Hyppää pääsisältöön

Blue Jasmine

Cate Blanchett elokuvassa Blue Jasmine, taustalla Sally Hawkins
Jasmine (Cate Blanchett), taustalla sisko Ginger (Sally Hawkins) Cate Blanchett elokuvassa Blue Jasmine, taustalla Sally Hawkins Kuva: Scanbox Entertainment Blue Jasmine,teeman elokuvat

Woody Allenin draamassa nähdään Cate Blanchett Oscar-roolissa omaisuutensa ja hermonsa menettäneenä seurapiirinaisena.
Teema perjantaina 11.8. klo 21.00. Areenassa vain suorana

Jasmine (Cate Blanchett) saapuu sisarensa luo San Franciscoon romahtamaan. Hänen rahakas avioliittonsa on loppunut miehen vankeustuomioon pitkään jatkuneesta finanssihuijauksesta, ja New Yorkin seurapiirielämään tottunut Jasmine joutuu kohtaamaan samanaikaisesti kaksi suurta järkytystä: ensinnäkin hän on rahaton ja toiseksi hän on elänyt vuosia täydessä itsepetoksessa.

Ginger (Sally Hawkins) yrittää auttaa sisartaan parhaansa mukaan muttei täysin käsitä, miten pohjattomaan tyhjyyteen Jasmine on putoamassa entisen elämänsä menetettyään.

Siinä on rajansa, kuinka paljon traumoja ihminen kestää ennen kuin lähtee kadulle huutamaan.― Jasmine

Jasmine pystyy säilyttämään aristokraattisen ulkoasunsa ja pinnallisen charminsa, mutta hän on riippuvainen toisten ihailusta ja emotionaalisesti täydellisen katastrofin partaalla eikä osaa mitään, millä voisi elättää itsensä. Ja vaikka hän on nähnyt totuuden vanhasta elämästään New Yorkissa, hän ei kykene näkemään, mitä hänen elämässään tällä hetkellä tapahtuu.

Blanchett ja Hawkins tekevät kumpikin vaikuttavat roolityöt. Blanchett palkittiin parhaan naispääosan Oscarilla ja Hawkins oli ehdolla naissivuosasta samoin kuin Allen alkuperäiskäsikirjoituksesta.

  • Blue Jasmine, USA 2013. O: Woody Allen. N: Cate Blanchett, Sally Hawkins, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Louis C. K., Andrew Dice Clay

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa