Hyppää pääsisältöön

Meek's Cutoff

Eksyneet matkalaiset elokuvassa Meek's Cutoff
Eksyneet matkalaiset elokuvassa Meek's Cutoff Meek's Cutoff,teeman elokuvat

Kelly Reichardtin ohjaama lännenfilmi on intensiivinen kuvaus rutikuivaan erämaahan eksyneistä uudisasukkaista.
Teema perjantaina 28.7. klo 21.00. Areenassa 7 päivää

Löyhästi tositapahtumiin perustuva tarina kertoo uudisraivaajien joukosta, jonka palkkaama opas Stephen Meek on luvannut viedä heidät Kaskadivuorten yli Willamette-joen hedelmälliseen laaksoon muka tuntemaansa oikotietä pitkin. Turvallinen joskin paljon pidempi Oregonin reitti kulkee Columbia-joen vartta, mutta Meek on johdattanut matkalaiset rutikuivalle ylängölle, joka tuntuu päättymättömältä.

Kahden viikon mittaiseksi suunniteltu matka on vain venynyt. Eksyneet matkalaiset eivät tiedä, luottaako oppaaseensa vai paikalle sattuneeseen alkuasukkaaseen. Juomavesi alkaa loppua, takaisinkaan ei enää voi kääntyä ja opas lietsoo parhaansa mukaan pelkoa, että intiaani on vihamielinen ja johdattaa valkoiset ansaan.

Hitaasti kehittyvä elokuva välittää tehokkaasti päähenkilöiden ahdistavan, suorastaan piinaavan tilanteen ja joukon sisäiset ristiriidat: kuka määrää ja keneen uskotaan vieraassa ja vihamielisessä ympäristössä?

Elokuva sai ensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla vuonna 2010.

  • (Meek's Cutoff), USA 2010. O: Kelly Reichardt. N: Michelle Williams, Bruce Greenwood, Shirley Henderson, Neal Huff, Paul Dano

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema