Hyppää pääsisältöön

Brokeback Mountain

Jake Gyllenhaal ja Heath Ledger elokuvassa Brokeback Mountain
Jack (Jake Gyllenhaal) ja Ennis (Heath Ledger) Jake Gyllenhaal ja Heath Ledger elokuvassa Brokeback Mountain Brokeback Mountain,teeman elokuvat

Kolmella Oscarilla palkittu elokuva Wyomingin ja Texasin lakeuksilta, kahden cowboyn kielletystä rakkaustarinasta, joka kestää läpi vuosien.
Teema perjantaina 24.2. klo 21.00. Areenassa 14 päivää

Ang Lee ohjasi vuonna 2005 elokuvan Annie Proulx'n novellin pohjalta. Lännenfilmien huikaiseviin maisemiin sijoittuva kuvaus kahden miehen vuosia kestävästä salaisesta rakkaudesta oli sensaatiomainen menestys, yksi 2000-luvun valkokankaan suurista rakkaustarinoista.

Koskaan ei ole tarpeeksi aikaa. Ei koskaan.

Jake Gyllenhaal ja Heath Ledger ovat Jack ja Ennis, jotka 1960-luvulla viettävät yhdessä kesän Wyomingin vuorilla lammaspaimenina ja rakastuvat toisiinsa, kummankin hämmästykseksi. Suhde, jota kumpikaan ei tohtisi julkisesti tunnustaa, jatkuu vuosia, vaikka miehet tahoillaan avioituvat naisten kanssa ja perustavat perheet.

Jack ja Ennis joutuvat paitsi salaamaan suhteensa myös arvailemaan omia ja toistensa tunteita. Miesten välinen rakkaus on heidän maailmassaan niin visusti kielletty mahdollisuus, etteivät he pysty kuin hapuillen haaveilemaan yhteisestä elämästä eivätkä oikeastaan kunnolla käsittelemään tunteitaan.

Moneen kertaan palkittu elokuva voitti mm. parhaan ohjauksen ja parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarit sekä Venetsian elokuvajuhlien Kultaisen leijonan.

 • Brokeback Mountain, USA 2005. O: Ang Lee. N: Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Randy Quaid, Michelle Williams, Anne Hathaway
Kommentit
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema