Hyppää pääsisältöön

Opi myös Yle Areenassa - oppimisen videot samassa paikassa

Yle Oppimisen kuvake tai logo Areenassa, päällä kuva koululaisesta jolla kännykkä kädessä
Yle Oppimisen kuvake tai logo Areenassa, päällä kuva koululaisesta jolla kännykkä kädessä Kuva: YLE Yle Oppiminen,Yle Areena,Koululainen,kännykkä

Yle Areenan oppimiseen liittyvät videot ovat nyt yhden luukun takana. Uusi Oppiminen-kokonaisuus kokoaa yhteen Ylen oppimiseen liittyvät videot.

Uudessa paketissa on runsaasti sekä uusia että vanhoja sisältöjä: mm. Juhlapäivät parissa minuutissa, monia kielisarjoja, Vinkkejä opiskelutekniikkaan, Avaruuskansiot ja Tiedepankki.

Myös kaikki tulevat oppimiseen ja uusin taitoihin liittyvät videot kootaan jatkossa Oppiminen-kokonaisuuden alle. Joukossa on yksittäisiä ohjelmia, mutta myös pitkiä sarjoja ja isoja klippikokonaisuuksia.

Rosan tehtävänä on pysäyttää Griefmaster ja pelastaa netti.
Koodaussarja Rosan koodi. Rosan tehtävänä on pysäyttää Griefmaster ja pelastaa netti. Kuva: Lars Johnson/Yle kuvapalvelu. r05an k00d1
mustikkasolupuuroa
Tiedesarja Prisma Studio puhuu myös ruoasta. mustikkasolupuuroa Kuva: VTT/Heiko Rischer prisma studio
Mato (Mato Valtonen) ja Natasha (Alla Murina) kulkevat käsikynkkää.
Kielisarja Kapusta Master. Mato (Mato Valtonen) ja Natasha (Alla Murina) kulkevat käsikynkkää. Kuva: Yle/Markku Värtö Kapusta,mato ja natasha

Opettaja, muista tämä videoiden esittämisestä

Opetuksessa saa esittää vain Yle Areenan kotimaisia ohjelmia. Esimerkiksi ulkomaiset Prisma-dokumentit tai muut ulkomaiset tiedesarjat eivät kuulu Kopioston ja Tuotoksen luvan piiriin. Tässä saa olla tarkkana: Kotimaista Prisma Studiota saa esittää vapaasti! Tunnistat ulkomaisen ohjelman Areenassa siitä, että Ohjelman lisätietojen alta löytyy sille Alkuperäisnimi.

Kaipaatko jotain aikaisemmin esitettyä kielisarjaa, etkä löydä sitä Yle Areenan Oppiminen-paketista? Vanhoja kielisarjoja lisätään Areenaan vähitellen. Sitä odottaessa löydät ne oppimateriaalien listalta.

Joitakin muita opetukseen sopivia vanhempia ohjelmasarjoja, jotka eivät vielä ole Areenassa, löydät opetuskäyttöön sopivista ohjelmista. Listaus kertoo myös, mihin oppiaineeseen ja mille luokka-asteelle kukin sarja on ensisijaisesti suunnattu.

Klassikoiden lisäksi Areenasta löytyy paljon uutuuksia

Oppiminen-linkin takaa saat pyörimään myös uutuudet, kuten Yle Uutisluokan klipit, Prisma-dokumentit ja muut tiededokumentit. Uutuuksien valikoima elää esitysoikeuksien mukaan viikosta ja päivästä toiseen.

Oppimisen Areena-sivulla on myös paljon Ylen Vetamixin ruotsinkielisiä videoita, aiheen mukaan järjestettynä.

Roskisrotta-sarjan poika ja animoitu rotta
Roskisrotta ja Eino. Roskisrotta-sarjan poika ja animoitu rotta Kuva: YLE Yle Oppiminen,roskisrotta
Halloween-juhlan kurpitsalyhty
Halloween on uudempi juhlapäivä. Halloween-juhlan kurpitsalyhty Kuva: YLE / Eila Haikarainen halloween,vuotuisjuhlat,juhlapäivät,koristeet,Kurpitsalyhty,kurpitsajuhla,kurpitsa,pyhäinpäivä
Ihmisiä algoritmien hallitsemassa verkostossa
Mediataito: Algoritmit. Ihmisiä algoritmien hallitsemassa verkostossa Kuva: Tapio Kantele / Yle algoritmit,internet,sosiaaliset verkostot

Yle Oppiminen - taitoja uteliaille!

Edit. otsikkoa muutettu 8.2.2017

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Opettajalle

Facebook, Twitter

 • Sää ja ilmasto

  Ilmaston ja sään havainnointi

  Säähän vaikuttavat auringon säteily sekä maanpinnan ominaisuudet kuten vesistöt ja vuoristot. Säähän liittyviä ominaisuuksia ovat muun muassa lämpötila, ilmankosteus, ilmanpaine ja tuulen nopeus. Säätä ei ole varmuudella aivan helppo ennustaa, sillä se saattaa muuttua hyvinkin nopeasti. Ilmasto taas saadaan selville, kun tehdään pitkän ajan kuluessa säännöllisiä säähavaintoja.

 • Ihminen

  Ihmiset hahmottavatmaailmaa aistien välityksellä.

