Hyppää pääsisältöön

Brokeback Mountain

Jake Gyllenhaal ja Heath Ledger elokuvassa Brokeback Mountain
Jack (Jake Gyllenhaal) ja Ennis (Heath Ledger) Jake Gyllenhaal ja Heath Ledger elokuvassa Brokeback Mountain Brokeback Mountain,teeman elokuvat

Kolmella Oscarilla palkittu elokuva Wyomingin ja Texasin lakeuksilta, kahden cowboyn kielletystä rakkaustarinasta, joka kestää läpi vuosien.
Teema perjantaina 24.2. klo 21.00. Areenassa 14 päivää

Ang Lee ohjasi vuonna 2005 elokuvan Annie Proulx'n novellin pohjalta. Lännenfilmien huikaiseviin maisemiin sijoittuva kuvaus kahden miehen vuosia kestävästä salaisesta rakkaudesta oli sensaatiomainen menestys, yksi 2000-luvun valkokankaan suurista rakkaustarinoista.

Koskaan ei ole tarpeeksi aikaa. Ei koskaan.

Jake Gyllenhaal ja Heath Ledger ovat Jack ja Ennis, jotka 1960-luvulla viettävät yhdessä kesän Wyomingin vuorilla lammaspaimenina ja rakastuvat toisiinsa, kummankin hämmästykseksi. Suhde, jota kumpikaan ei tohtisi julkisesti tunnustaa, jatkuu vuosia, vaikka miehet tahoillaan avioituvat naisten kanssa ja perustavat perheet.

Jack ja Ennis joutuvat paitsi salaamaan suhteensa myös arvailemaan omia ja toistensa tunteita. Miesten välinen rakkaus on heidän maailmassaan niin visusti kielletty mahdollisuus, etteivät he pysty kuin hapuillen haaveilemaan yhteisestä elämästä eivätkä oikeastaan kunnolla käsittelemään tunteitaan.

Moneen kertaan palkittu elokuva voitti mm. parhaan ohjauksen ja parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarit sekä Venetsian elokuvajuhlien Kultaisen leijonan.

  • Brokeback Mountain, USA 2005. O: Ang Lee. N: Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Randy Quaid, Michelle Williams, Anne Hathaway
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa