettyään.

Siinä on rajansa, kuinka paljon traumoja ihminen kestää ennen kuin lähtee kadulle huutamaan.― Jasmine

Jasmine pystyy säilyttämään aristokraattisen ulkoasunsa ja pinnallisen charminsa, mutta hän on riippuvainen toisten ihailusta ja emotionaalisesti täydellisen katastrofin partaalla eikä osaa mitään, millä voisi elättää itsensä. Ja vaikka hän on nähnyt totuuden vanhasta elämästään New Yorkissa, hän ei kykene näkemään, mitä hänen elämässään tällä hetkellä tapahtuu.

Blanchett ja Hawkins tekevät kumpikin vaikuttavat roolityöt. Blanchett palkittiin parhaan naispääosan Oscarilla ja Hawkins oli ehdolla naissivuosasta samoin kuin Allen alkuperäiskäsikirjoituksesta.

 • Blue Jasmine, USA 2013. O: Woody Allen. N: Cate Blanchett, Sally Hawkins, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Louis C. K., Andrew Dice Clay

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Aleksei German kuvasi Neuvostoliiton kipeitä aikakausia

  Venäläisen elokuvaohjaaja Aleksei Germanin syntymästä tulee

  Venäläisen elokuvaohjaaja Aleksei Germanin syntymästä tulee kuluneeksi 80 vuotta 20.7. Teema julkaisee tuona päivänä Areenaan neljä Germanin ohjaamaa elokuvaa: Seitsemäs kiertolainen, Teiden vartiointi, Kaksikymmentä päivää ilman sotaa ja Ystäväni Ivan Lapshin ja näistä elokuvista Teiden vartiointi saa myös tv-esityksen Teemalla torstain Kino Klassikossa 26.7.

 • Maailman vanhin ratsastuskilpailu on elävää historiaa ja siekailematonta korruptiota

  Historiallinen Palio on Sienan kaupungin sydän

  Kahdesti vuodessa Italian Sienan kaupungissa käydään maailman vanhin ratsastuskilpailu – Palio. Cosima Spenderin dokumentti paljastaa tapahtuman juonittelun, korruption ja ratsastajien valmistautumiset strategioineen. Teeman kuukauden dokumentti sunnuntaina 1.7. klo 12.00. Areenassa 60 päivää Koko Sienan kansa on saapunut keskiaikaisen kaupungin torille seuraamaan suurta hevoskilpailua.

 • Ingmar Bergman 100 vuotta Yle Teemalla ja Femillä

  2018 on ruotsalaisen mestariohjaajan juhlavuosi

  Ingmar Bergmanin juhlavuotta 2018 vietetään sekä Teemalla että Femillä elokuvien, dokumenttien ja keskustelujen merkeissä. Juhlavuoden vietto alkaa heinäkuussa.

 • Kolme ajattelijaa: Marx, Nietzsche, Freud

  Miten näiden uranuurtajien perintö näkyy nykyajassa?

  Nämä miehet muuttivat maailmantaloutta, kyseenalaistivat yhteiskuntaa ja porautuivat ihmismieleen. Millaisessa maailmassa Marx, Nietzsche ja Freud elivät, keitä he olivat ja miten he vaikuttavat nykyajassa? Kolmeosaisessa sarjassa brittiläinen historioitsija Bettany Hughes esittelee kolme ajattelijaa, joiden ideat muovasivat modernia maailmaa.

Yle Teema