  Ihmiset hahmottavat ja ymmärtävät maailmaa aistien välityksellä. Jos jokin aisteista ei toimi, muut aistit pyrkivät korvaamaan sen. Ihmisen perusaistit ovat näkö-, kuulo-, haju-, maku- ja tuntoaisti. Miten ne toimivat? Entä miten sydän toimii? Millainen on keuhkojen rakenne? Ja kuinka mahalaukku mahtaa toimia?

 • Luontoa harrastamaan

  Suomen luonnosta voi nauttia monin tavoin.

  Suomessa edellytykset luonnon havainnointiin ja harrastamiseen ovat hyvät. Meillä on esimerkiksi laajat jokamiehenoikeudet, joista monissa maissa voi vain haaveilla.

 • Solubiologia

  Kaikki elämä maapallolla muodostuu soluista. Pienimmät eliöt koostuvat vain yhdestä solusta. Ihmisen keho sisältää miljardeja soluja, jotka ovat erilaistuneet kudoksiksi. Solun toimintaa ohjaa sen tumasta löytyvät DNA-molekyylit. Geenit ovat DNA:n osia joiden perusteella solun työkalut ja rakennusaineet, proteiinit, valmistetaan.

 • Elinympäristöt

  Millaisia lajeja elää suolla, millaisia taas metsässä? Näillä sivuilla voit katsella ja kuunnella ohjelmia suomalaisista metsä- ja suotyypeistä. Tutustu myös keväiseen saaristoon ja kaupunkiin elinympäristönä.

 • Hyönteiset ja muita selkärangattomia

  Tiesitkö, että muurahaiset pitävät kirvoja kotieläiminään? Entä montako jalkaa tuhatjalkaisella todellisuudessa on? Tutustu näihin ja moniin muihin Suomen luonnossa eläviin pikku ötököihin.

 • Kalat, matelijat ja sammakkoeläimet

  Suomessa elää kolme sammakkolajia

  Melkein kaikki suomalaiset tunnistavat ahvenen, mutta tiedätkö miltä näyttää nieriä tai kuha? Vakituisesti vesissämme uiskentelee noin 70 kalalajia, joista 20 lajia on kalastajan melko helppo saada pyydettyä. Suomessa elää vakinaisesti kolme sammakkolajia rupikonna, sammakko ja viitasammakko. Sammakkoeläimet ovat vaihtolämpöisiä ja ne tulevat toimeen sekä maalla että vedessä.

 • Kasvit ja sienet

  Kasvit mahdollistavat nykyisen kaltaisen elämän maapallolla tuottamalla fotosynteesissa happea. Ne ovat monesti myös koko ravintoketjun perusta. Sienet ovat tärkeitä hajoittajia, joista monet muut kasvit ovat riippuvaisia.

 • Linnut

  Mikä se oli, vilahti niin nopeasti? Millainen nokka, minkämuotoiset siivet, entä väritys? Lintuja on kaikkialla, tarkkaile niitä. Aina ei edes tarvitse tunnistaa lajia, kun voi päätellä paljon niiden elämästä ja elintavoista.

 • Luonnontieteet

  Kemiaa, fysiikkaa ja matematiikkaa Yle Oppimisen netissä.

 • Luontoa harrastamaan

  Suomen luonnosta voi nauttia monin tavoin.

  Suomessa edellytykset luonnon havainnointiin ja harrastamiseen ovat hyvät. Meillä on esimerkiksi laajat jokamiehenoikeudet, joista monissa maissa voi vain haaveilla.

 • Nisäkkäät

  Tiesitkö että, hirvi oli vähällä kuolla Suomesta sukupuuttoon liiallisen metsästyksen takia? Tai piisamin olevan kotoisin Pohjois-Amerikasta. Oppimisen sivustolla tutustut näihin ja moniin muihin Suomen luonnossa eläviin nisäkkäisiin.

 • Solubiologia

  Kaikki elämä maapallolla muodostuu soluista. Pienimmät eliöt koostuvat vain yhdestä solusta. Ihmisen keho sisältää miljardeja soluja, jotka ovat erilaistuneet kudoksiksi. Solun toimintaa ohjaa sen tumasta löytyvät DNA-molekyylit. Geenit ovat DNA:n osia joiden perusteella solun työkalut ja rakennusaineet, proteiinit, valmistetaan.

 • Sää ja ilmasto

  Ilmaston ja sään havainnointi

  Säähän vaikuttavat auringon säteily sekä maanpinnan ominaisuudet kuten vesistöt ja vuoristot. Säähän liittyviä ominaisuuksia ovat muun muassa lämpötila, ilmankosteus, ilmanpaine ja tuulen nopeus. Säätä ei ole varmuudella aivan helppo ennustaa, sillä se saattaa muuttua hyvinkin nopeasti. Ilmasto taas saadaan selville, kun tehdään pitkän ajan kuluessa säännöllisiä säähavaintoja.

 • Yhteinen ympäristö

  Yhä useampi ympäristöön liittyvä kysymys on maailmanlaajuinen. Myös vastuu maapallon tulevaisuudesta on kannettava yhdessä. Kuormitus tarkoittaa luonnonvarojen kuluttamista ja jätteen tuottamista. Kestävän kehityksen tavoitteleminen vaatii näiden molempien vähentämistä.