Hyppää pääsisältöön

Radion sinfoniaorkesteri konsertoi Venäjällä

Hannu Lintu
Hannu Lintu Kuva: Heikki Tuuli Hannu Lintu,kapellimestarit,klassinen musiikki,kulttuuri,musiikki,Radion sinfoniaorkesteri

Radion sinfoniaorkesteri (RSO) konsertoi ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Moskovassa, Viipurissa ja Pietarissa 12–15.2.2017. Kiertue on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Moskovan Konservatorion suuressa salissa 12.2. ja Pietarin Filharmoniassa 15.2. ohjelmassa on Tšaikovskin sarja Joutsenlammesta, Sibeliuksen viulukonsertto ja Beethovenin sinfonia nro 3. Solistina esiintyy Sibelius-viulukilpailun 2010 voittanut Nikita Boriso-Glebsky. Viipurin Kulttuuritalossa 14.2. orkesteri esittää Beethovenin 3. sinfonian lisäksi kahden suomalaisen modernistin, Ernest Pingoud’n ja Väinö Raition teoksia. Solisteina Viipurissa esiintyvät konserttimestari Petri Aarnio ja soolosellisti Tuomas Lehto. 15.2. Lisäksi Viipurin kirjastossa järjestetään kamarimusiikkikonsertti, jossa RSO:n pianisti Jouko Laivuori ja konserttimestari Jari Valo soittavat Sibeliuksen, Einojuhani Rautavaaran ja Toivo Kuulan kappaleita.

RSO on vieraillut Venäjällä useita kertoja. Ensimmäinen konserttivierailu tehtiin Paavo Berglundin johdolla Leningradiin vuonna 1963 ja viimeisin vuonna 2009, jolloin orkesteri soitti kaupungissa Pietari 1809 -merkkivuoden juhlakonsertissa Sakari Oramon johdolla.

”Venäläisellä musiikkikulttuurilla on ollut suuri vaikutus suomalaiseen säveltaiteeseen – Viipuri oli aikanaan värikäs musiikkimetropoli ja Pietarin läheisyys toi taiteilijoita ja vaikutteita Suomeen. On luontevaa suunnata konserttikiertue Suomen itsenäisyyden juhlavuonna juuri Venäjälle”, toteaa ylikapellimestari Hannu Lintu.

Lukuisia maailman huippuorkestereja johtanut, RSO:n kahdeksas ylikapellimestari Hannu Lintu aloitti tehtävässään 2013. Lintu on myös Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen vieraileva professori.

Lisätietoja:
Satu Kahila, tiedottaja
Radion sinfoniaorkesteri
+358 40 557 0053
satu.kahila@yle.fi
yle.fi/rso