Hyppää pääsisältöön

Lapset unelmoivat Pikku Kakkosessa ja Melkein mestarit kertovat harrastuksistaan

Pikku Kakkosen juontajat Kaisla ja Lassi
Pikku Kakkosen juontajat Kaisla ja Lassi Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pikku kakkonen 40

Lapsilla on paljon kerrottavaa toisilleen. Pikku Kakkonen on tavannut ja haastatellut lapsia eri tilanteissa ja tallentanut lasten arjen harrastuksia ja tulevaisuuden haaveita.

Ihminen tarvitsee talon -ohjelmassa lapset kertoivat siitä, mitä leikkejä kotona ja pihalla saa leikkiä. Kun kotoa loppuvat kirjat, kirjastosta löytyy lisää. Ohjelma on esitetty 26.9.1979.

Jaminat -ohjelmassa Veli-Matti ja Olli-Pekka Hämeenkyröstä soittavat Pelimannin pojan hanurilla ja triangelilla Jami-papukaijan seuratessa soittoa. Ohjelma on esitetty 30.1.1979.

Vesa kertoo Pikku Kakkosen uutisissa kotinsa tuhoutumisesta tulipalossa. Uusi koti on jo rakenteilla. Ohjelma on esitetty 20.5.1998.

Melkein mestari -sarjassa Antti Kaukosalo Teuvalta kertoi rumpujen soittamisesta. Antilla oli jo oma bändi ja pari keikkaa takana. Ohjelma on esitetty 2.9.1998.

Minä mietin -sarjassa kuultiin lasten ajatuksia tärkeistä aiheista. 3.7.2004 esitetyssä jaksossa lapset pohtivat sotaa. Vaikka omassa maassa on turvallista, sota tulee lähelle television kautta.

Iiriksen unelmana olisi päästä isona muodostelmaluistelujoukkueeseen sekä tulla monitieteilijäksi. Ohjelma on esitetty 11.11.2012.

 • Askartele Pikku Kakkosen vauhdikkaat viidakkosynttärit

  Koristeita ja ideoita toiminnallisiin viidakkosynttäreihin.

  Kokoa hauskat viidakkosynttärit kotoa ja lähikaupasta löytyvillä materiaaleilla! Tulostettavat kutsukortit, lasinaluset ja muut koristeet luovat tunnelmaa ja kierrätysmateriaaleista toteutettavat puuhat takaavat sen, ettei juhlijoille tule tylsää. Eläimellistä menoa ja vihreyttä saa lisää vaikkapa tuomalla kattaukseen muovieläimiä ja sommittelemalla huonekasvit pöydän ympärille. Juhlien järjestämisessä vain mielikuvitus on rajana!

 • Postimies Pate erikoislähettipalvelusta

  Pate ei koskaan jätä kaupunkilaisia pulaan.

  Ystävällinen postimies ja hänen mustavalkoinen kissansa Jessi toimittavat postia ja paketteja ympäri Viherlaaksoa. Uusimmilla tuotantokausilla Pate on saanut ylennyksen erikoislähettipalvelun hommiin ja toimittaa paketteja mitä erilaisimmilla kulkuvälineillä. Postimies Paten uudet jaksot Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 31.7. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 7 päivää ensilähetyksestä.

 • Simon maailmaan mahtuu monenlaista mahtavaa

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen.

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen. Simon elämässä tapahtuu paljon asioita, jotka voivat tapahtua kenelle tahansa lapselle. Isän ja äidin opastuksella Simo aloittaa koulun, menee hammaslääkäriin ja oppii ajamaan ilman apupyöriä.

 • Vilkki Ankka matkustaa ympäri maailmaa Pikku Kakkosessa

  Vilkki Ankka pistää tuulemaan.

  Vilkki on vilkas ankka, jolla on taipumus panna tuulemaan. Hän asustaa Mäkikolossa yhdessä ystäviensä Taneli-possun ja Vomppa-vompatin kanssa. Vilkki innostuu asiasta kuin asiasta eikä aina huomaa, että pieni harkinta auttaisi asiaa. Onneksi ystävät ovat apuna ja asiat saadaan aina hoitumaan parhain päin.