Hyppää pääsisältöön

Blue Jasmine

Cate Blanchett elokuvassa Blue Jasmine, taustalla Sally Hawkins
Jasmine (Cate Blanchett), taustalla sisko Ginger (Sally Hawkins) Cate Blanchett elokuvassa Blue Jasmine, taustalla Sally Hawkins Kuva: Scanbox Entertainment Blue Jasmine,teeman elokuvat

Woody Allenin draamassa nähdään Cate Blanchett Oscar-roolissa omaisuutensa ja hermonsa menettäneenä seurapiirinaisena.
Teema perjantaina 11.8. klo 21.00. Areenassa vain suorana

Jasmine (Cate Blanchett) saapuu sisarensa luo San Franciscoon romahtamaan. Hänen rahakas avioliittonsa on loppunut miehen vankeustuomioon pitkään jatkuneesta finanssihuijauksesta, ja New Yorkin seurapiirielämään tottunut Jasmine joutuu kohtaamaan samanaikaisesti kaksi suurta järkytystä: ensinnäkin hän on rahaton ja toiseksi hän on elänyt vuosia täydessä itsepetoksessa.

Ginger (Sally Hawkins) yrittää auttaa sisartaan parhaansa mukaan muttei täysin käsitä, miten pohjattomaan tyhjyyteen Jasmine on putoamassa entisen elämänsä menetettyään.

Siinä on rajansa, kuinka paljon traumoja ihminen kestää ennen kuin lähtee kadulle huutamaan.― Jasmine

Jasmine pystyy säilyttämään aristokraattisen ulkoasunsa ja pinnallisen charminsa, mutta hän on riippuvainen toisten ihailusta ja emotionaalisesti täydellisen katastrofin partaalla eikä osaa mitään, millä voisi elättää itsensä. Ja vaikka hän on nähnyt totuuden vanhasta elämästään New Yorkissa, hän ei kykene näkemään, mitä hänen elämässään tällä hetkellä tapahtuu.

Blanchett ja Hawkins tekevät kumpikin vaikuttavat roolityöt. Blanchett palkittiin parhaan naispääosan Oscarilla ja Hawkins oli ehdolla naissivuosasta samoin kuin Allen alkuperäiskäsikirjoituksesta.

 • Blue Jasmine, USA 2013. O: Woody Allen. N: Cate Blanchett, Sally Hawkins, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Louis C. K., Andrew Dice Clay

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

 • Isältä tyttärelle – patriarkaalisen Franzan perheen tarina tasa-arvoisemmaksi muuttuvassa Italiassa

  Patriarkaalisen italialaisperheen tarina 30 vuoden ajalta

  Italialaisessa Isältä tyttärelle -sarjassa (Di padre in figlia) seurataan venetolaisen tislaamoyrittäjän perhettä 1950-luvun lopulta kahdeksankymmentäluvulle. Kiinnostavan sarjan keskiöön nousevat vahvat ja vapautuvat naiset, jotka saavat yhä enemmän jalansijaa yhteiskunnassa. Isältä tyttärelle alkaa Teemalla keskiviikkona 2.8.2017.

 • Eksoottinen Patakakkonen Pohjoismaissa

  Jaakko Kolmonen vierailee Tanskassa ja Islannissa.

  Patakakkonen-ohjelman kotistudiossa valmistettiin ruokia kaukomailta, mutta lähempiin ruokamaihin Jaakko Kolmonen matkusti itse paikan päälle. Tällä viikolla seuraamme keittiömestaria ja esitämme Kolmosen vierailut Islantiin sekä Tanskaan. Luvassa on siis smørrebrødejä sekä geysir-leipää!

 • Amiraali Yamamoto

  Suurelokuva Japanin laivaston komentajasta

  Japanilainen amiraali Yamamoto vastusti sotaa Yhdysvaltoja vastaan mutta päätyi johtamaan sitä maalleen ja itselleen tuhoisin seurauksin.

 • Thomas Crownin tapaus

  Steve McQueen pankkirosvona romanttisessa jännärissä

  Romanttinen jännityselokuva tyylikkäästä pankkirosvosta, joka saa peräänsä sinnikkään vakuutustutkijan.

 • Räsynukke

  Amerikkalaisen rikoselokuvan hurjimpia saavutuksia.

  "Tämä 'musta timantti' on ilmiselvä mestariteos, ainutlaatuinen yhdistelmä periamerikkalaista viattomuuden evankeliumia ja toisaalta psyyken pimeitä ulottuvuuksia."

 • Blue Jasmine

  Woody Allenin draama rahattomasta seurapiirinaisesta

  Woody Allenin draamassa nähdään Cate Blanchett Oscar-roolissa omaisuutensa ja hermonsa menettäneenä seurapiirinaisena.

 • Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

  Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

  Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!